Kuis de groenten. Bewaar een ui, wortel en
een preiwit. Hak de rest van deze groenten in
grove stukken en zet ze op in koud water. Doe
er een paar teentjes geplet knoflook bij en
verder tijm, laurier, een paar draaien uit de
pepermolen, een snuifje zout en een paar
kruidnagels.
Leg de soepkip in de warme bouillon. Je kan
er nog een paar stukken kippenwit aan
toevoegen. Van de soepkip blijft na het
kookproces vaak niet veel meer over dan wat
vel en benen met weinig mooie stukken om op
te dienen in de borden.
kippensoep
Hou de soep ongeveer 2 uur rond het kookpunt
op een zacht vuur. Schuim regelmatig af. Laat
absoluut niet doorkoken, want dan heb je het
risico dat de soep troebel wordt en het vlees
taai.
Snijd ondertussen de overgebleven groenten in
een fijne brunoise.
Haal na de kooktijd de kip en het kippenwit uit
de soep en zeef die. Doe de verse groenten bij
de bouillon en laat die zachtjes gaar worden.
Snijd het kippenvlees in fijne stukjes en doe die
bij de soep.
Indien gewenst, kan je er nu wat vermicelli aan
toevoegen en nog even laten koken, rekening
houdend met de gaartijd van deze pasta,
vermeldt op de verpakking.
Dien de soep warm op met wat brood.
preistronken
bleekselder
tijm
laurier
peperbolletjes
kruidnagels
vermicelli
soepkip
kippenwit
uien
knoflook
wortelen
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
meer soep:
kruimelpad: