gedroogde paddenstoelen vloeiende bloem kippenbouillon kastanjemeel laurier tijm rozemarijn peterselie peper en zout

fazant met kastanjeroomsaus

Op het bord. Leg een tweetal fazantenfilets op het bord en oversaus ze. Vul het bord verder met de gebakken champignons, spekjes en kastanjes. Dien op met een aardappelbereiding, bijvoorbeeld kroketjes.
kastanjes kastanjechampignons ui knoflook spekjes room olijfolie
fazant met kastanjeroomsaus
de              passie Creatief Koken kookvurige
Maak een roux van boter met een paar eetlepels kastanjemeel en vloeiende bloem, in een verhouding van 2 op 1. Leng aan met het gezeefde vocht en culinaire room tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Leg de fazantenfilets in de saus. Snijd de kastanjechampignons op schijfjes. Halveer een flinke hoeveelheid gekookte kastanjes. Snijd een stuk spek op reepjes. Laat een flinke klont boter bruisen en bak de paddenstoelen bruin. Doe er de kastanjes en spekjes bij. De bereiding is klaar als de spekjes krokant zijn en de paddenstoelen geen vocht meer afgeven.
Snijd een grote ui in halvemaantjes. Plet een paar knoflookteentjes. Bak beiden in wat olijfolie tot de ui glazig wordt. Schep de bereiding in een kasserol. Bak de fazantenfilets rondom bruin in wat olijfolie. kruid met peper en zout. Leg de filets bij de ui in de pot. Zet een flinke portie gedroogde paddenstoelen te week in water. Giet daarna de paddenstoelen en hun weekvocht samen met een gelijke hoeveelheid kippenbouillon over de fazant, tot het vlees volledig ondergedompeld is. Leg er een kruidentuiltje bij van laurier, tijm, rozemarijn en peterseliestengels. Laat de bereiding 45 minuten sudderen op laag vuur. Controleer of het vlees gaar is en verleng desnoods de kooktijd. Haal de fazantenfilets uit de kasserol en zet ze afgedekt warm weg. Haal er ook het kruidentuiltje uit en zet de staafmixer in het kookvocht en pureer. Giet het gepureerde kookvocht door een zeef in een maatbeker.
Fijn kastanjemeel is moeilijk te vinden in onze winkelrekken. Je kan het desnoods vervangen door kastanjepuree, wat gemakkelijker te vinden is. Maar het nadeel van deze puree is, dat hij meestal gezoet is. Daardoor verandert de smaak van de saus, maar ze wordt er daarom niet slechter door. Ik dit recept wordt gekozen voor kastanjechampignons. Je kan ze perfect vervangen door een mengeling van bospaddenstoelen.
print

fazant met

kastanjeroomsaus

gedroogde paddenstoelen vloeiende bloem kippenbouillon kastanjemeel laurier tijm rozemarijn peterselie peper en zout
Op het bord. Leg een tweetal fazantenfilets op het bord en oversaus ze. Vul het bord verder met de gebakken champignons, spekjes en kastanjes. Dien op met een aardappelbereiding, bijvoorbeeld kroketjes.
kastanjes kastanjechampignons ui knoflook spekjes room olijfolie
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 fazant
selectie:
bijpassend gerecht:
kruimelpad:
meer recepten met wild:
meer recepten met fazant :
Snijd een grote ui in halvemaantjes. Plet een paar knoflookteentjes. Bak beiden in wat olijfolie tot de ui glazig wordt. Schep de bereiding in een kasserol. Bak de fazantenfilets rondom bruin in wat olijfolie. kruid met peper en zout. Leg de filets bij de ui in de pot. Zet een flinke portie gedroogde paddenstoelen te week in water. Giet daarna de paddenstoelen en hun weekvocht samen met een gelijke hoeveelheid kippenbouillon over de fazant, tot het vlees volledig ondergedompeld is. Leg er een kruidentuiltje bij van laurier, tijm, rozemarijn en peterseliestengels. Laat de bereiding 45 minuten sudderen op laag vuur. Controleer of het vlees gaar is en verleng desnoods de kooktijd. Haal de fazantenfilets uit de kasserol en zet ze afgedekt warm weg. Haal er ook het kruidentuiltje uit en zet de staafmixer in het kookvocht en pureer. Giet het gepureerde kookvocht door een zeef in een maatbeker.
Maak een roux van boter met een paar eetlepels kastanjemeel en vloeiende bloem, in een verhouding van 2 op 1. Leng aan met het gezeefde vocht en culinaire room tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Leg de fazantenfilets in de saus. Snijd de kastanjechampignons op schijfjes. Halveer een flinke hoeveelheid gekookte kastanjes. Snijd een stuk spek op reepjes. Laat een flinke klont boter bruisen en bak de paddenstoelen bruin. Doe er de kastanjes en spekjes bij. De bereiding is klaar als de spekjes krokant zijn en de paddenstoelen geen vocht meer afgeven.
Fijn kastanjemeel is moeilijk te vinden in onze winkelrekken. Je kan het desnoods vervangen door kastanjepuree, wat gemakkelijker te vinden is. Maar het nadeel van deze puree is, dat hij meestal gezoet is. Daardoor verandert de smaak van de saus, maar ze wordt er daarom niet slechter door. Ik dit recept wordt gekozen voor kastanjechampignons. Je kan ze perfect vervangen door een mengeling van bospaddenstoelen.
print recept print print print recept recept de              passie Creatief Koken kookvurige