tajine met stoofvlees van hert
De groenten. Schil en snijd zoete aardappel, wortelen, pastinaak, raapjes en rodekool in grove stukken. Snijd een paar rode uien in halve maantjes. Plet een paar knoflookteentjes. Was de verse doperwtjes. Fruit de uien met het knoflook en de wortelschijfjes in wat olijfolie. Doe alle groenten in de koude tajine. Voeg toe en meng: gedroogde veenbessen, rozijnen, wildfond, rode wijn, tomatenconcentraat en veenbessencompote. Kruid met geplette jeneverbessen, kruidnagel, peper, zout, tijm, marjolein en gedroogde peterselie. Het stoofvlees. Droog het stoofvlees met keukenpapier. Bestuif het met vloeiende bloem en bak het rondom bruin in een beetje olijfolie. Doe het bij de andere bereidingen in de tajine en meng goed. Zet de tajine in een koude oven die je dan instelt op 185°C en op 2 uur kooktijd. Ofwel zoals hier met een elektrisch apparaat, op 2 uur, hoogste stand. Tegen het einde van de kooktijd. Bak spekjes krokant in een pan en voeg voorgegaarde en gehakte kastanjes toe. Laat even meebakken. Doe er een bakje blauwe bessen, een handvol kerstomaatjes en wat gesnipperde peterselie bij.
kruidnagel peper en zout tijm marjolein gedroogde peterselie wildfond rode wijn tomatenconcentraat veenbessencompote blauwe bessen champignons kerstomaatjes truffelolie spekjes voorgekookte kastanjes parelcouscous

tajine met stoofvlees van hert

Bak verder tot de tomaatjes poffen. Zet de bereiding warm weg. Bak schijfjes witte champignons in een beetje truffelolie, tot ze aan beide zijden goudbruin zijn. Doe ze bij de vorige bereiding. Kook parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. Op het bord: een flinke portie uit de tajine met de champignon-spekbereiding, een paar soeplepels parelcouscous overgoten met wat kookvocht uit de tajine. Werk af met plukjes verse peterselie.
tajine met stoofvlees van hert 3
hertenstoofvlees vloeiende bloem olijfolie gedroogde cranberries gedroogde rozijnen zoete aardappel worteltjes pastinaak rodekool erwtjes raapjes rode uien knoflook jeneverbessen
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
De groenten. Schil en snijd zoete aardappel, wortelen, pastinaak, raapjes en rodekool in grove stukken. Snijd een paar rode uien in halve maantjes. Plet een paar knoflookteentjes. Was de verse doperwtjes. Fruit de uien met het knoflook en de wortelschijfjes in wat olijfolie. Doe alle groenten in de koude tajine. Voeg toe en meng: gedroogde veenbessen, rozijnen, wildfond, rode wijn, tomatenconcentraat en veenbessencompote. Kruid met geplette jeneverbessen, kruidnagel, peper, zout, tijm, marjolein en gedroogde peterselie. Het stoofvlees. Droog het stoofvlees met keukenpapier. Bestuif het met vloeiende bloem en bak het rondom bruin in een beetje olijfolie. Doe het bij de andere bereidingen in de tajine en meng goed. Zet de tajine in een koude oven die je dan instelt op 185°C en op 2 uur kooktijd. Ofwel zoals hier met een elektrisch apparaat, op 2 uur, hoogste stand. Tegen het einde van de kooktijd. Bak spekjes krokant in een pan en voeg voorgegaarde en gehakte kastanjes toe. Laat even meebakken. Doe er een bakje blauwe bessen, een handvol kerstomaatjes en wat gesnipperde peterselie bij.

tajine

met stoofvlees

van hert

Bak verder tot de tomaatjes poffen. Zet de bereiding warm weg. Bak schijfjes witte champignons in een beetje truffelolie, tot ze aan beide zijden goudbruin zijn. Doe ze bij de vorige bereiding. Kook parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. Op het bord: een flinke portie uit de tajine met de champignon-spekbereiding, een paar soeplepels parelcouscous overgoten met wat kookvocht uit de tajine. Werk af met plukjes verse peterselie.
kruidnagel peper en zout tijm marjolein gedroogde peterselie wildfond rode wijn tomatenconcentraat veenbessencompote blauwe bessen champignons kerstomaatjes truffelolie spekjes voorgekookte kastanjes parelcouscous
hertenstoofvlees vloeiende bloem olijfolie gedroogde cranberries gedroogde rozijnen zoete aardappel worteltjes pastinaak rodekool erwtjes raapjes rode uien knoflook jeneverbessen
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept hert  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 zoete aardappelen  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 pastinaak  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 rodekool rapen  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met wild:
meer recepten met hertenvlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige