carré confituurke
Er bestaat in de handel een vierkante maxirol
bladerdeeg die perfect geschikt is voor dit
gerechtje. Rol ‘em uit op een openplaat, maar
laat het bakpapier zitten. Rol de zijkanten
lichtjes op en doorprik de bodem met een vork.
Smeer er rijkelijk maar gelijkmatig
abrikozenjam over.
Je hebt nu een tweede goed gekoeld vel nodig
voor de versiering. Gebruik een speciaal
rollertje om het ruitpaptroon te snijden. Of op
de eenvoudige manier: snij het vel in lintjes die
je kruislings over de confituur verdeelt. Dat
oogt wel niet zo mooi, maar het resultaat is
even lekker.
Bestrijk het raster met losgeklopt eigeel en bak
het taartje af in 15 à 20 minuten in een oven
voorverwarmd op 185°C. Laat afkoelen, snijd
er dan de opgerolde randen af en verdeel de
taart in vierkanten of rechthoeken, naargelang
je voorkeur.
bladerdeeg
eidooier
abrikozenconfituur
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad
meer recepten van zoete bereidingen: