pad thai met Japanse zalmteriyaki

pad thai met Japanse zalmteriyaki

Andere: Chinese kool prei wortelen sojascheuten broccoli rode ui wokolie lente-uitjes zalmmoten noedels eieren peper en zout
ingrediënten - info Teriyakisaus: sesamolie zoete sojasaus knoflook verse gember gekonfijte gember op siroop mirin saké chilivlokjes sesamzaadjes
Pad thai is een populair street-food gerecht uit Thailand. Het bestaat hoofdzakelijk uit noedels, eieren, vlees of vis en wokgroenten. Er horen eigenlijk ook grote garnalen en pindanootjes bij, maar die laten we weg in deze combinatie met zalmteriyaki. Hoewel teriyaki oorspronkelijk een Japanse bereiding is, wordt de saus gebruikt in de Thaise keuken om te marineren en te grillen. Zalm staat er evengoed op het menu. De zalm wordt in dit recept niet gemarineerd. Teriyakisaus is redelijk suikerrijk en sommige van je gasten proberen misschien juist te veel suikers te vermijden, zonder in te boeten op de smaak. Laat ze naar eigen voorkeur de saus over de zalm gieten. Die moet wel op serveertemperatuur aangeboden worden.
Op het bord. Schep een portie groenten uit de wok op het bord. Leg daarnaast een nestje noedels. Schik een moot gebakken zalm op het bord. Overgiet met teriyakisaus. Werk de zalm af met geroosterde sesamzaadjes en het bord met in ringetjes gesneden lente-ui.
teriyakisaus
Teriyakisaus. Meng in een steelpannetje een bodempje sesamolie met een flinke scheut mirin en een paar eetlepels zoete sojasaus. Giet er een borrelglas saké bij. Voeg een centimetertje versgeraspte gember toe en knijp een tweetal gepelde teentjes knoflook door de knoflookpers. Doe er een paar eetlepels gembersiroop bij en een fijngesneden stukje gekonfijte gember. Meng goed, kruid met een mespuntje chilivlokjes en laat zachtjes een tiental minuutjes pruttelen. Houd de saus warm tot verder gebruik. Pad thai. Snijd een halve Chinese kool op reepjes, een grote geschraapte wortel in schijfjes, een stuk preiwit in ringetjes, een rode ui in halvemaantjes en een kleine broccoli in roosjes. Stoom broccoli, ui en wortelschijfjes samen één minuutje in de microgolfoven op vol vermogen. Verhit een bodempje wokolie in een wokpan. Roerbak alle groenten samen met een handvol sojascheuten tot ze beetgaar zijn. Meng met een paar eetlepels van de teriyakisaus. Noedels. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Bewaar afgedekt en warm tot verder gebruik. Eierkoek. Maak een dunne eierkoek van een paar losgeklopte eitjes, gebakken in wokolie. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen en snijd de koek in fijne reepjes. Zalm. Bak de zalmmoten in een pannetje met hete wokolie. Kruid met peper en zout. Rooster een paar eetlepels sesamzaadjes in een droge pan.
Creatief Koken de              passie kookvurige

pad thai met

Japanse

zalmteriyaki

Bereiding
Teriyakisaus. Meng in een steelpannetje een bodempje sesamolie met een flinke scheut mirin en een paar eetlepels zoete sojasaus. Giet er een borrelglas saké bij. Voeg een centimetertje versgeraspte gember toe en knijp een tweetal gepelde teentjes knoflook door de knoflookpers. Doe er een paar eetlepels gembersiroop bij en een fijngesneden stukje gekonfijte gember. Meng goed, kruid met een mespuntje chilivlokjes en laat zachtjes een tiental minuutjes pruttelen. Houd de saus warm tot verder gebruik. Pad thai. Snijd een halve Chinese kool op reepjes, een grote geschraapte wortel in schijfjes, een stuk preiwit in ringetjes, een rode ui in halvemaantjes en een kleine broccoli in roosjes. Stoom broccoli, ui en wortelschijfjes samen één minuutje in de microgolfoven op vol vermogen. Verhit een bodempje wokolie in een wokpan. Roerbak alle groenten samen met een handvol sojascheuten tot ze beetgaar zijn. Meng met een paar eetlepels van de teriyakisaus. Noedels. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Bewaar afgedekt en warm tot verder gebruik. Eierkoek. Maak een dunne eierkoek van een paar losgeklopte eitjes, gebakken in wokolie. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen en snijd de koek in fijne reepjes. Zalm. Bak de zalmmoten in een pannetje met hete wokolie. Kruid met peper en zout. Rooster een paar eetlepels sesamzaadjes in een droge pan.
Pad thai is een populair street-food gerecht uit Thailand. Het bestaat hoofdzakelijk uit noedels, eieren, vlees of vis en wokgroenten. Er horen eigenlijk ook grote garnalen en pindanootjes bij, maar die laten we weg in deze combinatie met zalmteriyaki. Hoewel teriyaki oorspronkelijk een Japanse bereiding is, wordt de saus gebruikt in de Thaise keuken om te marineren en te grillen. Zalm staat er evengoed op het menu. De zalm wordt in dit recept niet gemarineerd. Teriyakisaus is redelijk suikerrijk en sommige van je gasten proberen misschien juist te veel suikers te vermijden, zonder in te boeten op de smaak. Laat ze naar eigen voorkeur de saus over de zalm gieten. Die moet wel op serveertemperatuur aangeboden worden.
Op het bord. Schep een portie groenten uit de wok op het bord. Leg daarnaast een nestje noedels. Schik een moot gebakken zalm op het bord. Overgiet met teriyakisaus. Werk de zalm af met geroosterde sesamzaadjes en het bord met in ringetjes gesneden lente-ui.
Ingrediënten
ingrediënten - info Teriyakisaus: sesamolie zoete sojasaus knoflook verse gember gekonfijte gember op siroop mirin saké chilivlokjes sesamzaadjes
Andere: Chinese kool prei wortelen sojascheuten broccoli rode ui wokolie lente-uitjes zalmmoten noedels eieren peper en zout
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige