carré confituurke
ingrediënten - info
abrikozenconfituur
Er bestaat in de handel een vierkante maxirol bladerdeeg die
perfect geschikt is voor dit gerechtje. Rol ‘em uit op een
openplaat, maar laat het bakpapier zitten. Rol de zijkanten
lichtjes op en doorprik de bodem met een vork. Smeer er
rijkelijk maar gelijkmatig abrikozenjam over.
Je hebt nu een tweede goed gekoeld vel nodig voor de
versiering. Gebruik een speciaal rollertje om het ruitpaptroon
te snijden. Of op de eenvoudige manier: snij het vel in lintjes
die je kruislings over de confituur verdeelt. Dat oogt wel niet zo
mooi, maar het resultaat is even lekker.
Bestrijk het raster met losgeklopt eigeel en bak het taartje af in
15 à 20 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C. Laat
afkoelen, snijd er dan de opgerolde randen af en verdeel de
taart in vierkanten of rechthoeken, naargelang je voorkeur.
bladerdeeg
eidooier