gevulde
snoeppaprika met
bloemkoolcouscous
puur rundergehakt
gruyère
tomatenconcentraat
knoflookpasta
uienpoeder
passata
basilicum
gedroogde tomaatjes
op olie
rode balsamico
Leg beide bereidingen in een ovenschotel,
ingevet met olijfolie. Zet de schotel 35 minuten
in een voorverwarmde oven op 200°C. Verlaag
de temperatuur na 10 minuten naar 185°C,
zonder heteluchtstroom.
De saus. Giet een flesje passata in een
sauteerpannetje en verrijk met een flinke
scheut rode balsamico en gesnipperde
gedroogde tomaatjes met een beetje van hun
olie. Laat even pruttelen en verlaag het vuur tot
onder het kookpunt. Voeg nu verse basilicum
toe. Laat niet meer koken. Breng op smaak met
peper en zout.
Op het bord. In het midden een hoopje
bloemkoolcouscous. Daarrond een drietal mini-
paprika’s en vleesballetjes. Werk af met een
paar eetlepels saus en vooraan een lepeltje
kookvocht van de paprikaatjes voor het
kleureffect. Bovenop de bloemkoolcouscous,
een paar plukjes verse koriander.
Bloemkoolcouscous. Rasp de
bloemkoolroosjes fijn. Verwijder de zaadjes uit
een rode puntpaprika en snijd die in een zeer
fijne brunoise. Haal het vel van een tomaat,
halveer en verwijder de inhoud. Snijd het
vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd een lente-
uitje in ringetjes. Pluk verse korianderblaadjes.
Meng alle voorgaande ingrediënten tot een
salade.
Roerbak deze salade een tweetal minuutjes en
niet langer, in een paar lepeltjes olijfolie en
breng op smaak met peper en zout.
Gevulde snoeppaprika’s. Meng zuiver
rundsgehakt met een paar lepels
knoflookpasta, tomatenconcentraat,
uienpoeder, geraspte gruyère, peper en zout.
Snijd de hoedjes van de paprika’s, verwijder de
kern en spoel de achtergebleven zaadjes weg
onder de kraan.
Vul de paprika’s met de vleesmengeling. Druk
de uiteinden in geraspte Parmezaan. Besproei
met olijfolie. Maak van het eventuele restant
aan vulling (zoals op foto) balletjes en rol die
door de gemalen Parmezaan.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
bloemkool
verse koriander
tomaten
rode paprika
lente-ui
peper en zout
olijfolie
mini-paprika’s