varkenswangetjes
op Normandische
wijze
Marinade
Maak een marinade van olijfolie met calvados,
een paar eetlepels vloeibare honing, het sap
van een citroen, takjes tijm en rozemarijn,
laurier, geperst knoflook. Leg de
varkenswangetjes minstens een uur en liefst
langer in de marinade.
Voorbereiding
Snijd een paar uien in halvemaantjes. Hak een
halve bol gepelde knoflookteentjes fijn. Haal
het klokhuis uit een paar geschilde zoete
appels en verdeel in partjes. Besprenkel ze
met citroensap en zet afgedekt weg.
Bereiding
Breng de barbecue op temperatuur, met de
houtskool langs de rand en een koude zone in
het midden. Haal de wangetjes uit de marinade
en droog ze af met keukenpapier. Zet een pan
op de barbecue boven de koude zone en
schroei het vlees langs alle kanten dicht in een
paar eetlepels olijfolie.
Neem een andere pan of zet de aangebakken
wangetjes even weg en ontvet de gebruikte
braadpan. Bestuif opnieuw met olijfolie en bak
de uien met het knoflook kort aan. Leg de
wangetjes erbij. Giet gelijke hoeveelheden
zoete cider en kippenbouillon in de pan,
zodat het vlees voldoende vocht voelt.
Sluit het deksel en laat een uurtje sudderen op
laag vuur. Giet regelmatig cider en bouillon bij,
zodat de wangetjes niet droog staan. Keer ze
af en toe om in de pan. Voeg nu de stukjes
appel toe en laat nog een half uurtje sudderen.
Controleer of het vlees zacht is. Klaar om op te
dienen.
rozemarijn
laurier
knoflook
uien
zoete appelen
zoete cider
kippenbouillon
varkenswangetjes
olijfolie
calvados
vloeibare honing
citroen
tijm
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
bijpassend gerecht:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
meer recepten met varkenswangetjes:
De bereiding van varkenswangetjes op de
barbecue is een zomerse versie van het
traditionele stoofpotje waarin de wangetjes
normaal terecht komen.
Het resultaat is dat het vlees iets vaster van
consistentie wordt. Er is meer ‘beet’ aan,
maar het blijft toch sappig genoeg dankzij
de lange gaartijd in een mix van cider en
bouillon.