Basisbereiding: snijd de ui, selder en knoflook in fijne stukjes en stoof ze even aan in boter. Voeg de mosselkruiden en een kleine hoeveelheid water toe. Breng de bereiding aan de kook (vuur op hoogste stand). Doe er in één keer de gekuiste mosselen bij en dek af. Laat een paar minuten koken tot er stoom vanonder het deksel komt. Schud halfweg de pot even op. Controleer of de mosselen opengegaan zijn.
Mosseltjes met witte wijnDe basisbereiding, maar het water vervangen door witte wijn.Dien op met frietjes en een mosselsausje. Die maak je door een schep mayonaise aan te lengen met wat mosterd en azijn.Echte mosselliefhebbers vervangen de frietjes door sneetjes melkbrood ingeboterd met gezouten boter.
Seizoensgebonden productenDe meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.
Basisbereiding: snijd de ui, selder en knoflook in fijne stukjes en stoof ze even aan in boter. Voeg de mosselkruiden en een kleine hoeveelheid water toe. Breng de bereiding aan de kook (vuur op hoogste stand). Doe er in één keer de gekuiste mosselen bij en dek af. Laat een paar minuten koken tot er stoom vanonder het deksel komt. Schud halfweg de pot even op. Controleer of de mosselen opengegaan zijn.
mosselen
met frietjes
Mosseltjes met witte wijnDe basisbereiding, maar het water vervangen door witte wijn.Dien op met frietjes en een mosselsausje. Die maak je door een schep mayonaise aan te lengen met wat mosterd en azijn.Echte mosselliefhebbers vervangen de frietjes door sneetjes melkbrood ingeboterd met gezouten boter.
Hoeveelhedenvaningrediëntenworden slechtsvermeldalshetéchtnodigis.Zelf dejuistekeuzesmakenbijdeuitvoering vaneenrecept,metjouwpassievoorhet kookvuur, dat is creatief koken!