Basisbereiding: snijd de ui, selder en knoflook in fijne stukjes
en stoof ze even aan in boter. Voeg de mosselkruiden en een
kleine hoeveelheid water toe. Breng de bereiding aan de kook
(vuur op hoogste stand). Doe er in één keer de gekuiste
mosselen bij en dek af. Laat een paar minuten koken tot er
stoom vanonder het deksel komt. Schud halfweg de pot even
op. Controleer of de mosselen opengegaan zijn.
mosselen met frietjes
ingrediënten - info
frietaardappelen
mosselen
mosselkruiden
Mosseltjes met witte wijn
De basisbereiding, maar het water vervangen door witte wijn.
Dien op met frietjes en een mosselsausje. Die maak je door
een schep mayonaise aan te lengen met wat mosterd en azijn.
Echte mosselliefhebbers vervangen de frietjes door sneetjes
melkbrood ingeboterd met gezouten boter.
ui
selder
knoflook
boter
witte wijn
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.