de              passie Creatief Koken kookvurige

erfgoedgerechten

gevogelte

vis en zeevruchten

De Belgische keuken is zo gevarieerd als ons landje zelf én met een brede blik op de wijde wereld. Maar er zijn wel tal van typische, smaakvolle gerechtjes die diep verankerd zitten in onze culinaire traditie.
We houden onze eenvoudige, typische gerechten in ere. Sommige daarvan hebben we gemeen met onze buren, vooral Zuid-Nederland en Noord-Frankrijk. Dit deel van de website tracht dit erfgoed in beeld te brengen. Niet altijd klaargemaakt op de wijze van de bomma (oma). Soms op een meer eigentijdse manier gepresenteerd, maar toch altijd naar geest en inhoud aansluitend bij de traditie.
Ga naar: vis en zeevruchten - vlees - gevogelte - soep - lichte maaltijd - zoete gerechten

vlees

Ga naar: vis en zeevruchten - vlees - gevogelte - soep - lichte maaltijd - zoete gerechten
Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken
Ga verder naar:

erfgoedgerechten

de              passie Creatief Koken kookvurige gerookte zalm ‘Belle Vue’ mosselen met frietjes paling in 't groen perziken gevuld met tonijn rog in 't zuur tomaat-garnaal zeetongrolletjes ‘Ostendaise’ zeevruchtenschotel varkenswangetjes in bruin bier vogelnestjes met tomatensaus warme corned beef stoofvlees met bruin bier

gevogelte

eend met sinaasappelsaus kip met appelmoes vol-au-vent Cuisine Créative Recettes en français pepersteak met peperroomsaus Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken konijn met mosterd en witte wijn kalfsfricassee met groenten ajuinstoemp met boerenworst kalfsblanquette met witloof paling in champignonroomsaus fazant op Brabantse wijze

vis en zeevruchten

vlees

privacy beleid asperges op zijn Vlaams met gerookte zalm forel met amandelen forel op Ardense wijze gebakken mosseltjes met spekjes gebakken rog met kappertjesboter gebakken zeetong met tartaarsaus Ardens gebraad met kriek en pruimen balletjes in tomatensaus blinde vinken, huisgemaakt bloedworst met appelmoes en gebakken patatjes fricandon met groenten gegratineerd witloof met hesp hespenrolletjes met asperges hutsepot kalfsblanquette rundstong in Madeirasaus steak tartaar met frietjes konijn met gebakken prei en preisaus konijn met pruimen en Trappist
De Belgische keuken is zo gevarieerd als ons landje zelf én met een brede blik op de wijde wereld. Maar er zijn wel tal van typische, smaakvolle gerechtjes die diep verankerd zitten in onze culinaire traditie.
We houden onze eenvoudige, typische gerechten in ere. Sommige daarvan hebben we gemeen met onze buren, vooral Zuid- Nederland en Noord-Frankrijk. Dit deel van de website tracht dit erfgoed in beeld te brengen. Niet altijd klaargemaakt op de wijze van de bomma (oma). Soms op een meer eigentijdse manier gepresenteerd, maar toch altijd naar geest en inhoud aansluitend bij de traditie.