croque monsieur uit de oven

brood magere hesp belegen kaas
Voor een goeie croque heb je écht geen speciaal machientje nodig. Bekleed een ovenschaal met aluminiumfolie, bestuif met olijfolie en leg daarop belegde boterhammetjes. De opbouw hier is: sneetje brood, sneetje kaas zonder korst, schelletje hesp, sneetje kaas, boterhammetje, boter, geraspte Gruyère. 10 tot 15 minuutjes in de oven voorverwarmd op 220°C en dat is al. Voor de presentatie kan je alle kanten uit, eventueel met nog een gemengd slaatje erbij.
De meest banale snack ooit, zal je zeggen. Fout natuurlijk, want ook met dit basisrecept kan je alle culinaire kanten uit. Een beetje hobbykok kan er zelfs een topgerechtje van maken in een feestmenu, als aperitiefhapje of warm voorgerecht. Denk buiten de lijntjes met andere broodsoorten of met net géén brood, met vis of vegetarisch, met fruit of groenten. Eén stelregel vind ik belangrijk: geef geen centen uit aan de zogenaamde ‘croque-machientjes’. Je hebt een oven, gebruik die.

Erfgoedgerechten

de              passie Creatief Koken kookvurige
olijfolie boter Gruyère

croque monsieur

uit de oven

Voor een goeie croque heb je écht geen speciaal machientje nodig. Bekleed een ovenschaal met aluminiumfolie, bestuif met olijfolie en leg daarop belegde boterhammetjes. De opbouw hier is: sneetje brood, sneetje kaas zonder korst, schelletje hesp, sneetje kaas, boterhammetje, boter, geraspte Gruyère. 10 tot 15 minuutjes in de oven voorverwarmd op 220°C en dat is al. Voor de presentatie kan je alle kanten uit, eventueel met nog een gemengd slaatje erbij.
De meest banale snack ooit, zal je zeggen. Fout natuurlijk, want ook met dit basisrecept kan je alle culinaire kanten uit. Een beetje hobbykok kan er zelfs een topgerechtje van maken in een feestmenu, als aperitiefhapje of warm voorgerecht. Denk buiten de lijntjes met andere broodsoorten of met net géén brood, met vis of vegetarisch, met fruit of groenten. Eén stelregel vind ik belangrijk: geef geen centen uit aan de zogenaamde ‘croque- machientjes’. Je hebt een oven, gebruik die.
brood magere hesp belegen kaas

erfgoedgerechten

de              passie Creatief Koken kookvurige
olijfolie boter Gruyère
Bereiding Ingrediënten privacy beleid