stoofpotje everzwijn met pastinaak

stoofpotje van everzwijn met pastinaak

Marineer het everzwijnstoofvlees een uurtje in rode wijn, rode balsamico, fijngesneden wortel en ui, een kruidentuiltje, knoflook, peper en zout. Droog het vlees daarna af en schroei het langs alle kanten dicht in een pan. Kook de marinade, schuim af, verminder het vuur. Doe het vlees met de gekookte marinade en wildfond in een kasserolle. Voeg kruidnagel, kaneel en jeneverbessen toe. Laat tot 2 uur sudderen. Controleer regelmatig of het vlees gaar al is. Bak gepelde verse zilveruitjes tot ze kleuren. Haal het vlees uit de casserolle. Zeef de saus en voeg room, veenbessengelei, tomatenpuree en de gebakken zilveruitjes toe. Bind de saus. Doe het vlees terug bij de saus en laat nog even sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
kaneel jeneverbessen zilveruitjes room veenbessengelei tomatenpuree peper en zout pastinaak zoete aardappel vloeiende bloem eieren rodekool met appeltjes
Creatief Koken de              passie kookvurige
everzwijnstoofvlees rode wijn rode balsamico wortel ui kruidentuiltje knoflook peper en zout boter wildfond kruidnagel
De pannenkoekjes: stoom geschilde en gesneden pastinaak en zoete aardappelblokjes gaar in ongeveer 10 minuten. Pureer met een paar eetlepels groentebouillon. Meng met een paar eetlepels vloeiende bloem en een losgeklopt ei tot een vast beslag. Schep er quenelles van met twee eetlepels. Druk ze plat en bak ze in een pan met een klontje boter of een ander bakmiddel. Maak rodekool met appeltjes als begeleiding. Op het bord: een pannenkoekje met een schep rodekool. Daarnaast everzwijnragout met saus.
print

stoofpotje van

everzwijn met

pastinaak

Marineer het everzwijnstoofvlees een uurtje in rode wijn, rode balsamico, fijngesneden wortel en ui, een kruidentuiltje, knoflook, peper en zout. Droog het vlees daarna af en schroei het langs alle kanten dicht in een pan. Kook de marinade, schuim af, verminder het vuur. Doe het vlees met de gekookte marinade en wildfond in een kasserolle. Voeg kruidnagel, kaneel en jeneverbessen toe. Laat tot 2 uur sudderen. Controleer regelmatig of het vlees gaar al is. Bak gepelde verse zilveruitjes tot ze kleuren. Haal het vlees uit de casserolle. Zeef de saus en voeg room, veenbessengelei, tomatenpuree en de gebakken zilveruitjes toe. Bind de saus. Doe het vlees terug bij de saus en laat nog even sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
kaneel jeneverbessen zilveruitjes room veenbessengelei tomatenpuree peper en zout pastinaak zoete aardappel vloeiende bloem eieren rodekool met appeltjes
de              passie Creatief Koken kookvurige
everzwijnstoofvlees rode wijn rode balsamico wortel ui kruidentuiltje knoflook peper en zout boter wildfond kruidnagel
BEREIDING INFO @ RECEPT INGREDIËNTEN De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten print recept print print print recept recept
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
everzwijn  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 pastinaak  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 zoete aardappelen  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 rodekool
meer recepten met wild:
De pannenkoekjes: stoom geschilde en gesneden pastinaak en zoete aardappelblokjes gaar in ongeveer 10 minuten. Pureer met een paar eetlepels groentebouillon. Meng met een paar eetlepels vloeiende bloem en een losgeklopt ei tot een vast beslag. Schep er quenelles van met twee eetlepels. Druk ze plat en bak ze in een pan met een klontje boter of een ander bakmiddel. Maak rodekool met appeltjes als begeleiding. Op het bord: een pannenkoekje met een schep rodekool. Daarnaast everzwijnragout met saus.
selectie
bijbehorende gerechten
kruimelpad