ingrediënten - info botten en afsnijdsels van het kalf wortel ui knolselder
Doe de beenderen en afsnijdsels in een diepe kookpot. Vul aan met water en breng aan de kook. verminder onmiddellijk het vuur en hou het water tegen het kookpunt. ontvet en schuif regelmatig af. Als er geen vet en schuim meer bovendrijft, doe er dan de grof gesneden wortelen, ui, knolselder en prei bij. Daarna het kruidentuiltje van peterselie, laurier en tijm. kruid met kruidnagels en peper uit de molen. Laat de fond 8 uur trekken zonder koken maar net onder het kookpunt. Doe de inhoud van de kookpot daarna eerst door een grote puntzeef en daarna door neteldoek. De fond kan onmiddellijk gebruikt worden. Afkoelen en invriezen kan ook. Laat de gezeefde en gefilterde fond verder inkoken voor een meer intense smaak.

kalfsfond

Leg de botten en afsnijdsels in een ovenschotel en leg er de grof gesneden ui, knolselder, wortel en prei bij. Zet de schaal 30 minuten in een oven op 200°C. Giet de inhoud van de ovenschotel over in een diepe kookpot. Deglaceer met een beetje water en voeg een paar eetlepels tomatenpuree toe. Breng aan de kook en laat even inkoken. Vul de kookpot aan met koud water en breng het tot tegen het kookpunt. Schuim regelmatig af. Laat 8 uur trekken, zonder koken maar tegen het kookpunt aan. Zeef de inhoud in een grote puntzeef en daarna door een neteldoek. De fond is klaar voor gebruik of kan afgekoeld bewaard of ingevroren worden. Laat verder inkoken voor een meer intense smaak.

lamsbouillon - lamsfond

runderbouillon - runderfond

blanke kalfsfond

bruine kalfsfond

prei peterselie tijm laurier kruidnagel peper tomatenpuree
de              passie Creatief Koken kookvurige
Zelfde bereidingswijze, blank of bruin, maar dan met de specifieke stukken karkas en afsnijdsels van het lam of schaap.
Zelfde bereidingswijze, blank of bruin, maar dan met de specifieke stukken karkas en afsnijdsels van het rund.
Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken

kalfsfond

ingrediënten - info botten en afsnijdsels van het kalf wortel ui knolselder
Doe de beenderen en afsnijdsels in een diepe kookpot. Vul aan met water en breng aan de kook. verminder onmiddellijk het vuur en hou het water tegen het kookpunt. ontvet en schuif regelmatig af. Als er geen vet en schuim meer bovendrijft, doe er dan de grof gesneden wortelen, ui, knolselder en prei bij. Daarna het kruidentuiltje van peterselie, laurier en tijm. kruid met kruidnagels en peper uit de molen. Laat de fond 8 uur trekken zonder koken maar net onder het kookpunt. Doe de inhoud van de kookpot daarna eerst door een grote puntzeef en daarna door neteldoek. De fond kan onmiddellijk gebruikt worden. Afkoelen en invriezen kan ook. Laat de gezeefde en gefilterde fond verder inkoken voor een meer intense smaak.
Leg de botten en afsnijdsels in een ovenschotel en leg er de grof gesneden ui, knolselder, wortel en prei bij. Zet de schaal 30 minuten in een oven op 200°C. Giet de inhoud van de ovenschotel over in een diepe kookpot. Deglaceer met een beetje water en voeg een paar eetlepels tomatenpuree toe. Breng aan de kook en laat even inkoken. Vul de kookpot aan met koud water en breng het tot tegen het kookpunt. Schuim regelmatig af. Laat 8 uur trekken, zonder koken maar tegen het kookpunt aan. Zeef de inhoud in een grote puntzeef en daarna door een neteldoek. De fond is klaar voor gebruik of kan afgekoeld bewaard of ingevroren worden. Laat verder inkoken voor een meer intense smaak.

lamsbouillon - lamsfond

runderbouillon - runderfond

prei peterselie tijm laurier kruidnagel peper tomatenpuree
bereiding ingrediënten

blanke kalfsfond

bruine kalfsfond

de              passie Creatief Koken kookvurige
Zelfde bereidingswijze, blank of bruin, maar dan met de specifieke stukken karkas en afsnijdsels van het lam of schaap.
Zelfde bereidingswijze, blank of bruin, maar dan met de specifieke stukken karkas en afsnijdsels van het rund.
Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken
privacy beleid