everzwijngebraad
in linzenpuree
gebakken
De linzenpuree. Doe gekuiste en gesneden
wortelen, uien, knoflookteentjes en prei in een
kookpot met een kruidentuiltje van laurier,
takjes tijm en rozemarijn. Kruid verder bij met
jeneverbessen, roze peperbolletjes, kruidnagel.
Giet wildfond in de pot. Zorg ervoor dat alle
ingrediënten ondergedompeld zijn. Vul
desnoods aan met water. Laat afgedekt een
half uurtje koken. Zeef en bewaar de bouillon
op temperatuur.
Doe de linzen in een kookpot met tweemaal
hun volume aan bouillon. Laat afgedekt een
uurtje sudderen tot ze gaar zijn.
Schep de linzen met het kookvocht in de
blender. Doe er een paar sneden ontkorst
roggebrood bij. Mix tot een dikke pasta. Voeg
desnoods nog wat tarwebloem toe, indien de
bereiding nog te vloeibaar is. Breng op smaak
met peper en zout.
Het everzwijngebraad. Zet de Römertopf
minstens een half uur in een bak met koud
water. Bak het braadstuk rondom bruin in een
pan met bruisende boter. Verwijder het net. Leg
het braadstuk in een Römertopf en bedek het
volledig met een dikke laag linzenpuree. Zet de
schotel in een koude oven. Stel de tijd en
temperatuur nu in op 2 uur op 185°C. Verwijder
een kwartiertje voor het einde, het deksel van de
Römertopf en laat de linzenpuree korsten onder
de ovengrill. Haal het vlees uit de schotel en laat
het een kwartiertje afgedekt rusten. Snijd het
vlees net voor het opdienen in porties.
Op een bord: een stuk gebraad. Hier wordt het
everzwijngebraad opgediend met
rodekoolsaus. Daarnaast een torentje van de
linzenpuree. Verder een appeltje uit de oven
afgedekt met bloemsuiker en frietjes van zoete
aardappel. Tenslotte kastanjechampignons
met truffel.
Wildschwein in Linsenmus gebacken is een
oud recept uit Mecklenburg, Duitsland. Je
kan het in een gewone ovenschotel
bereiden, maar hier gebeurt het in een
goeie ouwe Römertopf. Det korst van
linzenpuree heeft dezelfde functie van een
zoutkorst bij vis. Het zorgt voegt aroma’s
toe en bevordert de garing in eigen sappen.
everzwijngebraad
jeneverbessen
kruidnagel
roze peperbolletjes
laurier
tijm
rozemarijn
wortelen
knoflook
rodekoolsaus
appeltjes
bloemsuiker
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
meer recepten met everzwijn :
kruimelpad:
bijpassende gerechten :
meer recepten met wild: