carpaccio van gerookte tonijn met honing
ingrediënten - info
gerookte tonijnfilet
sesamolie
olijfolie
vloeibare honing
sesamzaadjes
ruccola
Maak een vinaigrette van honing met gelijke delen olijfolie en
sesamolie. Rooster sesamzaadjes. Halveer kerstomaatjes van
verschillende kleur. Snijd kleine worteltjes en minikomkommers
op staafjes van een vijftal centimeter.
Klop plakjes toastbrood (100% mie) plat met een vleeshamer
en halveer ze. Besproei ze met een verstuiver met olijfolie en
druk ze in kleine ringen. Zet die op een ovenplaat in een oven
voorverwarmd op 200°C.
Laat ze een tiental minuutjes roosteren tot het brood verkleurt.
Haal ze uit de ringen en laat afkoelen. Vul ze met de
groentenstaafjes en wat bieslookstengels.
Op het bord: een waaier van plakjes flinterfdun gesneden
tonijn, besprenkeld met vinaigrette en sesamzaadjes.
Daarnaast een broodcilindertje en de tomaatjes. Werk af met
roze peperbolletjes, grof himalaya zout en ruccola.
roze peperbolletjes
grof zout
kerstomaatjes
mini komkommers
jonge worteltjes
bieslook
toastbrood