roggenvleugel met garnalensaus
citroen garnalenfond room Noilly Prat knoflookpoeder uienpoeder peper en zout maïszetmeel prei
Garnalensaus. Maak zelf een garnalenfond of gebruik een aangekocht product. Maar véruit het beste smaakresultaat is, als je de tijd neemt om zelf de fond te trekken. Breng de fond aan de kook met half zoveel room. Voeg een scheutje Noilly Prat (droge vermouth) toe. Kruid met knoflookpoeder, uienpoeder, peper en zout. Laat de saus inkoken en bind ze eventueel met wat maïszetmeel. Prei met spinazie. Snijd de prei in dikke ringen en een ui in halve maantjes. Stoof samen in een beetje boter tot ze gaar zijn. Bak de bladspinazie in een andere pan in een beetje boter. Giet af door een zeef en voeg de spinazie bij de prei. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. De roggenvleugels. Vet een vel bakpapier in ovenschaal in met een spray van olijfolie. Bestrooi met gedroogde kruiden: dille, bieslook, peterselie, peper en zout. Leg er de vleugels naast elkaar op. Spray ook de bovenkant met olie en bedek met dezelfde kruiden. Zet de schaal 10 minuten op hetelucht in een voorverwarmde oven op 200°C, 10 minuten op 185°C en 10 minuten onder de grill. Controleer tussentijds de garing.

roggenvleugel met garnalensaus

Roggenvleugels, maar niet op de klassieke manier met botersaus en kappertjes. De saus is gemaakt zonder roux en bevat weinig koolhydraten. Het bakken van de vis in de oven gebeurt bovendien zonder veel vetstof. Gezond en lekker, vooral als je de garnalenfond zelf maakt!
Andere bereidingen. Pel de garnalen zelf of gebruik reeds gepelde uit de handel. Hak een handvol peterselie. Besproei de peterselie met olijfoliespray en bak knapperig in een hete pan. Snijd een lente-uitje in ringetjes. Op het bord: een roggenvleugel met halfovergoten de garnalensaus. Daarnaast een schep groenten. Werk af met de gepelde garnaaltjes, krokante peterselie, lente-ui en eventueel een schijfje citroen.
spinazie uien boter roggenvleugels olijfoliespray grijze garnalen peterselie
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

roggenvleugel

met garnalensaus

Garnalensaus. Maak zelf een garnalenfond of gebruik een aangekocht product. Maar véruit het beste smaakresultaat is, als je de tijd neemt om zelf de fond te trekken. Breng de fond aan de kook met half zoveel room. Voeg een scheutje Noilly Prat (droge vermouth) toe. Kruid met knoflookpoeder, uienpoeder, peper en zout. Laat de saus inkoken en bind ze eventueel met wat maïszetmeel. Prei met spinazie. Snijd de prei in dikke ringen en een ui in halve maantjes. Stoof samen in een beetje boter tot ze gaar zijn. Bak de bladspinazie in een andere pan in een beetje boter. Giet af door een zeef en voeg de spinazie bij de prei. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. De roggenvleugels. Vet een vel bakpapier in ovenschaal in met een spray van olijfolie. Bestrooi met gedroogde kruiden: dille, bieslook, peterselie, peper en zout. Leg er de vleugels naast elkaar op. Spray ook de bovenkant met olie en bedek met dezelfde kruiden. Zet de schaal 10 minuten op hetelucht in een voorverwarmde oven op 200°C, 10 minuten op 185°C en 10 minuten onder de grill. Controleer tussentijds de garing.
citroen garnalenfond room Noilly Prat knoflookpoeder uienpoeder peper en zout maïszetmeel prei
Roggenvleugels, maar niet op de klassieke manier met botersaus en kappertjes. De saus is gemaakt zonder roux en bevat weinig koolhydraten. Het bakken van de vis in de oven gebeurt bovendien zonder veel vetstof. Gezond en lekker, vooral als je de garnalenfond zelf maakt!
Andere bereidingen. Pel de garnalen zelf of gebruik reeds gepelde uit de handel. Hak een handvol peterselie. Besproei de peterselie met olijfoliespray en bak knapperig in een hete pan. Snijd een lente-uitje in ringetjes. Op het bord: een roggenvleugel met halfovergoten de garnalensaus. Daarnaast een schep groenten. Werk af met de gepelde garnaaltjes, krokante peterselie, lente-ui en eventueel een schijfje citroen.
spinazie uien boter roggenvleugels olijfoliespray grijze garnalen peterselie
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 rog 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 grijze garnalen spinazie  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
meer recepten met rog:
de              passie Creatief Koken kookvurige