varkenswangetjes in bruin bier
Sauteer grof gesneden ui, sjalot en fijngehakt knoflook in boter en doe deze bereiding in een grote casserole met verse tijm en laurierbladjes. Bestuif de varkenswangetjes met bloem, kruid met peper en zout en bak ze langs alle kanten goudbruin in hete boter. Doe ze bij in de casserole. Overgiet met kalfsfond en bruin bier, type Trappist of Abdijbier en een flinke kwak mosterd. Laat ongeveer 1 ½ uur zonder deksel sudderen tot de wangetjes gaar zijn. Werk de saus af met honing en gesnipperde basilicum. Gebruik sausbinder, enkel indien echt nodig.

varkenswangetjes in bruin bier

ingrediënten - info varkenswangetjes boter ui sjalot knoflook Trappist kalfsfond laurier tijm
En dan de winterversie, zoals op foto: laat de honing en de basilicum weg. Vervang door kruidnagel, jeneverbessen en een ingekookte gelei van bosbessen. Dien op seizoensgroenten, zoals rodekool met appeltjes en kroketjes of frietjes.
mosterd honing basilium Facultatief in de winterversie: kruidnagel jeneverbessen bosbessen suiker
Creatief Koken de       passie kookvurige
Sauteer grof gesneden ui, sjalot en fijn gehakt knoflook in boter en doe deze bereiding in een grote casserolle met verse tijm en laurierbladjes. Bestuif de varkenswangetjes met bloem, kruid met peper en zout en bak ze langs alle kanten goudbruin in hete boter. Doe ze bij in de casserolle. Overgiet met kalfsfond en bruin bier, type Trappist of Abdijbier en een flinke kwak mosterd. Laat ongeveer 1 ½ uur zonder deksel sudderen tot de wangetjes gaar zijn. Werk de saus af met honing en gesnipperde basilicum. Gebruik sausbinder, enkel indien echt nodig. En dan de winterversie, zoals of foto: laat de honing en de basilicum weg. Vervang door kruidnagel, jeneverbessen en een ingekookte gelei van bosbessen. Dien op seizoensgroenten, zoals rodekool met appeltjes en kroketjes of frietjes.

varkenswangetjes

in bruin bier

ingrediënten - info varkenswangetjes boter ui sjalot knoflook Trappist kalfsfond laurier tijm
mosterd honing basilium Facultatief in de winterversie: kruidnagel jeneverbessen bosbessen suiker
Bereiding Ingrediënten receptfiche receptfiche
privacy beleid de       passie Creatief Koken kookvurige
Cuisine Créative Recettes en français de       passie Creatief Koken kookvurige