rodekoolsaus
ingrediënten - info
rodekool
uien
knoflook
zoete appeltjes
bruine suiker
appelsap
cranberrysap
appelazijn
gedroogde cranberries
sultanrozijntjes
rode wijn
laurierpoeder
jeneverbessen
kruidnagel
steranijspoeder
appeljenever
peper en zout
bindmiddel
Voeg het vocht toe: cranberrysap, appelsap, een paar
scheuten appelazijn en een glas rode wijn. Zorg ervoor dat
alle ingrediënten niet alleen ondergedompeld zijn, maar
veeleer ‘zwemmen’ in de pot. Voeg daartoe verder appel- en
cranberrysap toe.
Breng de bereiding aan de kook, verlaag het vuur en laat
minstens een half uurtje sudderen. Controleer of de rodekool
voldoende gaar is. Zeef en laat het kookvocht verder inkoken.
Kruid bij met peper en zout. Giet er een groot glas
appeljenever bij en laat de alcohol verdampen. Bind de saus
met wat vloeiende bloem opgelost in water of een ander
bindmiddel.
Verwijder de harde kern uit een kleine rodekool. Snijd de kool
in grote stukken. Schil de appeltjes, een grote ui en een paar
teentjes knoflook. Steek de grofste raspschijf in de blender.
Rasp alle groenten en fruit samen.
Schep de geraspte ingrediënten in een kookpot. Voeg toe: een
paar eetlepels bruine suiker, gedroogde cranberries en
sultanrozijntjes. Voeg kruiding toe: een koffielepel
laurierpoeder, een paar stuks kruidnagel, een tiental geplette
jeneverbessen en een koffielepel steranijspoeder.
Kruimelpad
Voorbeeld van toepassing
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.