Tajine van jong everzwijn
sinaasappel gedroogde veenbessen jeneverbes kruidnagels foelie gedroogde peterselie vloeiende bloem platte peterselie clementines peper en zout

tajine van jong everzwijn

ingrediënten - info everzwijnstoofvlees wildfond uien knoflook wortelen rode wijn kastanjes oregano kerstomaten uit blik
Heb je een elektrische tajine, zet de timer dan op 3 uur. In de oven: zet de gewone tajine van keramiek of aardewerk in een koude oven en stel in op 3 uur op 185°C. In dit geval wel af en toe controleren of het vlees gaar is, maar niet over-gaar. Afwerking. Leg een kwartiertje voor het einde van de kooktijd de gesneden clementines bovenop de bereiding in de tajine. Net voor het opdienen: decoreer met wat blaadjes platte peterselie. Zet de tajine op midden tafel op een verwarmplaat en vul als gastheer of -dame de borden van je tafelgenoten. Je kan er brood, couscous of gebakken aardappeltjes bij serveren.
tajine van jong everzwijn
de              passie Creatief Koken kookvurige
Voorbereiding. Snijd de uien in halvemaantjes. Snijd de wortelen op dikke schijven. Pel en plet een halve bol knoflookteentjes. Gebruik voorgegaarde kastanjes en stamp ze met een vleeshamer in niet te kleine stukken. Bak de kastanjes in boter. Pers vers sinaasappelsap. Schil de clementines en snijd ze op schijven. Dep het stoofvlees droog met keukenpapier. Wentel ze in vloeiende bloem en schud ze af. Bak het vlees rondom bruin in een pan met bruisende boter. Bereiding. Vul de tajine met het aangebakken stoofvlees, de gesneden uien, geplet knoflook en wortelschijfjes, de gebakken kastanjes, een handvol gedroogde veenbessen en kerstomaatjes uit blik. Het mogen ook verse zijn. Voeg in dat geval een paar eetlepels tomatenpuree toe. Giet er in gelijke hoeveelheden wildfond, rode wijn en sinaasappelsap bij en vul de tajine tot één derde van de rand. Kruid met geplette jeneverbessen een paar stuks kruidnagel, foelie, oregano, gedroogde peterselie, peper en zout.
print

tajine

van jong everzwijn

Bereiding
sinaasappel gedroogde veenbessen jeneverbes kruidnagels foelie gedroogde peterselie vloeiende bloem platte peterselie clementines peper en zout
Ingrediënten
ingrediënten - info everzwijnstoofvlees uien knoflook wortelen rode wijn kastanjes oregano kerstomaten uit blik wildfond
Heb je een elektrische tajine, zet de timer dan op 3 uur. In de oven: zet de gewone tajine van keramiek of aardewerk in een koude oven en stel in op 3 uur op 185°C. In dit geval wel af en toe controleren of het vlees gaar is, maar niet over-gaar. Afwerking. Leg een kwartiertje voor het einde van de kooktijd de gesneden clementines bovenop de bereiding in de tajine. Net voor het opdienen: decoreer met wat blaadjes platte peterselie. Zet de tajine op midden tafel op een verwarmplaat en vul als gastheer of -dame de borden van je tafelgenoten. Je kan er brood, couscous of gebakken aardappeltjes bij serveren.
Voorbereiding. Snijd de uien in halvemaantjes. Snijd de wortelen op dikke schijven. Pel en plet een halve bol knoflookteentjes. Gebruik voorgegaarde kastanjes en stamp ze met een vleeshamer in niet te kleine stukken. Bak de kastanjes in boter. Pers vers sinaasappelsap. Schil de clementines en snijd ze op schijven. Dep het stoofvlees droog met keukenpapier. Wentel ze in vloeiende bloem en schud ze af. Bak het vlees rondom bruin in een pan met bruisende boter. Bereiding. Vul de tajine met het aangebakken stoofvlees, de gesneden uien, geplet knoflook en wortelschijfjes, de gebakken kastanjes, een handvol gedroogde veenbessen en kerstomaatjes uit blik. Het mogen ook verse zijn. Voeg in dat geval een paar eetlepels tomatenpuree toe. Giet er in gelijke hoeveelheden wildfond, rode wijn en sinaasappelsap bij en vul de tajine tot één derde van de rand. Kruid met geplette jeneverbessen een paar stuks kruidnagel, foelie, oregano, gedroogde peterselie, peper en zout.
de              passie Creatief Koken kookvurige