aardappelkroketten
Kook de geschilde de aardappelen, pureer door de passe-vite en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Scheid het eigeel van het eiwit. Voeg het eigeel en de bloem toe aan de puree (het deeg mag niet kleven). Vervang bij wildgerechten de bloem door kastanjemeel. Maak rolletjes van 3 cm lang, rol eerst door bloem, eiwit en daarna door paneermeel.  Zet koud weg. Bak de kroketjes in een frituurpan op 180°C.

aardappelkroketten

eieren nootmuskaat paneermeel peper en zout
Creatief Koken de              passie kookvurige
aardappelen boter vloeiende bloem of kastanjemeel
print

aardappelkroketten

Kook de geschilde de aardappelen, pureer door de passe-vite en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Scheid het eigeel van het eiwit. Voeg het eigeel en de bloem toe aan de puree (het deeg mag niet kleven). Vervang bij wildgerechten de bloem door kastanjemeel. Maak rolletjes van 3 cm lang, rol eerst door bloem, eiwit en daarna door paneermeel.  Zet koud weg. Bak de kroketjes in een frituurpan op 180°C.
eieren nootmuskaat paneermeel peper en zout
INGREDIËNTEN BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 aardappelen
kruimelpad:
de              passie Creatief Koken kookvurige
aardappelen boter vloeiende bloem of kastanjemeel