sorbet met akvavit
 
 
 
  Rasp de zeste van 2 limoenen en doe dit 
  samen met het water en de suiker in een 
  steelpannetje. Breng aan de kook en laat 5 
  minuten inkoken.
  Laat deze suikersiroop volledig afkoelen en 
  meng daarna met het limoensap en de Akvavit. 
  Doe deze bereiding in de ijsmachine en werk af 
  op sorbetstand. Voeg halfweg een licht 
  opgeklopt eiwit toe.
  Afwerking. Schep de sorbet in coupes en werk 
  af, bijvoorbeeld met muntblaadjes. 
 
 
  2 limoenen
  1 eiwit
  10 cl limoensap
 
 
  Een andere, spectaculaire manier om het 
  borrelglaasje akvavit te presenteren is, door 
  de fles, zonder dop, in te vriezen in een 
  champagne-emmer gevuld met water en 
  kerstversiering. Net voor het serveren de 
  emmer even onder de kraan met heet water 
  houden, zodat het ijsblok loskomt van de 
  rand.
 
 
 
  Serveer met een borrelglas ijskoude akvavit als 
  smaakverfrisser net voor het hoofdgerecht in 
  een feestmenu.
 
 
 
 
 
 
  
 
 
  40 cl water
  20 g kristalsuiker
  10 cl Akvavit
 
 
 
 
 
  
 
 
  Hoeveelheden
  van
  ingrediënten
  worden 
  slechts
  vermeld
  als
  het
  écht
  nodig
  is.
  
  Zelf 
  de
  juiste
  keuzes
  maken
  bij
  de
  uitvoering 
  van
  een
  recept,
  met
  jouw
  passie
  voor
  het 
  kookvuur, dat is 
  creatief koken
  !
 
 
 
 
 
 
  kruimelpad:
 
 
 
 
 
  meer recepten van zoete bereidingen: