Sauteer grof gesneden ui, sjalot en fijn gehakt knoflook in boter en doe deze bereiding in een grote casserolle met verse tijm en laurierbladjes. Bestuif de varkenswangetjes met bloem, kruid met peper en zout en bak ze langs alle kanten goudbruin in hete boter. Doe ze bij in de casserolle. Overgiet met kalfsfond en bruin bier, type Trappist of Abdijbier en een flinke kwak mosterd. Laat ongeveer 1 ½ uur zonder deksel sudderen tot de wangetjes gaar zijn. Werk de saus af met honing en gesnipperde basilicum. Gebruik sausbinder, enkel indien echt nodig.

varkenswangetjes in bruin bier

varkenswangetjes boter ui sjalot knoflook Trappist kalfsfond laurier tijm

Erfgoedgerechten

En dan de winterversie, zoals of foto: laat de honing en de basilicum weg. Vervang door kruidnagel, jeneverbessen en een ingekookte gelei van bosbessen. Dien op seizoensgroenten, zoals rodekool met appeltjes en kroketjes of frietjes.
de       passie Creatief Koken kookvurige
mosterd honing basilium Facultatief in de winterversie: kruidnagel jeneverbessen bosbessen suiker
Sauteer grof gesneden ui, sjalot en fijn gehakt knoflook in boter en doe deze bereiding in een grote casserolle met verse tijm en laurierbladjes. Bestuif de varkenswangetjes met bloem, kruid met peper en zout en bak ze langs alle kanten goudbruin in hete boter. Doe ze bij in de casserolle. Overgiet met kalfsfond en bruin bier, type Trappist of Abdijbier en een flinke kwak mosterd. Laat ongeveer 1 ½ uur zonder deksel sudderen tot de wangetjes gaar zijn. Werk de saus af met honing en gesnipperde basilicum. Gebruik sausbinder, enkel indien echt nodig. En dan de winterversie, zoals of foto: laat de honing en de basilicum weg. Vervang door kruidnagel, jeneverbessen en een ingekookte gelei van bosbessen. Dien op seizoensgroenten, zoals rodekool met appeltjes en kroketjes of frietjes.

varkenswangetjes

in bruin bier

varkenswangetjes boter ui sjalot knoflook Trappist kalfsfond laurier tijm

erfgoedgerechten

de       passie Creatief Koken kookvurige
mosterd honing basilium Facultatief in de winterversie: kruidnagel jeneverbessen bosbessen suiker
Bereiding Ingrediënten privacy beleid