croque monsieur uit de oven

croque monsieur uit de oven

ingrediënten - info brood magere hesp
Voor een goeie croque heb je écht geen speciaal machientje nodig. Bekleed een ovenschaal met aluminiumfolie, bestuif met olijfolie en leg daarop belegde boterhammetjes. De opbouw hier is: sneetje brood ingeboterd, sneetje kaas zonder korst, schelletje hesp, sneetje kaas, sneetje brood, boter, geraspte Gruyère. 10 tot 15 minuutjes in de oven voorverwarmd op 220°C en dat is al. Voor de presentatie kan je alle kanten uit, eventueel met nog een gemengd slaatje erbij.
De meest banale snack ooit, zal je zeggen. Fout natuurlijk, want ook met dit basisrecept kan je alle culinaire kanten uit. Een beetje hobbykok kan er zelfs een topgerechtje van maken in een feestmenu, als aperitiefhapje of warm voorgerecht. Denk buiten de lijntjes met andere broodsoorten of met net géén brood, met vis of vegetarisch, met fruit of groenten. Eén stelregel vind ik belangrijk: geef geen centen uit aan de zogenaamde ‘croque-machientjes’. Je hebt een oven, gebruik die.
de              passie Creatief Koken kookvurige
belegen kaas olijfolie boter Gruyère
Recepten van soortgelijke croques:
Dit is een vegetarische croque
Een klassieker op de Franse manier, met een kaassaus.
Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken

croque monsieur

uit de oven

Voor een goeie croque heb je écht geen speciaal machientje nodig. Bekleed een ovenschaal met aluminiumfolie, bestuif met olijfolie en leg daarop belegde boterhammetjes. De opbouw hier is: sneetje brood ingeboterd, sneetje kaas zonder korst, schelletje hesp, sneetje kaas, sneetje brood, boter, geraspte Gruyère. 10 tot 15 minuutjes in de oven voorverwarmd op 220°C en dat is al. Voor de presentatie kan je alle kanten uit, eventueel met nog een gemengd slaatje erbij.
De meest banale snack ooit, zal je zeggen. Fout natuurlijk, want ook met dit basisrecept kan je alle culinaire kanten uit. Een beetje hobbykok kan er zelfs een topgerechtje van maken in een feestmenu, als aperitiefhapje of warm voorgerecht. Denk buiten de lijntjes met andere broodsoorten of met net géén brood, met vis of vegetarisch, met fruit of groenten. Eén stelregel vind ik belangrijk: geef geen centen uit aan de zogenaamde ‘croque- machientjes’. Je hebt een oven, gebruik die.
ingrediënten - info brood magere hesp
de              passie Creatief Koken kookvurige
belegen kaas olijfolie boter Gruyère
Bereiding Ingrediënten Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken
Recepten van soortgelijke croques:
Dit is een vegetarische croque
Een klassieker op de Franse manier, met een kaassaus.
privacy beleid