pad thai met Japanse zalmteriyaki

pad thai met Japanse zalmteriyaki

Andere: Chinese kool prei wortelen sojascheuten broccoli rode ui wokolie lente-uitjes zalmmoten noedels eieren peper en zout
Pad thai is een populair street-food gerecht uit Thailand. Het bestaat hoofdzakelijk uit noedels, eieren, vlees of vis en wokgroenten. Er horen eigenlijk ook grote garnalen en pindanootjes bij, maar die laten we weg in deze combinatie met zalmteriyaki. Hoewel teriyaki oorspronkelijk een Japanse bereiding is, wordt de saus gebruikt in de Thaise keuken om te marineren en te grillen. Zalm staat er evengoed op het menu. De zalm wordt in dit recept niet gemarineerd. Teriyakisaus is redelijk suikerrijk en sommige van je gasten proberen misschien juist te veel suikers te vermijden, zonder in te boeten op de smaak. Laat ze naar eigen voorkeur de saus over de zalm gieten. Die moet wel op serveertemperatuur aangeboden worden.
Op het bord. Schep een portie groenten uit de wok op het bord. Leg daarnaast een nestje noedels. Schik een moot gebakken zalm op het bord. Overgiet met teriyakisaus. Werk de zalm af met geroosterde sesamzaadjes en het bord met in ringetjes gesneden lente-ui.
teriyakisaus
Teriyakisaus: sesamolie zoete sojasaus knoflook verse gember gekonfijte gember op siroop mirin saké chilivlokjes sesamzaadjes
Teriyakisaus. Meng in een steelpannetje een bodempje sesamolie met een flinke scheut mirin en een paar eetlepels zoete sojasaus. Giet er een borrelglas saké bij. Voeg een centimetertje versgeraspte gember toe en knijp een tweetal gepelde teentjes knoflook door de knoflookpers. Doe er een paar eetlepels gembersiroop bij en een fijngesneden stukje gekonfijte gember. Meng goed, kruid met een mespuntje chilivlokjes en laat zachtjes een tiental minuutjes pruttelen. Houd de saus warm tot verder gebruik. Pad thai. Snijd een halve Chinese kool op reepjes, een grote geschraapte wortel in schijfjes, een stuk preiwit in ringetjes, een rode ui in halvemaantjes en een kleine broccoli in roosjes. Stoom broccoli, ui en wortelschijfjes samen één minuutje in de microgolfoven op vol vermogen. Verhit een bodempje wokolie in een wokpan. Roerbak alle groenten samen met een handvol sojascheuten tot ze beetgaar zijn. Meng met een paar eetlepels van de teriyakisaus. Noedels. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Bewaar afgedekt en warm tot verder gebruik. Eierkoek. Maak een dunne eierkoek van een paar losgeklopte eitjes, gebakken in wokolie. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen en snijd de koek in fijne reepjes. Zalm. Bak de zalmmoten in een pannetje met hete wokolie. Kruid met peper en zout. Rooster een paar eetlepels sesamzaadjes in een droge pan.
Creatief Koken de              passie kookvurige
print

pad thai met

Japanse

zalmteriyaki

Teriyakisaus. Meng in een steelpannetje een bodempje sesamolie met een flinke scheut mirin en een paar eetlepels zoete sojasaus. Giet er een borrelglas saké bij. Voeg een centimetertje versgeraspte gember toe en knijp een tweetal gepelde teentjes knoflook door de knoflookpers. Doe er een paar eetlepels gembersiroop bij en een fijngesneden stukje gekonfijte gember. Meng goed, kruid met een mespuntje chilivlokjes en laat zachtjes een tiental minuutjes pruttelen. Houd de saus warm tot verder gebruik. Pad thai. Snijd een halve Chinese kool op reepjes, een grote geschraapte wortel in schijfjes, een stuk preiwit in ringetjes, een rode ui in halvemaantjes en een kleine broccoli in roosjes. Stoom broccoli, ui en wortelschijfjes samen één minuutje in de microgolfoven op vol vermogen. Verhit een bodempje wokolie in een wokpan. Roerbak alle groenten samen met een handvol sojascheuten tot ze beetgaar zijn. Meng met een paar eetlepels van de teriyakisaus. Noedels. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Bewaar afgedekt en warm tot verder gebruik. Eierkoek. Maak een dunne eierkoek van een paar losgeklopte eitjes, gebakken in wokolie. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen en snijd de koek in fijne reepjes. Zalm. Bak de zalmmoten in een pannetje met hete wokolie. Kruid met peper en zout. Rooster een paar eetlepels sesamzaadjes in een droge pan.
Pad thai is een populair street-food gerecht uit Thailand. Het bestaat hoofdzakelijk uit noedels, eieren, vlees of vis en wokgroenten. Er horen eigenlijk ook grote garnalen en pindanootjes bij, maar die laten we weg in deze combinatie met zalmteriyaki. Hoewel teriyaki oorspronkelijk een Japanse bereiding is, wordt de saus gebruikt in de Thaise keuken om te marineren en te grillen. Zalm staat er evengoed op het menu. De zalm wordt in dit recept niet gemarineerd. Teriyakisaus is redelijk suikerrijk en sommige van je gasten proberen misschien juist te veel suikers te vermijden, zonder in te boeten op de smaak. Laat ze naar eigen voorkeur de saus over de zalm gieten. Die moet wel op serveertemperatuur aangeboden worden.
Op het bord. Schep een portie groenten uit de wok op het bord. Leg daarnaast een nestje noedels. Schik een moot gebakken zalm op het bord. Overgiet met teriyakisaus. Werk de zalm af met geroosterde sesamzaadjes en het bord met in ringetjes gesneden lente-ui.
Andere: Chinese kool prei wortelen sojascheuten broccoli rode ui wokolie lente-uitjes zalmmoten noedels eieren peper en zout
Teriyakisaus: sesamolie zoete sojasaus knoflook verse gember gekonfijte gember op siroop mirin saké chilivlokjes sesamzaadjes
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept Chinese kool  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 wilde zalm 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 rode uien 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 broccoli
meer recepten met zalm:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
de              passie Creatief Koken kookvurige