ingrediënten - info
prei
wortel
selder
ui
Hak de groenten grof. Doe ze in een kookpot met een
kruidenbuiltje van peterselie, laurier en tijm,
samengebonden met keukengaren.
Vul de pot tot ¾ met water en een paar glazen witte
wijn en breng aan de kook. Kruid met peper en zout.
Laat een kwartiertje tot twintig minuten koken. Zeef
de bouillon.
Deze is nu klaar voor onmiddellijk gebruik of kan
koud ingevroren worden voor later. Wil je iets meer
smaak, laat de bouillon dan na het zeven verder
inkoken.
court bouillon
Court bouillon wordt onder meer gebruikt om levende
kreeft te koken. Je gebruikt deze bouillon ook om vis
te pocheren. Dan niet meer laten koken wanneer de
vis erin gaat.
Je kan afhankelijk van het beoogde eindresultaat,
meer aromaten toevoegen in de eerste fase, zoals
rozemarijn, koriander of knoflook.
peterselie
tijm
laurier
zout
witte wijn
peper uit de molen