kruiden en specerijen

tzatzikikruiden knoflookdillepeper en zout moussakakruiden oreganokaneelkruidnagelnootmuskaat Italiaanse kruidenmix basilicumoreganotijmknoflook paprikapoederpeperpimentsalie Griekse kruidenmix paprikapoederuipoedergedroogde oregano knoflookoreganopastinaakmeelpeper en zout Provençaalse mix tijmoreganomarjolein rozemarijnknoflookpoederpeper en zout curry kruidenmix gemberkardemomcayennezwarte peperkorianderpiment paprikakruidnagelfoeliekaneelfenegriekkurkuma kipkruiden komijnpimentknoflookkruidnagel korianderzwarte peperoreganotijmzout couscouskruiden kurkumapaprikakomijn koriandergemberzout ras-el-hanout korianderkurkumapimentfenegriekgember maïskomijnpeperkarwijzout köftekruiden oreganotijm basilicumuipoedernootmuskaat wildkruiden jeneverbescitroenschilpeperlaurier pimentkruidnagelsaliegember mosselkruiden worteluiknoflookpastinaakwitte koolprei knolselderlavastijmselderbladzout vijfkruidenpoeder steranijskaneel kruidnagelvenkelzaadszechuanpeper goulashkruiden paprikauimarjolein komijnchiliknoflook gyroskruiden paprikaoreganochiliuiknoflook komijnmarjoleinrozemarijntijmzout chilipepertjeoreganocayenne mix voor chili con carne knoflookpoederpiment uipoeder garam masala korianderzaadkomijnzaadzwarte peperkorrels kaneelkruidnagelnootmuskaat
Het alternatief voor de aankoop van een kant-en-klare kruidenmix is om deze zelf te maken. Dat heeft zo zijn voordelen: je hoeft slechts een beperkt basissetje van kruiden en specerijen in huis te hebben. Bij aankoop van diverse mengelingen, koop en betaal je vaak voor dezelfde kruiden die je reeds hebt. je kan een mix perfect bijsturen naar jouw smaak. je hebt een zuivere mix, zonder toevoeging van industriële additieven zoals bewaarmiddelen etc.
Ik heb mij gebaseerd op de labels van industriële pakjes, zakjes en potjes, om de basissamenstelling van een bepaalde mix te noteren. Zonder de E-nummers van de additieven uiteraard… Ik gebruik meestal gelijke hoeveelheden van de diverse ingrediënten in een mix, maar dat hoeft niet. Bij sommige mengelingen, waar het écht nodig is, staan wel de verhoudingen erbij vermeld. Als er zaden, peultjes of korrels in een recept staan, dan worden die best kort geroosterd in een droge pan en dan tot poeder vermalen in een koffiemolentje.
barbecuekruiden uipoederknoflookpoederpaprikapoeder peperselderijzoutchilioregano
Op deze pagina vind je een selectie van kruiden- en specerijenmengsels, waarmee je zelf moet experimenteren, zowel in onderlinge verhoudingen als in samenstelling. De ene currymix is immers de andere niet.
Klik op volgende link en lees ook alles wat je moet weten over het zelf maken van een kruidentuiltje.
speculaaskruiden 8 kaneel2 kruidnagel2 nootmuskaat1 koriander-poeder 1 anijszaad-poeder1 gemberpoeder1 kardemom-poeder cajun kruiden 2 knoflook1 gerookte paprika1 zoete paprika2 oregano 1 uienpoeder1 peper1 cayenne 1 tijm1 zwarte peper
viskruiden mosterdzaadpoeder dille peterselie uienpoeder knoflookpoeder paprikapoeder  oregano kurkuma venkel tijm foelie fenegriek peper
Creatief Koken de              passie kookvurige

kruiden

en specerijen

Het alternatief voor de aankoop van een kant-en-klare kruidenmix is om deze zelf te maken. Dat heeft zo zijn voordelen: je hoeft slechts een beperkt basissetje van kruiden en specerijen in huis te hebben. Bij aankoop van diverse mengelingen, koop en betaal je vaak voor dezelfde kruiden die je reeds hebt. je kan een mix perfect bijsturen naar jouw smaak. je hebt een zuivere mix, zonder toevoeging van industriële additieven zoals bewaarmiddelen etc.
Op deze pagina vind je een selectie van kruiden- en specerijenmengsels, waarmee je zelf moet experimenteren, zowel in onderlinge verhoudingen als in samenstelling. De ene currymix is immers de andere niet.
Ik heb mij gebaseerd op de labels van industriële pakjes, zakjes en potjes, om de basissamenstelling van een bepaalde mix te noteren. Zonder de E-nummers van de additieven uiteraard… Ik gebruik meestal gelijke hoeveelheden van de diverse ingrediënten in een mix, maar dat hoeft niet. Bij sommige mengelingen, waar het écht nodig is, staan wel de verhoudingen erbij vermeld. Als er zaden, peultjes of korrels in een recept staan, dan worden die best kort geroosterd in een droge pan en dan tot poeder vermalen in een koffiemolentje.
Klik op volgende link en lees ook alles wat je moet weten over het zelf maken van een kruidentuiltje.
moussakakruiden oreganokaneelkruidnagelnootmuskaat Italiaanse kruidenmix basilicumoreganotijmknoflook paprikapoederpeperpimentsalie curry kruidenmix gemberkardemomcayennezwarte peperkorianderpiment paprikakruidnagelfoeliekaneelfenegriekkurkuma ras-el-hanout korianderkurkumapimentfenegriekgember maïskomijnpeperkarwijzout vijfkruidenpoeder steranijskaneel kruidnagelvenkelzaadszechuanpeper chilipepertjeoreganocayenne mix voor chili con carne knoflookpoederpiment uipoeder tzatzikikruiden knoflookdillepeper en zout Griekse kruidenmix paprikapoederuipoedergedroogde oregano knoflookoreganopastinaakmeelpeper en zout kipkruiden komijnpimentknoflookkruidnagel korianderzwarte peperoreganotijmzout wildkruiden jeneverbescitroenschilpeperlaurier pimentkruidnagelsaliegember goulashkruiden paprikauimarjolein komijnchiliknoflook garam masala korianderzaadkomijnzaadzwarte peperkorrels kaneelkruidnagelnootmuskaat Provençaalse mix tijmoreganomarjolein rozemarijnknoflookpoederpeper en zout couscouskruiden kurkumapaprikakomijn koriandergemberzout köftekruiden oreganotijm basilicumuipoedernootmuskaat mosselkruiden worteluiknoflookpastinaakwitte koolprei knolselderlavastijmselderbladzout gyroskruiden paprikaoreganochiliuiknoflook komijnmarjoleinrozemarijntijmzout barbecuekruiden uipoederknoflookpoederpaprikapoeder peperselderijzoutchilioregano speculaaskruiden 8 kaneel2 kruidnagel2 nootmuskaat1 koriander-poeder 1 anijszaad-poeder1 gemberpoeder1 kardemom-poeder
receptfiche receptfiche viskruiden mosterdzaadpoeder dille peterselie uienpoeder knoflookpoeder paprikapoeder  oregano kurkuma venkel tijm foelie fenegriek peper Cuisine Créative Recettes en français cajun kruiden 2 knoflook1 gerookte paprika1 zoete paprika2 oregano 1 uienpoeder1 peper1 cayenne 1 tijm1 zwarte peper privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige