everzwijngebraad met Porto-roomsaus

everzwijngebraad met Porto-roomsaus

Bak het gebraad volgens gewicht (30 minuten per kilo) in de oven op 185°C. Kruid vooraf met peper, zout en Provençaalse kruiden. Haal het uit de oven en zet afgedekt weg. Snijd het juist voor het opdienen in schijven. Bak de spekjes met de bospaddenstoelen en verse geschilde zilveruitjes.
ingrediënten - info everzwijngebraad bospaddenstoelen Provençaalse kruidenmix spekjes zilveruitjes appelen
.
kandijsuiker boter veenbessencompote wildfond Porto room takjes tijm takjes rozemarijn
Snijd een appel zonder klokhuis in schijven. Wentel ze in kandijsuiker. Bak ze aan beide kanten in hete boter tot de suiker karamelliseert. Leg er op het bord een lepel warme veenbessencompote op. Maak saus van wildfond, porto en room. Kruid met peper, zout, takjes tijm en rozemarijn. Laat inkoken en zeef. Op het bord: een snede gebraad overgoten met een lepel saus. Werk af met een schep paddenstoelen- mix. Daarnaast de gekarameliseerde appeltjes met veenbessencompote. Serveer met een aardappelbereiding naar keuze, zoals hier met aardappelkroketjes.
Creatief Koken de              passie kookvurige

everzwijngebraad

met Porto-roomsaus

Bak het gebraad volgens gewicht (30 minuten per kilo) in de oven op 185°C. Kruid vooraf met peper, zout en Provençaalse kruiden. Haal het uit de oven en zet afgedekt weg. Snijd het juist voor het opdienen in schijven. Bak de spekjes met de bospaddenstoelen en verse geschilde zilveruitjes.
ingrediënten - info everzwijngebraad bospaddenstoelen Provençaalse kruidenmix spekjes zilveruitjes appelen
.
Bereiding Ingrediënten
Snijd een appel zonder klokhuis in schijven. Wentel ze in kandijsuiker. Bak ze aan beide kanten in hete boter tot de suiker karamelliseert. Leg er op het bord een lepel warme veenbessencompote op. Maak saus van wildfond, porto en room. Kruid met peper, zout, takjes tijm en rozemarijn. Laat inkoken en zeef. Op het bord: een snede gebraad overgoten met een lepel saus. Werk af met een schep paddenstoelen- mix. Daarnaast de gekarameliseerde appeltjes met veenbessencompote. Serveer met een aardappelbereiding naar keuze, zoals hier met aardappelkroketjes.
kandijsuiker boter veenbessencompote wildfond Porto room takjes tijm takjes rozemarijn
de              passie Creatief Koken kookvurige
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige