everzwijngebraad in linzenpuree gebakken
ingrediënten - info
everzwijngebraad
jeneverbessen
kruidnagel
roze peperbolletjes
laurier
tijm
rozemarijn
wortelen
knoflook
rodekoolsaus
appeltjes
bloemsuiker
Het everzwijngebraad. Zet de Römertopf minstens een half
uur in een bak met koud water. Bak het braadstuk rondom
bruin in een pan met bruisende boter. Verwijder het net. Leg
het braadstuk in een Römertopf en bedek het volledig met een
dikke laag linzenpuree. Zet de schotel in een koude oven. Stel
de tijd en temperatuur nu in op 2 uur op 185°C. Verwijder een
kwartiertje voor het einde, het deksel van de Römertopf en
laat de linzenpuree korsten onder de ovengrill. Haal het vlees
uit de schotel en laat het een kwartiertje afgedekt rusten. Snijd
het vlees net voor het opdienen in porties.
Op een bord: een stuk gebraad. Hier wordt het
everzwijngebraad opgediend met rodekoolsaus. Daarnaast
een torentje van de linzenpuree. Verder een appeltje uit de
oven afgedekt met bloemsuiker en frietjes van zoete
aardappel. Tenslotte kastanjechampignons met truffel.
Wildschwein in Linsenmus gebacken is een oud recept uit
Mecklenburg, Duitsland. Je kan het in een gewone
ovenschotel bereiden, maar hier gebeurt het in een goeie
ouwe Römertopf. Det korst van linzenpuree heeft dezelfde
functie van een zoutkorst bij vis. Het zorgt voegt aroma’s
toe en bevordert de garing in eigen sappen.
De linzenpuree. Doe gekuiste en gesneden wortelen, uien,
knoflookteentjes en prei in een kookpot met een kruidentuiltje
van laurier, takjes tijm en rozemarijn. Kruid verder bij met
jeneverbessen, roze peperbolletjes, kruidnagel. Giet wildfond
in de pot. Zorg ervoor dat alle ingrediënten ondergedompeld
zijn. Vul desnoods aan met water. Laat afgedekt een half
uurtje koken. Zeef en bewaar de bouillon op temperatuur.
Doe de linzen in een kookpot met tweemaal hun volume aan
bouillon. Laat afgedekt een uurtje sudderen tot ze gaar zijn.
Schep de linzen met het kookvocht in de blender. Doe er een
paar sneden ontkorst roggebrood bij. Mix tot een dikke pasta.
Voeg desnoods nog wat tarwebloem toe, indien de bereiding
nog te vloeibaar is. Breng op smaak met peper en zout.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
Recepten gekoppeld aan dit gerecht: