soepje van zeeduivel en kreeft

zeetongfilet met garnalensaus

Garnalensaus: mix in de blender gepelde garnalen met een scheutje witte wijn en schaaldierenfond. Druk deze bereiding door een puntzeef. Breng aan de kook met een lepel tomatenpuree. Kleur met kurkuma en breng op smaak met cayennepeper, peper & zout.
Spinaziecoulis: Blancheer de spinazieblaadjes. Giet af en spoel onmiddellijk met koud water onder de kraan. Zo blijft de felle groene kleur bewaard. Knijp het water eruit en mix de spinazie in een blender met een scheutje groentefond, een teentje look, zout, peper en nootmuskaat. Wentel de tongreepjes in de bloem en bak ze in boter tot goudbruin. Op het bord: een spiegel van garnalensaus, twee eetlepels spinaziecoulis, een tweetal zeetongreepjes over mekaar. Werk af met, gepelde garnaaltjes, een plukje wakame.
zeewier of wakame cayennepeper peper & zout nootmuskaat zeetongreepjes vloeiende bloem boter spinazie
Creatief Koken de              passie kookvurige
grijze garnalen droge witte wijn schaaldierenfond tomatenpuree kurkuma groentefond knoflook
print

zeetongfilet

met garnalensaus

Garnalensaus: mix in de blender gepelde garnalen met een scheutje witte wijn en schaaldierenfond. Druk deze bereiding door een puntzeef. Breng aan de kook met een lepel tomatenpuree. Kleur met kurkuma en breng op smaak met cayennepeper, peper & zout.
Spinaziecoulis: Blancheer de spinazieblaadjes. Giet af en spoel onmiddellijk met koud water onder de kraan. Zo blijft de felle groene kleur bewaard. Knijp het water eruit en mix de spinazie in een blender met een scheutje groentefond, een teentje look, zout, peper en nootmuskaat. Wentel de tongreepjes in de bloem en bak ze in boter tot goudbruin. Op het bord: een spiegel van garnalensaus, twee eetlepels spinaziecoulis, een tweetal zeetongreepjes over mekaar. Werk af met, gepelde garnaaltjes, een plukje wakame.
zeewier of wakame cayennepeper peper & zout nootmuskaat zeetongreepjes vloeiende bloem boter spinazie
de              passie Creatief Koken kookvurige
grijze garnalen droge witte wijn schaaldierenfond tomatenpuree kurkuma groentefond knoflook
BEREIDING INFO @ RECEPT INGREDIËNTEN De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 grijze garnalen 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 zeetong spinazie  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
meer recepten met zeetong: