groentefrietjes
in de oven
zoete aardappelen
maïszetmeel
olijfoliespray
zout
Snijd de groenten in staafjes, net zoals je
aardappelfrietjes maakt.
Nu heb je keuzemogelijkheden. De meest
‘gezonde’ versie is deze: stoom de frietjes 3 tot
5 minuutjes, zodat ze binnenin zacht zijn. Leg
ze op een ovenraster (bakplaat met gaatjes) of
op bakpapier. Bestuif met olijfoliespray. Zet het
raster 20 minuten in een voorverwarmde oven
op 210°C. Liggen ze op bakpapier, schep ze
dan om, na 10 minuten van de baktijd. Dien op
met een zoutvatje.
Groentefrietjes zijn een perfecte
aardappelvervanger in een eetpatroon waar
zetmeel moet vermeden worden. Maar ook
als dat niet hoeft, zijn ze vaak de blikvanger
van een bijzonder gerechtje om je
tafelgenoten mee te verrassen.
Dé grote uitdaging is, om ze krokant te
krijgen. Je beste optie is om ze net zo te
behandelen als échte aardappelfrietjes: in
de frituurpan en twee keer bakken. Maar het
kan ook in de oven of de in airfryer.
De andere keuzemogelijkheid is deze: droog
de gestoomde frietjes met keukenpapier.
Wentel ze door maïszetmeel, zodat elk frietje
ermee bedekt is.
Leg ze dan op het raster, bestuif met
olijfoliespray en bak ze net zoals eerder
aangegeven werd. Het zetmeeljasje zorgt voor
een krokant laagje, maar het verschil met
gewone frieten wordt kleiner als je het vanuit
een koolhydraatarm eetpatroon bekijkt.
Gewoon in de frietketel kan ook. Je hoeft de
vers gesneden frietjes vooraf niet te stomen.
Wentel ze in vloeiende bloem en bak ze een
eerste keer op 150°C. laat afkoelen tot
kamertemperatuur en bak ze een tweede keer
op 185°C.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
voorbeeld van toepassing:
meer vegetarische recepten:
veelkleurige wortelen
pastinaak
knolselder