Bestuif de stukken konijn met vloeiende bloem,
kruid met peper en zout en bak ze rondom
bruin in een antikleefpan in wat boter.
Gebruik de helft van de preistengels en snijd er
de wortel en het groen af. Snijd de prei op
ringen. Snijd een ui in halve maantjes en plet
een paar knoflookteentjes. Bak deze groenten
samen in een pan in wat boter.
Maak een kruidentuiltje van peterseliestengels,
laurier en takjes tijm.
Doe nu alle voorgaande bereidingen samen in
een kasserol. Overgiet met een glas of meer
warme kippenbouillon en evenveel lauwe
witte wijn. Het konijn hoeft niet te zwemmen.
Roer alles goed om en laat een uur of meer
sudderen onder deksel tot het vlees gaar is.
konijn met
gebakken prei
en preisaus
Maak ondertussen de gebakken prei klaar.
Snijd het groen van de stengels maar laat de
wortels zitten. Snijd vanaf de wortel de
stengels af op een tiental centimeter. Haal het
buitenste blad eraf en halveer de preistengels
in de lengte.
Leg de gehalveerde stengels op de snijkant in
een voorverwarmde pan met olijfolie. Bak ze
tot ze kleuren. Draai de stengels om, giet een
half glas water in de pan en dek af. Laat een
tiental minuutjes stoven op zacht vuur tot ze
gaar zijn.
Terug naar het konijn. Haal het vlees uit de
kasserol. Zet de handmixer in het kookvocht en
giet dit door een zeef in een andere pot. Voeg
een flesje room en een eetlepel
graantjesmosterd toe en laat inkoken. Bind de
saus indien gewenst.
Op het bord: een stuk konijn overgoten met
saus en afgewerkt met gehakte peterselie.
Daarnaast een tweetal gebakken preistengels.
Dien op met kroketjes of frietjes.
konijn (versneden)
boter
olijfolie
ui
knoflook
preiwit
room
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
bijpassende gerechten:
kruimelpad:
meer recepten met vlees: