romige tonijnpasta
Fruit gesnipperde ui en geperst knoflook in
olie. Kook de pasta al dente.
Voeg de andere ingrediënten toe: room,
tomatenpuree, uitgelekte doperwten uit blik
of glas, uitgelekte kappertjes, tonijn uit blik,
gehakte peterselie gesnipperde gedroogde
tomaten. Meng de bereiding onder de pasta.
Werk af met parmezaan of gruyère en
krokant gebakken pancetta.
Dat is de snelle versie. Heb je meer tijd,
gebruik dan verse tonijn gepocheerd in
courtbouillon en gestoomde doperwten.
Pasta en tonijn gaan bijzonder goed samen.
Of geraspte kaas erbij hoort, dat is een
heikel discussiepunt. Ik vind die combinatie
wel OK, maar het hoeft niet.
Dit gerechtje kan warm opgediend worden
of koud, bijvoorbeeld bij een barbecue.
Gebruik in dat geval geen ‘slierten’ zoals
spaghetti, maar korte pasta zoals penne.
pasta
olijfolie
ui
knoflook
room
tomatenpuree
pancetta
tonijn
doperwten
peterselie
kappertjes
zongedroogde
tomaten
parmezaan
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
meer recepten met tonijn :
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten: