stoofpotje van everzwijn met pastinaak
ingrediënten - info
everzwijnstoofvlees
rode wijn
rode balsamico
wortel
ui
kruidentuiltje
knoflook
peper en zout
boter
wildfond
kruidnagel
Marineer het everzwijnstoofvlees een uurtje in rode wijn, rode
balsamico, fijngesneden wortel en ui, een kruidentuiltje,
knoflook, peper en zout.
Droog het vlees daarna af en schroei het langs alle kanten
dicht in een pan. Kook de marinade, schuim af, verminder het
vuur.
Doe het vlees met de gekookte marinade en wildfond in een
kasserolle. Voeg kruidnagel, kaneel en jeneverbessen toe.
Laat tot 2 uur sudderen. Controleer regelmatig of het vlees
gaar al is.
Bak gepelde verse zilveruitjes tot ze kleuren. Haal het vlees
uit de casserolle. Zeef de saus en voeg room,
veenbessengelei, tomatenpuree en de gebakken zilveruitjes
toe. Bind de saus. Doe het vlees terug bij de saus en laat nog
even sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
kaneel
jeneverbessen
zilveruitjes
room
veenbessengelei
tomatenpuree
peper en zout
pastinaak
zoete aardappel
vloeiende bloem
eieren
rodekool met appeltjes
De pannenkoekjes: stoom geschilde en gesneden pastinaak
en zoete aardappelblokjes gaar in ongeveer 10 minuten.
Pureer met een paar eetlepels groentebouillon. Meng met
een paar eetlepels vloeiende bloem en een losgeklopt ei tot
een vast beslag.
Schep er quenelles van met twee eetlepels. Druk ze plat en
bak ze in een pan met een klontje boter of een ander
bakmiddel.
Maak rodekool met appeltjes als begeleiding.
Op het bord: een pannenkoekje met een schep rodekool.
Daarnaast everzwijnragout met saus.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.