stoofpotje van
everzwijn met
pastinaak
Marineer het everzwijnstoofvlees een uurtje in
rode wijn, rode balsamico, fijngesneden wortel
en ui, een kruidentuiltje, knoflook, peper en
zout.
Droog het vlees daarna af en schroei het langs
alle kanten dicht in een pan. Kook de
marinade, schuim af, verminder het vuur.
Doe het vlees met de gekookte marinade en
wildfond in een kasserolle. Voeg kruidnagel,
kaneel en jeneverbessen toe. Laat tot 2 uur
sudderen. Controleer regelmatig of het vlees
gaar al is.
Bak gepelde verse zilveruitjes tot ze kleuren.
Haal het vlees uit de casserolle. Zeef de saus
en voeg room, veenbessengelei, tomatenpuree
en de gebakken zilveruitjes toe. Bind de saus.
Doe het vlees terug bij de saus en laat nog
even sudderen. Breng op smaak met peper en
zout.
kaneel
jeneverbessen
zilveruitjes
room
veenbessengelei
tomatenpuree
peper en zout
pastinaak
zoete aardappel
vloeiende bloem
eieren
rodekool met
appeltjes
everzwijnstoofvlees
rode wijn
rode balsamico
wortel
ui
kruidentuiltje
knoflook
peper en zout
boter
wildfond
kruidnagel
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
meer recepten met wild:
De pannenkoekjes: stoom geschilde en
gesneden pastinaak en zoete aardappelblokjes
gaar in ongeveer 10 minuten. Pureer met een
paar eetlepels groentebouillon. Meng met een
paar eetlepels vloeiende bloem en een
losgeklopt ei tot een vast beslag.
Schep er quenelles van met twee eetlepels.
Druk ze plat en bak ze in een pan met een
klontje boter of een ander bakmiddel.
Maak rodekool met appeltjes als begeleiding.
Op het bord: een pannenkoekje met een schep
rodekool. Daarnaast everzwijnragout met saus.
selectie
bijbehorende gerechten
kruimelpad