roggenvleugel
met garnalensaus
Garnalensaus. Maak zelf een garnalenfond
of gebruik een aangekocht product. Maar véruit
het beste smaakresultaat is, als je de tijd neemt
om zelf de fond te trekken. Breng de fond aan
de kook met half zoveel room. Voeg een
scheutje Noilly Prat (droge vermouth) toe. Kruid
met knoflookpoeder, uienpoeder, peper en
zout. Laat de saus inkoken en bind ze
eventueel met wat maïszetmeel.
Prei met spinazie. Snijd de prei in dikke ringen
en een ui in halve maantjes. Stoof samen in
een beetje boter tot ze gaar zijn. Bak de
bladspinazie in een andere pan in een beetje
boter. Giet af door een zeef en voeg de
spinazie bij de prei. Meng goed en breng op
smaak met peper en zout.
De roggenvleugels. Vet een vel bakpapier in
ovenschaal in met een spray van olijfolie.
Bestrooi met gedroogde kruiden: dille, bieslook,
peterselie, peper en zout. Leg er de vleugels
naast elkaar op. Spray ook de bovenkant met
olie en bedek met dezelfde kruiden. Zet de
schaal 10 minuten op hetelucht in een
voorverwarmde oven op 200°C, 10 minuten op
185°C en 10 minuten onder de grill. Controleer
tussentijds de garing.
citroen
garnalenfond
room
Noilly Prat
knoflookpoeder
uienpoeder
peper en zout
maïszetmeel
prei
Roggenvleugels, maar niet op de klassieke
manier met botersaus en kappertjes. De
saus is gemaakt zonder roux en bevat
weinig koolhydraten. Het bakken van de vis
in de oven gebeurt bovendien zonder veel
vetstof. Gezond en lekker, vooral als je de
garnalenfond zelf maakt!
Andere bereidingen. Pel de garnalen zelf of
gebruik reeds gepelde uit de handel. Hak een
handvol peterselie. Besproei de peterselie met
olijfoliespray en bak knapperig in een hete pan.
Snijd een lente-uitje in ringetjes.
Op het bord: een roggenvleugel met
halfovergoten de garnalensaus. Daarnaast een
schep groenten. Werk af met de gepelde
garnaaltjes, krokante peterselie, lente-ui en
eventueel een schijfje citroen.
spinazie
uien
boter
roggenvleugels
olijfoliespray
grijze garnalen
peterselie
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
meer recepten met rog: