tajine
van jong everzwijn
sinaasappel
gedroogde
veenbessen
jeneverbes
kruidnagels
foelie
gedroogde
peterselie
vloeiende bloem
platte peterselie
clementines
peper en zout
Heb je een elektrische tajine, zet de timer dan
op 3 uur. In de oven: zet de gewone tajine van
keramiek of aardewerk in een koude oven en
stel in op 3 uur op 185°C. In dit geval wel af en
toe controleren of het vlees gaar is, maar niet
over-gaar.
Afwerking. Leg een kwartiertje voor het einde
van de kooktijd de gesneden clementines
bovenop de bereiding in de tajine. Net voor het
opdienen: decoreer met wat blaadjes platte
peterselie.
Zet de tajine op midden tafel op een
verwarmplaat en vul als gastheer of -dame de
borden van je tafelgenoten. Je kan er brood,
couscous of gebakken aardappeltjes bij
serveren.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met wild:
Voorbereiding. Snijd de uien in halvemaantjes.
Snijd de wortelen op dikke schijven. Pel en plet
een halve bol knoflookteentjes. Gebruik
voorgegaarde kastanjes en stamp ze met een
vleeshamer in niet te kleine stukken. Bak de
kastanjes in boter. Pers vers sinaasappelsap.
Schil de clementines en snijd ze op schijven.
Dep het stoofvlees droog met keukenpapier.
Wentel ze in vloeiende bloem en schud ze af.
Bak het vlees rondom bruin in een pan met
bruisende boter.
Bereiding. Vul de tajine met het aangebakken
stoofvlees, de gesneden uien, geplet knoflook
en wortelschijfjes, de gebakken kastanjes, een
handvol gedroogde veenbessen en
kerstomaatjes uit blik. Het mogen ook verse
zijn. Voeg in dat geval een paar eetlepels
tomatenpuree toe.
Giet er in gelijke hoeveelheden wildfond, rode
wijn en sinaasappelsap bij en vul de tajine tot
één derde van de rand. Kruid met geplette
jeneverbessen een paar stuks kruidnagel,
foelie, oregano, gedroogde peterselie, peper en
zout.
everzwijnstoofvlees
wildfond
uien
knoflook
wortelen
rode wijn
kastanjes
oregano
kerstomaten uit blik