groentefrietjes in de oven

groentefrietjes in de oven

zoete aardappelen maïszetmeel olijfoliespray zout
Snijd de groenten in staafjes, net zoals je aardappelfrietjes maakt. Nu heb je keuzemogelijkheden. De meest ‘gezonde’ versie is deze: stoom de frietjes 3 tot 5 minuutjes, zodat ze binnenin zacht zijn. Leg ze op een ovenraster (bakplaat met gaatjes) of op bakpapier. Bestuif met olijfoliespray. Zet het raster 20 minuten in een voorverwarmde oven op 210°C. Liggen ze op bakpapier, schep ze dan om, na 10 minuten van de baktijd. Dien op met een zoutvatje.
Groentefrietjes zijn een perfecte aardappelvervanger in een eetpatroon waar zetmeel moet vermeden worden. Maar ook als dat niet hoeft, zijn ze vaak de blikvanger van een bijzonder gerechtje om je tafelgenoten mee te verrassen. Dé grote uitdaging is, om ze krokant te krijgen. Je beste optie is om ze net zo te behandelen als échte aardappelfrietjes: in de frituurpan en twee keer bakken. Maar het kan ook in de oven of de in airfryer.
De andere keuzemogelijkheid is deze: droog de gestoomde frietjes met keukenpapier. Wentel ze door maïszetmeel, zodat elk frietje ermee bedekt is. Leg ze dan op het raster, bestuif met olijfoliespray en bak ze net zoals eerder aangegeven werd. Het zetmeeljasje zorgt voor een krokant laagje, maar het verschil met gewone frieten wordt kleiner als je het vanuit een koolhydraatarm eetpatroon bekijkt.
Gewoon in de frietketel kan ook. Je hoeft de vers gesneden frietjes vooraf niet te stomen. Wentel ze in vloeiende bloem en bak ze een eerste keer op 150°C. laat afkoelen tot kamertemperatuur en bak ze een tweede keer op 185°C.
Creatief Koken de              passie kookvurige
veelkleurige wortelen pastinaak knolselder
print

groentefrietjes

in de oven

zoete aardappelen maïszetmeel olijfoliespray zout
Snijd de groenten in staafjes, net zoals je aardappelfrietjes maakt. Nu heb je keuzemogelijkheden. De meest ‘gezonde’ versie is deze: stoom de frietjes 3 tot 5 minuutjes, zodat ze binnenin zacht zijn. Leg ze op een ovenraster (bakplaat met gaatjes) of op bakpapier. Bestuif met olijfoliespray. Zet het raster 20 minuten in een voorverwarmde oven op 210°C. Liggen ze op bakpapier, schep ze dan om, na 10 minuten van de baktijd. Dien op met een zoutvatje.
Groentefrietjes zijn een perfecte aardappelvervanger in een eetpatroon waar zetmeel moet vermeden worden. Maar ook als dat niet hoeft, zijn ze vaak de blikvanger van een bijzonder gerechtje om je tafelgenoten mee te verrassen. Dé grote uitdaging is, om ze krokant te krijgen. Je beste optie is om ze net zo te behandelen als échte aardappelfrietjes: in de frituurpan en twee keer bakken. Maar het kan ook in de oven of de in airfryer.
De andere keuzemogelijkheid is deze: droog de gestoomde frietjes met keukenpapier. Wentel ze door maïszetmeel, zodat elk frietje ermee bedekt is. Leg ze dan op het raster, bestuif met olijfoliespray en bak ze net zoals eerder aangegeven werd. Het zetmeeljasje zorgt voor een krokant laagje, maar het verschil met gewone frieten wordt kleiner als je het vanuit een koolhydraatarm eetpatroon bekijkt.
Gewoon in de frietketel kan ook. Je hoeft de vers gesneden frietjes vooraf niet te stomen. Wentel ze in vloeiende bloem en bak ze een eerste keer op 150°C. laat afkoelen tot kamertemperatuur en bak ze een tweede keer op 185°C.
INGREDIËNTEN BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 wortelen pastinaak  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 knolselder  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 zoete aardappelen  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
kruimelpad:
voorbeeld van toepassing:
meer vegetarische recepten:
de              passie Creatief Koken kookvurige
veelkleurige wortelen pastinaak knolselder