carré confituurke
 
 
 
  Er bestaat in de handel een vierkante maxirol 
  bladerdeeg die perfect geschikt is voor dit 
  gerechtje. Rol ‘em uit op een openplaat, maar 
  laat het bakpapier zitten. Rol de zijkanten 
  lichtjes op en doorprik de bodem met een vork. 
  Smeer er rijkelijk maar gelijkmatig 
  abrikozenjam over.
 
 
  Je hebt nu een tweede goed gekoeld vel nodig 
  voor de versiering. Gebruik een speciaal 
  rollertje om het ruitpaptroon te snijden. Of op 
  de eenvoudige manier: snij het vel in lintjes die 
  je kruislings over de confituur verdeelt. Dat 
  oogt wel niet zo mooi, maar het resultaat is 
  even lekker.
  Bestrijk het raster met losgeklopt eigeel en bak 
  het taartje af in 15 à 20 minuten in een oven 
  voorverwarmd op 185°C. Laat afkoelen, snijd 
  er dan de opgerolde randen af en verdeel de 
  taart in vierkanten of rechthoeken, naargelang 
  je voorkeur.
 
 
  bladerdeeg
  eidooier
 
 
 
 
 
 
  
 
 
  abrikozenconfituur
 
 
 
 
 
 
  
 
 
  Hoeveelheden
  van
  ingrediënten
  worden 
  slechts
  vermeld
  als
  het
  écht
  nodig
  is.
  
  Zelf 
  de
  juiste
  keuzes
  maken
  bij
  de
  uitvoering 
  van
  een
  recept,
  met
  jouw
  passie
  voor
  het 
  kookvuur, dat is 
  creatief koken
  !
 
 
 
 
 
 
  kruimelpad:
 
 
 
 
 
  meer recepten van zoete bereidingen: