zeetongfilet
met garnalensaus
Garnalensaus: mix in de blender gepelde
garnalen met een scheutje witte wijn en
schaaldierenfond. Druk deze bereiding door
een puntzeef. Breng aan de kook met een lepel
tomatenpuree. Kleur met kurkuma en breng op
smaak met cayennepeper, peper & zout.
Spinaziecoulis: Blancheer de
spinazieblaadjes. Giet af en spoel onmiddellijk
met koud water onder de kraan. Zo blijft de felle
groene kleur bewaard.
Knijp het water eruit en mix de spinazie in een
blender met een scheutje groentefond, een
teentje look, zout, peper en nootmuskaat.
Wentel de tongreepjes in de bloem en bak ze in
boter tot goudbruin.
Op het bord: een spiegel van garnalensaus,
twee eetlepels spinaziecoulis, een tweetal
zeetongreepjes over mekaar. Werk af met,
gepelde garnaaltjes, een plukje wakame.
zeewier of wakame
cayennepeper
peper & zout
nootmuskaat
zeetongreepjes
vloeiende bloem
boter
spinazie