koninginnenhapje
met patrijs
en truffel
ingrediënten - info
bladerdeegblaadjes
prei
ui
selder
wortel
tijm
peterselie
laurier
patrijsfilets
bospaddenstoelen
Geef de blaadjes bladerdeeg een ‘artistieke’
vorm en bak ze af in 15 minuten in de oven,
voorverwarmd op 220°C. Warm ze terug even
op, voor het opdienen. Hier werd met een
‘vierkante ring’ het middenstuk eruit gesneden
en als hoedje gepresenteerd.
Maak een groentebouillon van gekuiste en
versneden prei, ui, selder en wortel. Doe er
een takje tijm, peterseliestengels en een paar
laurierblaadjes bij. Vul aan tot halfweg met
water en breng aan de kook. Laat een half
uurtje trekken tegen het kookpunt aan. Zeef
door een puntzeef en dan door een neteldoek.
Borstel de champignons droog af en bak ze met
geplet knoflook en een gesnipperd sjalotje in
boter. Voeg er op het einde geschaafde truffel
bij.
Laat de patrijsfilets 45 minuten zacht pocheren
in de bouillon of tot ze gaar zijn. Snijd de filets
in de lengte in stukken en bewaar afgedekt.
Maak een roux, laat even rusten en leng aan
tot sausdikte met de gezeefde bouillon, room
en koffieroom.
Voeg de filets en de paddenstoelen toe. Breng
op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Meng met een scheut Cognac,
worcestershiresaus of OXO bouillon en werk af
met gehakte peterselie.
Dien op met aardappelpuree of frietjes.
knoflook
sjalotjes
boter
truffel
vloeiende bloem
room
koffieroom
peper & zout
nootmuskaat
Cognac
Worcestershiresaus
of OXO bouillon
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.