everzwijngebraad met Porto-roomsaus
Bak het gebraad volgens gewicht (30 minuten per kilo) in de oven
op 185°C. Kruid vooraf met peper, zout en Provençaalse kruiden.
Haal het uit de oven en zet afgedekt weg. Snijd het juist voor het
opdienen in schijven.
Bak de spekjes met de bospaddenstoelen en verse geschilde
zilveruitjes.
ingrediënten - info
everzwijngebraad
bospaddenstoelen
Provençaalse
kruidenmix
spekjes
zilveruitjes
appelen
.
kandijsuiker
boter
veenbessencompote
wildfond
Porto
room
takjes tijm
takjes rozemarijn
Snijd een appel zonder klokhuis in schijven. Wentel ze in
kandijsuiker. Bak ze aan beide kanten in hete boter tot
de suiker karamelliseert. Leg er op het bord een lepel
warme veenbessencompote op.
Maak saus van wildfond, porto en room. Kruid met
peper, zout, takjes tijm en rozemarijn. Laat inkoken en
zeef.
Op het bord: een snede gebraad overgoten met een
lepel saus. Werk af met een schep paddenstoelen- mix.
Daarnaast de gekarameliseerde appeltjes met
veenbessencompote.
Serveer met een aardappelbereiding naar keuze, zoals
hier met aardappelkroketjes.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.