everzwijngebraad met Porto-roomsaus

everzwijngebraad met Porto-roomsaus

Bak het gebraad volgens gewicht (30 minuten per kilo) in de oven op 185°C. Kruid vooraf met peper, zout en Provençaalse kruiden. Haal het uit de oven en zet afgedekt weg. Snijd het juist voor het opdienen in schijven. Bak de spekjes met de bospaddenstoelen en verse geschilde zilveruitjes.
.
kandijsuiker boter veenbessencompote wildfond Porto room takjes tijm takjes rozemarijn
Snijd een appel zonder klokhuis in schijven. Wentel ze in kandijsuiker. Bak ze aan beide kanten in hete boter tot de suiker karamelliseert. Leg er op het bord een lepel warme veenbessencompote op. Maak saus van wildfond, porto en room. Kruid met peper, zout, takjes tijm en rozemarijn. Laat inkoken en zeef. Op het bord: een snede gebraad overgoten met een lepel saus. Werk af met een schep paddenstoelen- mix. Daarnaast de gekarameliseerde appeltjes met veenbessencompote. Serveer met een aardappelbereiding naar keuze, zoals hier met aardappelkroketjes.
Creatief Koken de              passie kookvurige
everzwijngebraad bospaddenstoelen Provençaalse kruidenmix spekjes zilveruitjes appelen
print

everzwijngebraad

met porto-roomsaus

Bak het gebraad volgens gewicht (30 minuten per kilo) in de oven op 185°C. Kruid vooraf met peper, zout en Provençaalse kruiden. Haal het uit de oven en zet afgedekt weg. Snijd het juist voor het opdienen in schijven. Bak de spekjes met de bospaddenstoelen en verse geschilde zilveruitjes.
.
Snijd een appel zonder klokhuis in schijven. Wentel ze in kandijsuiker. Bak ze aan beide kanten in hete boter tot de suiker karamelliseert. Leg er op het bord een lepel warme veenbessencompote op. Maak saus van wildfond, porto en room. Kruid met peper, zout, takjes tijm en rozemarijn. Laat inkoken en zeef. Op het bord: een snede gebraad overgoten met een lepel saus. Werk af met een schep paddenstoelen- mix. Daarnaast de gekarameliseerde appeltjes met veenbessencompote. Serveer met een aardappelbereiding naar keuze, zoals hier met aardappelkroketjes.
kandijsuiker boter veenbessencompote wildfond Porto room takjes tijm takjes rozemarijn
de              passie Creatief Koken kookvurige
everzwijngebraad bospaddenstoelen Provençaalse kruidenmix spekjes zilveruitjes appelen
BEREIDING INFO @ RECEPT INGREDIËNTEN De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten print recept print print print recept recept
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
everzwijn  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
bijpassende gerechten:
Andere suggesties:
kruimelpad
meer recepten met wild: