varkenswangetjes op normandische wijze
rozemarijn laurier knoflook uien zoete appelen zoete cider kippenbouillon

varkenswangetjes op Normandische wijze

ingrediënten - info varkenswangetjes olijfolie calvados vloeibare honing citroen tijm
Marinade Maak een marinade van olijfolie met calvados, een paar eetlepels vloeibare honing, het sap van een citroen, takjes tijm en rozemarijn, laurier, geperst knoflook. Leg de varkenswangetjes minstens een uur en liefst langer in de marinade. Voorbereiding Snijd een paar uien in halvemaantjes. Hak een halve bol gepelde knoflookteentjes fijn. Haal het klokhuis uit een paar geschilde zoete appels en verdeel in partjes. Besprenkel ze met citroensap en zet afgedekt weg. Bereiding Breng de barbecue op temperatuur, met de houtskool langs de rand en een koude zone in het midden. Haal de wangetjes uit de marinade en droog ze af met keukenpapier. Zet een pan op de barbecue boven de koude zone en schroei het vlees langs alle kanten dicht in een paar eetlepels olijfolie. Neem een andere pan of zet de aangebakken wangetjes even weg en ontvet de gebruikte braadpan. Bestuif opnieuw met olijfolie en bak de uien met het knoflook kort aan. Leg de wangetjes erbij. Giet gelijke hoeveelheden zoete cider en kippenbouillon in de pan, zodat het vlees voldoende vocht voelt. Sluit het deksel en laat een uurtje sudderen op laag vuur. Giet regelmatig cider en bouillon bij, zodat de wangetjes niet droog staan. Keer ze af en toe om in de pan. Voeg nu de stukjes appel toe en laat nog een half uurtje sudderen. Controleer of het vlees zacht is. Klaar om op te dienen.
de              passie Creatief Koken kookvurige
De bereiding van varkenswangetjes op de barbecue is een zomerse versie van het traditionele stoofpotje waarin de wangetjes normaal terecht komen. Het resultaat is dat het vlees iets vaster van consistentie wordt. Er is meer ‘beet’ aan, maar het blijft toch sappig genoeg dankzij de lange gaartijd in een mix van cider en bouillon.
print

varkenswangetjes

op Normandische

wijze

Bereiding
Marinade Maak een marinade van olijfolie met calvados, een paar eetlepels vloeibare honing, het sap van een citroen, takjes tijm en rozemarijn, laurier, geperst knoflook. Leg de varkenswangetjes minstens een uur en liefst langer in de marinade. Voorbereiding Snijd een paar uien in halvemaantjes. Hak een halve bol gepelde knoflookteentjes fijn. Haal het klokhuis uit een paar geschilde zoete appels en verdeel in partjes. Besprenkel ze met citroensap en zet afgedekt weg. Bereiding Breng de barbecue op temperatuur, met de houtskool langs de rand en een koude zone in het midden. Haal de wangetjes uit de marinade en droog ze af met keukenpapier. Zet een pan op de barbecue boven de koude zone en schroei het vlees langs alle kanten dicht in een paar eetlepels olijfolie. Neem een andere pan of zet de aangebakken wangetjes even weg en ontvet de gebruikte braadpan. Bestuif opnieuw met olijfolie en bak de uien met het knoflook kort aan. Leg de wangetjes erbij. Giet gelijke hoeveelheden zoete cider en kippenbouillon in de pan, zodat het vlees voldoende vocht voelt. Sluit het deksel en laat een uurtje sudderen op laag vuur. Giet regelmatig cider en bouillon bij, zodat de wangetjes niet droog staan. Keer ze af en toe om in de pan. Voeg nu de stukjes appel toe en laat nog een half uurtje sudderen. Controleer of het vlees zacht is. Klaar om op te dienen.
ingrediënten - info varkenswangetjes olijfolie calvados vloeibare honing citroen tijm
rozemarijn laurier knoflook uien zoete appelen zoete cider kippenbouillon
Ingrediënten
De bereiding van varkenswangetjes op de barbecue is een zomerse versie van het traditionele stoofpotje waarin de wangetjes normaal terecht komen. Het resultaat is dat het vlees iets vaster van consistentie wordt. Er is meer ‘beet’ aan, maar het blijft toch sappig genoeg dankzij de lange gaartijd in een mix van cider en bouillon.
de              passie Creatief Koken kookvurige