rog in het zuur
Portioneer de roggenvleugels in verhouding tot de grootte van de bakjes waarin je je het eindproduct gaat bewaren. Snijd een biocitroen in schijfje en de sjalotjes op halve maantjes.

rog in het zuur

Laat de roggenvleugels 5 à 10 minuten pocheren in huisgemaakte visbouillon met een paar blaadjes laurier en kruidnagel. De tijd is afhankelijk van de dikte van de vleugels. Haal de vis uit het pocheervocht en zeef dat. Neem gelijke delen witte wijnazijn en lauw pocheervocht en los er geweekte gelatine in op. De verhouding is 4 blaadjes per liter. Doe er een scheut citroensap bij. Leg de roggenvleugels in bakjes samen met wat sjalot, een schijfje citroen en een blaadje laurier en overgiet met de azijnbereiding. Zet koel weg om op te stijven. Koud opdienen. Lekker met brood of frietjes en een fris slaatje.
gelatine kruidnagel laurier citroen peper uit de molen
Creatief Koken de              passie kookvurige
roggenvleugels visbouillon wijnazijn sjalotjes
print

rog in het zuur

Portioneer de roggenvleugels in verhouding tot de grootte van de bakjes waarin je je het eindproduct gaat bewaren. Snijd een biocitroen in schijfje en de sjalotjes op halve maantjes. Laat de roggenvleugels 5 à 10 minuten pocheren in huisgemaakte visbouillon met een paar blaadjes laurier en kruidnagel. De tijd is afhankelijk van de dikte van de vleugels. Haal de vis uit het pocheervocht en zeef dat.
Neem gelijke delen witte wijnazijn en lauw pocheervocht en los er geweekte gelatine in op. De verhouding is 4 blaadjes per liter. Doe er een scheut citroensap bij. Leg de roggenvleugels in bakjes samen met wat sjalot, een schijfje citroen en een blaadje laurier en overgiet met de azijnbereiding. Zet koel weg om op te stijven. Koud opdienen. Lekker met brood of frietjes en een fris slaatje.
gelatine kruidnagel laurier citroen peper uit de molen
roggenvleugels visbouillon wijnazijn sjalotjes
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 rog
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
bijpassende gerechten:
meer recepten met rog :
de              passie Creatief Koken kookvurige