Rol de tongfilets op en prik ze vast. Variant:
snijd een stuk verse zalm in staafjes en
wikkel daarrond de zeetongfilets. Bak de
champignons, knoflook en ui en breng op
smaak. Stoom de tongrolletjes. Kook de
mosselen in een beetje water met
mosselkruiden. Haal 3/4 ervan uit de schelp.
Maak een roux en leng aan met
mosselvocht, witte wijn en visfumet. Voeg
koffieroom en room toe. Breng op smaak met
mosselkruiden en citroensap. De saus mag
nu niet meer koken.
zeetongrolletjes
Ostendaise
zalm (facultatief)
dille
bloem
boter
citroensap
peterselie
knoflook
nootmuskaat
peper & zout
tijm
fleurons
citroen
Meng door de saus: ½ van de portie garnalen,
de ontschelpte mosselen, de champignonmix
en gehakte peterselie.
Op het bord: overgiet de tongrolletjes met
saus, bestrooi met de rest van de garnaaltjes,
peterselie, mosselen in de schelp, gehakte
dille, citroenschijfjes en fleurons
(bladerdeegkoekjes).
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad
meer recepten met vis en zeevruchten:
bijpassende gerechten: