varkenswangetjes
met pastinaakcrème
Leg de varkenswangetjes met kruidnagel,
geplette jeneverbes, takjes tijm en rozemarijn
volledig ondergedompeld in ganzenvet en gaar
ze 4 uur in de slow cooker op 85°C of in een
oven op 90°C. Bak ze rondom bruin, net voor
gebruik, in een pannetje met wat van het
ganzenvet.
Pastinaakcrème: snijd de pastinaak in blokjes,
stoom ze gaar, laat uitlekken en leg ze in een
kookpot. Fruit gehakte sjalotten met geplet
knoflook in een beetje gezouten boter in een
pan. Voeg deze bereiding toe aan de pastinaak
en laat samen even sudderen. Voeg dan
Griekse yoghurt met room toe en pureer tot een
gladde crème.
Schep de crème in individuele potjes en bedek
met paneermeel en gemalen Gruyère. Zet een
paar minuten onder de hete grill tot de kaas
kleurt.
Champignonkruimels: droog een paar
kastanjechampignons in de droogmachine of in
de oven op lage temperatuur en verkruimel ze.
ingrediënten - info
varkenswangetjes
kruidnagel
jeneverbes
tijm
rozemarijn
ganzenvet
pastinaak
sjalotjes
knoflook
gezouten boter
Griekse yoghurt
Snijd de rest van de kastanjechampignions in
vier en bak ze in olijfolie gemengd met
truffelolie.
Maak een glazuur met een paar eetlepels
droge kippenfond, witte balsamico-azijn, zoete
sojasaus en rode Porto. Laat inkoken tot een
stroperig glazuur. Droog de gegaarde
wangetjes en wentel ze in het glazuur tot ze
glanzen.
Paprikamosterd: snijd een zoete puntpaprika
en een augurk in een fijne brunoise. Stoof ze
gaar in een paar lepels witte balsamico-azijn.
Laat afkoelen, zeef, mix kort en voeg er een
paar lepels mosterd aan toe. Meng goed.
Op het bord: centraal een paar wangetjes.
Dresseer de andere componenten volgens
eigen inspiratie: gegratineerde pastinaakcrème,
paddenstoelen, champignonkruimels en
paprikamosterd.
room
paneermeel
Gruyère
kastanje-
champignons
olijfolie
truffelolie
droge kippenfond
witte balsamico
zoete sojasaus
rode Porto
puntpaprika
augurk
mosterd
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.