croque monsieur uit de oven
ingrediënten - info
brood
magere hesp
Voor een goeie croque heb je écht geen speciaal machientje
nodig. Bekleed een ovenschaal met aluminiumfolie, bestuif
met olijfolie en leg daarop belegde boterhammetjes.
De opbouw hier is: sneetje brood ingeboterd, sneetje kaas
zonder korst, schelletje hesp, sneetje kaas, sneetje brood,
boter, geraspte Gruyère. 10 tot 15 minuutjes in de oven
voorverwarmd op 220°C en dat is al.
Voor de presentatie kan je alle kanten uit, eventueel met nog
een gemengd slaatje erbij.
De meest banale snack ooit, zal je zeggen.
Fout natuurlijk, want ook met dit basisrecept kan je alle
culinaire kanten uit.
Een beetje hobbykok kan er zelfs een topgerechtje van
maken in een feestmenu, als aperitiefhapje of warm
voorgerecht.
Denk buiten de lijntjes met andere broodsoorten of met
net géén brood, met vis of vegetarisch, met fruit of
groenten.
Eén stelregel vind ik belangrijk: geef geen centen uit aan
de zogenaamde ‘croque-machientjes’. Je hebt een oven,
gebruik die.
belegen kaas
olijfolie
boter
Gruyère
Recepten van soortgelijke croques:
Dit is een vegetarische
croque
Een klassieker op de
Franse manier, met
een kaassaus.