spaghetti alla
carbonara
Bak de pancetta samen met gesnipperde
teentjes knoflook in wat boter.
Klop de eieren los met de helft van de
geraspte kazen.
Kook de pasta in gezouten water tot al
dente. Giet af en meng met de pancetta.
Kruid bij met peper. Roer het eimengsel door
de pasta.
Strooi de rest van de parmezaan en
pecorino over de borden.
De échte carbonara bestaat naast pasta uit
maar drie ingrediënten: eieren, spek en kaas.
Wee-o-wee de onverlaat die room durft te
gebruiken in dit gerecht!
Van oorsprong komt dit gerecht uit de regio
Lazio in Italië, waar het door de mijnwerkers
vaak gegeten werd. Vandaar de benaming
carbonara, wat verwijst naar het kolengruis.
Zeker is deze uitleg niet, maar het klinkt wel
aannemelijk.
boter
peper & zout
spaghetti
pecorino
parmezaan
pancetta
eidooiers
knoflook
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad: