De groenten. Schil en snijd zoete aardappel, wortelen,
pastinaak, raapjes en rodekool in grove stukken. Snijd een
paar rode uien in halve maantjes. Plet een paar
knoflookteentjes. Was de verse doperwtjes. Fruit de uien met
het knoflook en de wortelschijfjes in wat olijfolie. Doe alle
groenten in de koude tajine.
Voeg toe en meng: gedroogde veenbessen, rozijnen,
wildfond, rode wijn, tomatenconcentraat en
veenbessencompote. Kruid met geplette jeneverbessen,
kruidnagel, peper, zout, tijm, marjolein en gedroogde
peterselie.
Het stoofvlees. Droog het stoofvlees met keukenpapier.
Bestuif het met vloeiende bloem en bak het rondom bruin in
een beetje olijfolie. Doe het bij de andere bereidingen in de
tajine en meng goed.
Zet de tajine in een koude oven die je dan instelt op 185°C
en op 2 uur kooktijd. Ofwel zoals hier met een elektrisch
apparaat, op 2 uur, hoogste stand.
Tegen het einde van de kooktijd. Bak spekjes krokant in een
pan en voeg voorgegaarde en gehakte kastanjes toe. Laat
even meebakken. Doe er een bakje blauwe bessen, een
handvol kerstomaatjes en wat gesnipperde peterselie bij.
kruidnagel
peper en zout
tijm
marjolein
gedroogde peterselie
wildfond
rode wijn
tomatenconcentraat
veenbessencompote
blauwe bessen
champignons
kerstomaatjes
truffelolie
spekjes
voorgekookte kastanjes
parelcouscous
ingrediënten - info
hertenstoofvlees
vloeiende bloem
olijfolie
gedroogde cranberries
gedroogde rozijnen
zoete aardappel
worteltjes
pastinaak
rodekool
erwtjes
raapjes
rode uien
knoflook
jeneverbessen
tajine met stoofvlees van hert
Bak verder tot de tomaatjes poffen. Zet de bereiding warm
weg. Bak schijfjes witte champignons in een beetje truffelolie,
tot ze aan beide zijden goudbruin zijn. Doe ze bij de vorige
bereiding.
Kook parelcouscous volgens de instructies op de
verpakking.
Op het bord: een flinke portie uit de tajine met de
champignon-spekbereiding, een paar soeplepels
parelcouscous overgoten met wat kookvocht uit de tajine.
Werk af met plukjes verse peterselie.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.