gegrilde tonijn
met ansjovisboter
tonijnsteaks
ansjovis in olie
boter
gemengde sla
trofie (pasta)
Maak de boter: reken op een viertal
ansjovisfilets per 100 gr boter. Snijd de
ansjovis fijn. Laat de boter wak worden, maar
niet gesmolten. Meng goed met de geplette
ansjovis en voeg een scheutje citroensap en
een draai uit de pepermolen toe.
Schep de bereiding op plastiekfolie en maak er
een rol van. Draai de uiteinden goed dicht en
leg de rol in de koelkast tot de boter weer
volledig opgesteven is.
Gril de steaks 2 minuten aan elke kant zodat
ze rosé blijven binnenin. Er kan wat peper en
zout op, maar niet teveel, gezien de boter.
Op het bord: een tonijnsteak met daarop een
schijf ansjovisboter. Dien op met gemengde
sla, half gedroogde tomaatjes, trofie of wat er
volgens jouw inspiratie verder bij past.
half gedroogde
tomaatjes
olijfolie
peper & zout
citroen
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
selectie: