carré confituurke

carré confituurke

Er bestaat in de handel een vierkante maxirol bladerdeeg die perfect geschikt is voor dit gerechtje. Rol ‘em uit op een openplaat, maar laat het bakpapier zitten. Rol de zijkanten lichtjes op en doorprik de bodem met een vork. Smeer er rijkelijk maar gelijkmatig abrikozenjam over.
Je hebt nu een tweede goed gekoeld vel nodig voor de versiering. Gebruik een speciaal rollertje om het ruitpaptroon te snijden. Of op de eenvoudige manier: snij het vel in lintjes die je kruislings over de confituur verdeelt. Dat oogt wel niet zo mooi, maar het resultaat is even lekker. Bestrijk het raster met losgeklopt eigeel en bak het taartje af in 15 à 20 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C. Laat afkoelen, snijd er dan de opgerolde randen af en verdeel de taart in vierkanten of rechthoeken, naargelang je voorkeur.
bladerdeeg eidooier
Creatief Koken de              passie kookvurige
abrikozenconfituur
print

carré confituurke

Er bestaat in de handel een vierkante maxirol bladerdeeg die perfect geschikt is voor dit gerechtje. Rol ‘em uit op een openplaat, maar laat het bakpapier zitten. Rol de zijkanten lichtjes op en doorprik de bodem met een vork. Smeer er rijkelijk maar gelijkmatig abrikozenjam over.
Je hebt nu een tweede goed gekoeld vel nodig voor de versiering. Gebruik een speciaal rollertje om het ruitpaptroon te snijden. Of op de eenvoudige manier: snij het vel in lintjes die je kruislings over de confituur verdeelt. Dat oogt wel niet zo mooi, maar het resultaat is even lekker. Bestrijk het raster met losgeklopt eigeel en bak het taartje af in 15 à 20 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C. Laat afkoelen, snijd er dan de opgerolde randen af en verdeel de taart in vierkanten of rechthoeken, naargelang je voorkeur.
bladerdeeg eidooier
abrikozenconfituur
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
kruimelpad
meer recepten van zoete bereidingen:
de              passie Creatief Koken kookvurige