broodknoedels - knedliky
1 eidooier 80 gr broodkruimels zout
Verwarm vier eetlepels melk. Neem de pan van het vuur en los de gist op in de lauwe melk. Laat 15 minuten afgedekt rusten op een warme plaats. Meng in een grote kom de bloem, een snuifje zout, een eidooier en het gistmengsel. Meng goed en krachtig. Giet met scheutjes de rest van de melk erbij en kneed het deeg tot het een gladde textuur heeft. Voeg er nu het in dobbelsteentjes gesneden oud brood aan toe en zorg ervoor dat het gelijkmatig verdeeld is in het deeg. Doe het deeg terug in de kom, dek af en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Breng water aan de kook. Verdeel de deegbal in drie en maak er dikke ronde broodrollen van. Kook de rollen 20 tot 25 minuten. Keer ze halfweg even om. Prik na de kooktijd met een spies in het brood en als er niets aan blijft kleven, zijn ze gaar.

broodknoedels - knedliky

900 gr bloem 90 cl melk 20 gr verse gist
Haal de knedliky voorzichtig met een schuimspaan uit het water. Dep ze droog met wat keukenrol. Nu hangt het ervan af of je ze nodig hebt voor onmiddellijk gebruik of niet. Als je ze onmiddellijk opdient, snijd ze dan (met draad) in centimeterdikke schijven. Ben je de gelukkige bezitter van een écht broodknoedelsnijapparaat (zie foto) , dan is het een fluitje van een cent. Leg de rol erop, druk het raster van draden erover en erdoor en klaar! Geen gebrokkel, geen gesukkel. Indien je de broodknoedels wil bewaren, snijd ze dan in twee om de stoom te laten ontsnappen. Gebruik daarvoor een stalen draad en geen mes. Je kan de knoedels, gewikkeld in plastiekfolie, een paar dagen bewaren in de koelkast. Leg ze voor gebruik in een glazen recipiënt, besprenkel met een beetje water, dek af en zet 3 minuten in de microgolfoven op 750 W. Snijd in schijven voor het opdienen.
Creatief Koken de       passie kookvurige

broodknoedels

knedliky

1 eidooier 80 gr broodkruimels zout
Verwarm vier eetlepels melk. Neem de pan van het vuur en los de gist op in de lauwe melk. Laat 15 minuten afgedekt rusten op een warme plaats. Meng in een grote kom de bloem, een snuifje zout, een eidooier en het gistmengsel. Meng goed en krachtig. Giet met scheutjes de rest van de melk erbij en kneed het deeg tot het een gladde textuur heeft. Voeg er nu het in dobbelsteentjes gesneden oud brood aan toe en zorg ervoor dat het gelijkmatig verdeeld is in het deeg. Doe het deeg terug in de kom, dek af en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Breng water aan de kook. Verdeel de deegbal in drie en maak er dikke ronde broodrollen van. Kook de rollen 20 tot 25 minuten. Keer ze halfweg even om. Prik na de kooktijd met een spies in het brood en als er niets aan blijft kleven, zijn ze gaar. Haal de knedliky voorzichtig met een schuimspaan uit het water. Dep ze droog met wat keukenrol. Nu hangt het ervan af of je ze nodig hebt voor onmiddellijk gebruik of niet. Als je ze onmiddellijk opdient, snijd ze dan (met draad) in centimeterdikke schijven. Ben je de gelukkige bezitter van een écht broodknoedelsnijapparaat (zie foto) , dan is het een fluitje van een cent. Leg de rol erop, druk het raster van draden erover en erdoor en klaar! Geen gebrokkel, geen gesukkel.
Indien je de broodknoedels wil bewaren, snijd ze dan in twee om de stoom te laten ontsnappen. Gebruik daarvoor een stalen draad en geen mes. Je kan de knoedels, gewikkeld in plastiekfolie, een paar dagen bewaren in de koelkast. Leg ze voor gebruik in een glazen recipiënt, besprenkel met een beetje water, dek af en zet 3 minuten in de microgolfoven op 750 W. Snijd in schijven voor het opdienen.
900 gr bloem 90 cl melk 20 gr verse gist
bereiding Ingrediënten
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français privacy beleid de       passie Creatief Koken kookvurige de       passie Creatief Koken kookvurige