groentefrietjes in de oven
ingrediënten - info wortelen pastinaak knolselder

groentefrietjes in de oven

koolraap zoete aardappelen maïszetmeel olijfoliespray zout
Snijd de groenten in staafjes, net zoals je aardappelfrietjes maakt. Stoom de frietjes 3 tot 5 minuutjes, zodat ze binnenin zacht zijn. Nu heb je keuzemogelijkheden. De meest ‘gezonde’ versie is deze: leg de frietjes op een ovenraster (bakplaat met gaatjes) of op bakpapier. Bestuif ze met olijfoliespray. Zet het raster 20 minuten in een voorverwarmde oven op 210°C. Liggen ze op bakpapier, schep ze dan om, na 10 minuten van de baktijd. Dien op met een zoutvatje.
Groentefrietjes zijn een perfecte aardappelvervanger in een eetpatroon waar zetmeel moet vermeden worden. Maar ook als dat niet hoeft, zijn ze vaak de blikvanger van een bijzonder gerechtje om je tafelgenoten mee te verrassen. Dé grote uitdaging is, om ze krokant te krijgen. Je beste optie is om ze net zo te behandelen als échte aardappelfrietjes: in de frituurpan en twee keer bakken. Maar het kan ook in de oven of de in airfryer. Dat laatste toestel is trouwens een overbodige luxe. Ondanks alle verkoopsblabla, is dit gewoon een mini-oven met heteluchtstroom en het gedraagt zich ook zo.
De andere keuzemogelijkheid is deze: droog de gestoomde frietjes met keukenpapier. Wentel ze door maïszetmeel, zadat elk frietje ermee bedekt is. Leg ze dan op het raster, bestuif met olijfoliespray en bak ze net zoals eerder aangegeven werd. Het zetmeeljasje zorgt voor een krokant laagje, maar het verschil met gewone frieten wordt kleiner als je het vanuit een koolhydraatarm eetpatroon bekijkt.
Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken de              passie Creatief Koken kookvurige

groentefrietjes

in de oven

ingrediënten - info wortelen pastinaak knolselder
koolraap zoete aardappelen maïszetmeel olijfoliespray zout
bereiding ingrediënten de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français
Snijd de groenten in staafjes, net zoals je aardappelfrietjes maakt. Stoom de frietjes 3 tot 5 minuutjes, zodat ze binnenin zacht zijn. Nu heb je keuzemogelijkheden. De meest ‘gezonde’ versie is deze: leg de frietjes op een ovenraster (bakplaat met gaatjes) of op bakpapier. Bestuif ze met olijfoliespray. Zet het raster 20 minuten in een voorverwarmde oven op 210°C. Liggen ze op bakpapier, schep ze dan om, na 10 minuten van de baktijd. Dien op met een zoutvatje.
Groentefrietjes zijn een perfecte aardappelvervanger in een eetpatroon waar zetmeel moet vermeden worden. Maar ook als dat niet hoeft, zijn ze vaak de blikvanger van een bijzonder gerechtje om je tafelgenoten mee te verrassen. Dé grote uitdaging is, om ze krokant te krijgen. Je beste optie is om ze net zo te behandelen als échte aardappelfrietjes: in de frituurpan en twee keer bakken. Maar het kan ook in de oven of de in airfryer. Dat laatste toestel is trouwens een overbodige luxe. Ondanks alle verkoopsblabla, is dit gewoon een mini-oven met heteluchtstroom en het gedraagt zich ook zo.
De andere keuzemogelijkheid is deze: droog de gestoomde frietjes met keukenpapier. Wentel ze door maïszetmeel, zadat elk frietje ermee bedekt is. Leg ze dan op het raster, bestuif met olijfoliespray en bak ze net zoals eerder aangegeven werd. Het zetmeeljasje zorgt voor een krokant laagje, maar het verschil met gewone frieten wordt kleiner als je het vanuit een koolhydraatarm eetpatroon bekijkt.
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken privacy beleid