fazant met
kastanjeroomsaus
gedroogde
paddenstoelen
vloeiende bloem
kippenbouillon
kastanjemeel
laurier
tijm
rozemarijn
peterselie
peper en zout
Op het bord. Leg een tweetal fazantenfilets op
het bord en oversaus ze. Vul het bord verder
met de gebakken champignons, spekjes en
kastanjes. Dien op met een
aardappelbereiding, bijvoorbeeld kroketjes.
kastanjes
kastanjechampignons
ui
knoflook
spekjes
room
olijfolie
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
bijpassend gerecht:
kruimelpad:
meer recepten met wild:
meer recepten met fazant :
Snijd een grote ui in halvemaantjes. Plet een
paar knoflookteentjes. Bak beiden in wat olijfolie
tot de ui glazig wordt. Schep de bereiding in
een kasserol. Bak de fazantenfilets rondom
bruin in wat olijfolie. kruid met peper en zout.
Leg de filets bij de ui in de pot.
Zet een flinke portie gedroogde paddenstoelen
te week in water. Giet daarna de paddenstoelen
en hun weekvocht samen met een gelijke
hoeveelheid kippenbouillon over de fazant, tot
het vlees volledig ondergedompeld is. Leg er
een kruidentuiltje bij van laurier, tijm, rozemarijn
en peterseliestengels. Laat de bereiding 45
minuten sudderen op laag vuur. Controleer of
het vlees gaar is en verleng desnoods de
kooktijd.
Haal de fazantenfilets uit de kasserol en zet ze
afgedekt warm weg. Haal er ook het
kruidentuiltje uit en zet de staafmixer in het
kookvocht en pureer. Giet het gepureerde
kookvocht door een zeef in een maatbeker.
Maak een roux van boter met een paar
eetlepels kastanjemeel en vloeiende bloem, in
een verhouding van 2 op 1. Leng aan met het
gezeefde vocht en culinaire room tot een
gladde saus. Breng op smaak met peper en
zout. Leg de fazantenfilets in de saus.
Snijd de kastanjechampignons op schijfjes.
Halveer een flinke hoeveelheid gekookte
kastanjes. Snijd een stuk spek op reepjes. Laat
een flinke klont boter bruisen en bak de
paddenstoelen bruin. Doe er de kastanjes en
spekjes bij. De bereiding is klaar als de spekjes
krokant zijn en de paddenstoelen geen vocht
meer afgeven.
Fijn kastanjemeel is moeilijk te vinden in
onze winkelrekken. Je kan het desnoods
vervangen door kastanjepuree, wat
gemakkelijker te vinden is. Maar het nadeel
van deze puree is, dat hij meestal gezoet is.
Daardoor verandert de smaak van de saus,
maar ze wordt er daarom niet slechter door.
Ik dit recept wordt gekozen voor
kastanjechampignons. Je kan ze perfect
vervangen door een mengeling van
bospaddenstoelen.