Tajine van jong everzwijn
sinaasappel gedroogde veenbessen jeneverbes kruidnagels foelie gedroogde peterselie vloeiende bloem platte peterselie clementines peper en zout

tajine van jong everzwijn

Heb je een elektrische tajine, zet de timer dan op 3 uur. In de oven: zet de gewone tajine van keramiek of aardewerk in een koude oven en stel in op 3 uur op 185°C. In dit geval wel af en toe controleren of het vlees gaar is, maar niet over-gaar. Afwerking. Leg een kwartiertje voor het einde van de kooktijd de gesneden clementines bovenop de bereiding in de tajine. Net voor het opdienen: decoreer met wat blaadjes platte peterselie. Zet de tajine op midden tafel op een verwarmplaat en vul als gastheer of -dame de borden van je tafelgenoten. Je kan er brood, couscous of gebakken aardappeltjes bij serveren.
tajine van jong everzwijn
de              passie Creatief Koken kookvurige
Voorbereiding. Snijd de uien in halvemaantjes. Snijd de wortelen op dikke schijven. Pel en plet een halve bol knoflookteentjes. Gebruik voorgegaarde kastanjes en stamp ze met een vleeshamer in niet te kleine stukken. Bak de kastanjes in boter. Pers vers sinaasappelsap. Schil de clementines en snijd ze op schijven. Dep het stoofvlees droog met keukenpapier. Wentel ze in vloeiende bloem en schud ze af. Bak het vlees rondom bruin in een pan met bruisende boter. Bereiding. Vul de tajine met het aangebakken stoofvlees, de gesneden uien, geplet knoflook en wortelschijfjes, de gebakken kastanjes, een handvol gedroogde veenbessen en kerstomaatjes uit blik. Het mogen ook verse zijn. Voeg in dat geval een paar eetlepels tomatenpuree toe. Giet er in gelijke hoeveelheden wildfond, rode wijn en sinaasappelsap bij en vul de tajine tot één derde van de rand. Kruid met geplette jeneverbessen een paar stuks kruidnagel, foelie, oregano, gedroogde peterselie, peper en zout.
print
everzwijnstoofvlees wildfond uien knoflook wortelen rode wijn kastanjes oregano kerstomaten uit blik

tajine

van jong everzwijn

sinaasappel gedroogde veenbessen jeneverbes kruidnagels foelie gedroogde peterselie vloeiende bloem platte peterselie clementines peper en zout
Heb je een elektrische tajine, zet de timer dan op 3 uur. In de oven: zet de gewone tajine van keramiek of aardewerk in een koude oven en stel in op 3 uur op 185°C. In dit geval wel af en toe controleren of het vlees gaar is, maar niet over-gaar. Afwerking. Leg een kwartiertje voor het einde van de kooktijd de gesneden clementines bovenop de bereiding in de tajine. Net voor het opdienen: decoreer met wat blaadjes platte peterselie. Zet de tajine op midden tafel op een verwarmplaat en vul als gastheer of -dame de borden van je tafelgenoten. Je kan er brood, couscous of gebakken aardappeltjes bij serveren.
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
everzwijn  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 clementines  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 sinaasappel - appelsien  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met wild:
Voorbereiding. Snijd de uien in halvemaantjes. Snijd de wortelen op dikke schijven. Pel en plet een halve bol knoflookteentjes. Gebruik voorgegaarde kastanjes en stamp ze met een vleeshamer in niet te kleine stukken. Bak de kastanjes in boter. Pers vers sinaasappelsap. Schil de clementines en snijd ze op schijven. Dep het stoofvlees droog met keukenpapier. Wentel ze in vloeiende bloem en schud ze af. Bak het vlees rondom bruin in een pan met bruisende boter. Bereiding. Vul de tajine met het aangebakken stoofvlees, de gesneden uien, geplet knoflook en wortelschijfjes, de gebakken kastanjes, een handvol gedroogde veenbessen en kerstomaatjes uit blik. Het mogen ook verse zijn. Voeg in dat geval een paar eetlepels tomatenpuree toe. Giet er in gelijke hoeveelheden wildfond, rode wijn en sinaasappelsap bij en vul de tajine tot één derde van de rand. Kruid met geplette jeneverbessen een paar stuks kruidnagel, foelie, oregano, gedroogde peterselie, peper en zout.
print recept print print print recept recept de              passie Creatief Koken kookvurige
everzwijnstoofvlees wildfond uien knoflook wortelen rode wijn kastanjes oregano kerstomaten uit blik