parelhoen
met grappa
Kruid de buikholte van de parelhoen met peper
en zout. Vul met takjes salie, geplette
jeneverbessen, een plakje Parmaham en een
borrelglas grappa. Leg het beestje in een
ovenschotel, overgiet met olijfolie, kruid de
buitenkant met peper en zout en zet 30
minuten in een heteluchtoven op 200°C.
Overgiet regelmatig met braadvocht.
Zet de oven op 185°C, giet een glas water en
een glas grappa in de ovenschotel, dek af en
zet de schotel nog 20 minuten in de oven. Laat
daarna de schotel in de oven staan op 85°C tot
het opdienen. Het resultaat is een super-mals
en sappig stuk gevogelte!
Scheid de parelhoen voor het opdienen. Zeef
het braadvocht en voeg er een glas grappa,
een half glas citroensap en een handvol
gesneden salieblaadjes aan toe. Even
doorkoken en warm houden.
Snijd de worteltjes in frietjes en stoom ze
halfgaar. Laat uitlekken en maak ze krokant in
de airfryer. Dat is ongeveer 15 minuten op
180°C. Snijd de radicchio in stukken.
Op het bord: een stuk parelhoen, overgoten
met salie-citroensaus, een handvol
groentefrietjes en een schep radicchio.
Parmaham
grappa
olijfolie
citroen
wortelen
(driekleuren)
raddichio