everzwijngebraad in linzenpuree gebakken

everzwijngebraad in linzenpuree gebakken

uien prei linzen wildfond roggebrood tarwebloem rode wijn suiker kastanjechampignons met truffel zoete aardappelen peper en zout boter
ingrediënten - info everzwijngebraad jeneverbessen kruidnagel roze peperbolletjes laurier tijm rozemarijn wortelen knoflook rodekoolsaus appeltjes bloemsuiker
Het everzwijngebraad. Zet de Römertopf minstens een half uur in een bak met koud water. Bak het braadstuk rondom bruin in een pan met bruisende boter. Verwijder het net. Leg het braadstuk in een Römertopf en bedek het volledig met een dikke laag linzenpuree. Zet de schotel in een koude oven. Stel de tijd en temperatuur nu in op 2 uur op 185°C. Verwijder een kwartiertje voor het einde, het deksel van de Römertopf en laat de linzenpuree korsten onder de ovengrill. Haal het vlees uit de schotel en laat het een kwartiertje afgedekt rusten. Snijd het vlees net voor het opdienen in porties. Op een bord: een stuk gebraad. Hier wordt het everzwijngebraad opgediend met rodekoolsaus. Daarnaast een torentje van de linzenpuree. Verder een appeltje uit de oven afgedekt met bloemsuiker en frietjes van zoete aardappel. Tenslotte kastanjechampignons met truffel.
Wildschwein in Linsenmus gebacken is een oud recept uit Mecklenburg, Duitsland. Je kan het in een gewone ovenschotel bereiden, maar hier gebeurt het in een goeie ouwe Römertopf. Det korst van linzenpuree heeft dezelfde functie van een zoutkorst bij vis. Het zorgt voegt aroma’s toe en bevordert de garing in eigen sappen.
De linzenpuree. Doe gekuiste en gesneden wortelen, uien, knoflookteentjes en prei in een kookpot met een kruidentuiltje van laurier, takjes tijm en rozemarijn. Kruid verder bij met jeneverbessen, roze peperbolletjes, kruidnagel. Giet wildfond in de pot. Zorg ervoor dat alle ingrediënten ondergedompeld zijn. Vul desnoods aan met water. Laat afgedekt een half uurtje koken. Zeef en bewaar de bouillon op temperatuur. Doe de linzen in een kookpot met tweemaal hun volume aan bouillon. Laat afgedekt een uurtje sudderen tot ze gaar zijn. Schep de linzen met het kookvocht in de blender. Doe er een paar sneden ontkorst roggebrood bij. Mix tot een dikke pasta. Voeg desnoods nog wat tarwebloem toe, indien de bereiding nog te vloeibaar is. Breng op smaak met peper en zout.
Creatief Koken de              passie kookvurige

everzwijngebraad

in linzenpuree

gebakken

Bereiding
De linzenpuree. Doe gekuiste en gesneden wortelen, uien, knoflookteentjes en prei in een kookpot met een kruidentuiltje van laurier, takjes tijm en rozemarijn. Kruid verder bij met jeneverbessen, roze peperbolletjes, kruidnagel. Giet wildfond in de pot. Zorg ervoor dat alle ingrediënten ondergedompeld zijn. Vul desnoods aan met water. Laat afgedekt een half uurtje koken. Zeef en bewaar de bouillon op temperatuur. Doe de linzen in een kookpot met tweemaal hun volume aan bouillon. Laat afgedekt een uurtje sudderen tot ze gaar zijn. Schep de linzen met het kookvocht in de blender. Doe er een paar sneden ontkorst roggebrood bij. Mix tot een dikke pasta. Voeg desnoods nog wat tarwebloem toe, indien de bereiding nog te vloeibaar is. Breng op smaak met peper en zout.
Het everzwijngebraad. Zet de Römertopf minstens een half uur in een bak met koud water. Bak het braadstuk rondom bruin in een pan met bruisende boter. Verwijder het net. Leg het braadstuk in een Römertopf en bedek het volledig met een dikke laag linzenpuree. Zet de schotel in een koude oven. Stel de tijd en temperatuur nu in op 2 uur op 185°C. Verwijder een kwartiertje voor het einde, het deksel van de Römertopf en laat de linzenpuree korsten onder de ovengrill. Haal het vlees uit de schotel en laat het een kwartiertje afgedekt rusten. Snijd het vlees net voor het opdienen in porties. Op een bord: een stuk gebraad. Hier wordt het everzwijngebraad opgediend met rodekoolsaus. Daarnaast een torentje van de linzenpuree. Verder een appeltje uit de oven afgedekt met bloemsuiker en frietjes van zoete aardappel. Tenslotte kastanjechampignons met truffel.
Ingrediënten
ingrediënten - info everzwijngebraad jeneverbessen kruidnagel roze peperbolletjes laurier tijm rozemarijn wortelen knoflook appeltjes bloemsuiker rodekoolsaus
uien prei linzen wildfond roggebrood tarwebloem rode wijn suiker kastanjechampignons met truffel zoete aardappelen peper en zout boter
Wildschwein in Linsenmus gebacken is een oud recept uit Mecklenburg, Duitsland. Je kan het in een gewone ovenschotel bereiden, maar hier gebeurt het in een goeie ouwe Römertopf. Det korst van linzenpuree heeft dezelfde functie van een zoutkorst bij vis. Het zorgt voegt aroma’s toe en bevordert de garing in eigen sappen.
everzwijngebraad in linzenpuree gebakken receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige