tonijnsteaks
ansjovis in olie
boter
gemengde sla
trofie (pasta)
ingrediënten - info
half gedroogde tomaatjes
olijfolie
peper & zout
citroen
Maak de boter: reken op een viertal ansjovisfilets per 100 gr
boter. Snijd de ansjovis fijn. Laat de boter wak worden, maar
niet gesmolten. Meng goed met de geplette ansjovis en voeg
een scheutje citroensap en een draai uit de pepermolen toe.
Schep de bereiding op plastiekfolie en maak er een rol van.
Draai de uiteinden goed dicht en leg de rol in de koelkast tot
de boter weer volledig opgesteven is.
Gril de steaks 2 minuten aan elke kant zodat ze rosé blijven
binnenin. Er kan wat peper en zout op, maar niet teveel,
gezien de boter.
Op het bord: een tonijnsteak met daarop een schijf
ansjovisboter. Dien op met gemengde sla, half gedroogde
tomaatjes, trofie of wat er volgens jouw inspiratie verder bij
past.
gegrilde tonijn met ansjovisboter