zeetongrolletjes Ostendaise

zeetongrolletjes Ostendaise

Rol de tongfilets op en prik ze vast. Variant: snijd een stuk verse zalm in staafjes en wikkel daarrond de zeetongfilets. Bak de champignons, knoflook en ui en breng op smaak. Stoom de tongrolletjes. Kook de mosselen in een beetje water met mosselkruiden. Haal 3/4 ervan uit de schelp. Maak een roux en leng aan met mosselvocht, witte wijn en visfumet. Voeg koffieroom en room toe. Breng op smaak met mosselkruiden en citroensap. De saus mag nu niet meer koken.
zalm (facultatief) dille bloem boter citroensap peterselie knoflook nootmuskaat peper & zout tijm fleurons citroen
Meng door de saus: ½ van de portie garnalen, de ontschelpte mosselen, de champignonmix en gehakte peterselie. Op het bord: overgiet de tongrolletjes met saus, bestrooi met de rest van de garnaaltjes, peterselie, mosselen in de schelp, gehakte dille, citroenschijfjes en fleurons (bladerdeegkoekjes).
Creatief Koken de              passie kookvurige
zeetongfilets mosselen grijze garnalen champignons visfumet koffieroom room witte wijn ui mosselkruiden
print
Rol de tongfilets op en prik ze vast. Variant: snijd een stuk verse zalm in staafjes en wikkel daarrond de zeetongfilets. Bak de champignons, knoflook en ui en breng op smaak. Stoom de tongrolletjes. Kook de mosselen in een beetje water met mosselkruiden. Haal 3/4 ervan uit de schelp. Maak een roux en leng aan met mosselvocht, witte wijn en visfumet. Voeg koffieroom en room toe. Breng op smaak met mosselkruiden en citroensap. De saus mag nu niet meer koken.

zeetongrolletjes

Ostendaise

zalm (facultatief) dille bloem boter citroensap peterselie knoflook nootmuskaat peper & zout tijm fleurons citroen
Meng door de saus: ½ van de portie garnalen, de ontschelpte mosselen, de champignonmix en gehakte peterselie. Op het bord: overgiet de tongrolletjes met saus, bestrooi met de rest van de garnaaltjes, peterselie, mosselen in de schelp, gehakte dille, citroenschijfjes en fleurons (bladerdeegkoekjes).
zeetongfilets mosselen grijze garnalen champignons visfumet koffieroom room witte wijn ui mosselkruiden
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 zeetong 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 mosselen 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 grijze garnalen
selectie:
kruimelpad
meer recepten met vis en zeevruchten:
bijpassende gerechten:
de              passie Creatief Koken kookvurige