sorbet met akvavit
Rasp de zeste van 2 limoenen en doe dit
samen met het water en de suiker in een
steelpannetje. Breng aan de kook en laat 5
minuten inkoken.
Laat deze suikersiroop volledig afkoelen en
meng daarna met het limoensap en de Akvavit.
Doe deze bereiding in de ijsmachine en werk af
op sorbetstand. Voeg halfweg een licht
opgeklopt eiwit toe.
Afwerking. Schep de sorbet in coupes en werk
af, bijvoorbeeld met muntblaadjes.
40 cl water
20 g kristalsuiker
10 cl Akvavit
2 limoenen
1 eiwit
10 cl limoensap
Een andere, spectaculaire manier om het
borrelglaasje akvavit te presenteren is, door
de fles, zonder dop, in te vriezen in een
champagne-emmer gevuld met water en
kerstversiering. Net voor het serveren de
emmer even onder de kraan met heet water
houden, zodat het ijsblok loskomt van de
rand.
Serveer met een borrelglas ijskoude akvavit als
smaakverfrisser net voor het hoofdgerecht in
een feestmenu.