blanquette van fazant
Snijd de fazantenfilets in repen. Kruid met peper en zout, bestuif met bloem en schroei rondom dicht in eendenvet. Zet afgedekt weg. Snijd de ui en een paar knoflookteentjes in brunoise en stoof kort in wat boter of een ander bakmiddel.
fazantfilets eendenvet ui knoflook boter kippenfond prei selder
ingrediënten - info wortel bloem room peper & zout nootmuskaat rode Porto Worcester

blanquette van fazant

Maak een soepje van kippenfond, gekuiste en versneden prei, selder en wortel. Leg er de fazantenreepjes in en vul aan tot de fazant onder staat. Laat 45 minuten zacht pruttelen in de bouillon tot het vlees gaar is. Haal het vlees uit de pot, dek af en zet warm weg. Pureer de bouillon en zeef. Maak een roux, laat even rusten en leng dan aan met gezeefde bouillon en room tot sausdikte. Voeg de fazantenfilets toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Werk af met een scheut rode Porto en Worcester saus. Je kan bij deze blanquette een aardappelbereiding naar keuze serveren, of zoals hier, broodknoedels. Klik hier voor het recept.
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
Snijd de fazantenfilets in repen. Kruid met peper en zout, bestuif met bloem en schroei rondom dicht in eendenvet. Zet afgedekt weg. Snijd de ui en een paar knoflookteentjes in brunoise en stoof kort in wat boter of een ander bakmiddel.

blanquette

van fazant

Maak een soepje van kippenfond, gekuiste en versneden prei, selder en wortel. Leg er de fazantenreepjes in en vul aan tot de fazant onder staat. Laat 45 minuten zacht pruttelen in de bouillon tot het vlees gaar is. Haal het vlees uit de pot, dek af en zet warm weg. Pureer de bouillon en zeef. Maak een roux, laat even rusten en leng dan aan met gezeefde bouillon en room tot sausdikte. Voeg de fazantenfilets toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Werk af met een scheut rode Porto en Worcester saus. Je kan bij deze blanquette een aardappelbereiding naar keuze serveren, of zoals hier, broodknoedels. Klik hier voor het recept.
Bereiding Ingrediënten
fazantfilets eendenvet ui knoflook boter kippenfond prei selder
ingrediënten - info wortel bloem room peper & zout nootmuskaat rode Porto Worcester
de              passie Creatief Koken kookvurige