koninginnenhapje met patrijs en truffel
Geef de blaadjes bladerdeeg een ‘artistieke’ vorm en bak ze
af in 15 minuten in de oven, voorverwarmd op 220°C. Warm
ze terug even op, voor het opdienen. Hier werd met een
‘vierkante ring’ het middenstuk eruit gesneden en als hoedje
gepresenteerd.
Maak een groentebouillon van gekuiste en versneden prei,
ui, selder en wortel. Doe er een takje tijm, peterseliestengels
en een paar laurierblaadjes bij. Vul aan tot halfweg met water
en breng aan de kook. Laat een half uurtje trekken tegen het
kookpunt aan. Zeef door een puntzeef en dan door een
neteldoek.
ingrediënten - info
bladerdeegblaadjes
prei
ui
selder
wortel
tijm
peterselie
laurier
patrijsfilets
bospaddenstoelen
Borstel de champignons droog af en bak ze met geplet
knoflook en een gesnipperd sjalotje in boter. Voeg er op het
einde geschaafde truffel bij.
Laat de patrijsfilets 45 minuten zacht pocheren in de bouillon
of tot ze gaar zijn. Snijd de filets in de lengte in stukken en
bewaar afgedekt.
Maak een roux, laat even rusten en leng aan tot sausdikte
met de gezeefde bouillon, room en koffieroom.
Voeg de filets en de paddenstoelen toe. Breng op smaak met
peper, zout en nootmuskaat. Meng met een scheut Cognac,
worcestershiresaus of OXO bouillon en werk af met gehakte
peterselie.
Dien op met aardappelpuree of frietjes.
knoflook
sjalotjes
boter
truffel
vloeiende bloem
room
koffieroom
peper & zout
nootmuskaat
Cognac
Worcestershiresaus
of OXO bouillon
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.