De groenten. Schil en snijd zoete aardappel,
wortelen, pastinaak, raapjes en rodekool in
grove stukken. Snijd een paar rode uien in
halve maantjes. Plet een paar knoflookteentjes.
Was de verse doperwtjes. Fruit de uien met het
knoflook en de wortelschijfjes in wat olijfolie.
Doe alle groenten in de koude tajine.
Voeg toe en meng: gedroogde veenbessen,
rozijnen, wildfond, rode wijn,
tomatenconcentraat en veenbessencompote.
Kruid met geplette jeneverbessen, kruidnagel,
peper, zout, tijm, marjolein en gedroogde
peterselie.
Het stoofvlees. Droog het stoofvlees met
keukenpapier. Bestuif het met vloeiende bloem
en bak het rondom bruin in een beetje olijfolie.
Doe het bij de andere bereidingen in de tajine
en meng goed.
Zet de tajine in een koude oven die je dan
instelt op 185°C en op 2 uur kooktijd. Ofwel
zoals hier met een elektrisch apparaat, op 2
uur, hoogste stand.
Tegen het einde van de kooktijd. Bak spekjes
krokant in een pan en voeg voorgegaarde en
gehakte kastanjes toe. Laat even meebakken.
Doe er een bakje blauwe bessen, een handvol
kerstomaatjes en wat gesnipperde peterselie
bij.
tajine
met stoofvlees
van hert
Bak verder tot de tomaatjes poffen. Zet de
bereiding warm weg. Bak schijfjes witte
champignons in een beetje truffelolie, tot ze
aan beide zijden goudbruin zijn. Doe ze bij de
vorige bereiding.
Kook parelcouscous volgens de instructies
op de verpakking.
Op het bord: een flinke portie uit de tajine met
de champignon-spekbereiding, een paar
soeplepels parelcouscous overgoten met wat
kookvocht uit de tajine. Werk af met plukjes
verse peterselie.
kruidnagel
peper en zout
tijm
marjolein
gedroogde peterselie
wildfond
rode wijn
tomatenconcentraat
veenbessencompote
blauwe bessen
champignons
kerstomaatjes
truffelolie
spekjes
voorgekookte
kastanjes
parelcouscous
hertenstoofvlees
vloeiende bloem
olijfolie
gedroogde
cranberries
gedroogde rozijnen
zoete aardappel
worteltjes
pastinaak
rodekool
erwtjes
raapjes
rode uien
knoflook
jeneverbessen
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met wild:
meer recepten met hertenvlees: