De saus: begin met ingekookte kippenfond in een kookpotje. Voeg room toe. Breng op smaak met een paar draaien uit de pepermolen. Giet er een flinke scheut Calvados bij en bind de saus indien nodig met wat maïzena.
De peterseliewortel wordt geschild, in grove delen gesneden en 10 minuten gekookt. Bak die daarna in een pan met boter. Kruid met peper en zout. Voeg een scheutje room toe en zet er de staafmixer in om te pureren. Frituur een paar plukjes peterselie voor de afwerking. Snijd geschilde zoete aardappelen in chips of in wafeltjes met de mandoline en frituur die zoals gewone aardappelchips. De patrijsfilets werden net voor het aan tafel gaan gebakken in een pan. Schroei de filets rondom dicht tot ze kleuren. giet een paar eetlepels water in de pan, zet het deksel erop en laat een 6 à 8 minuutjes op laag vuur staan. Laat het vlees dan nog 5 minuten afgedekt rusten af het vuur.. Op het bord: een ‘artistieke’ veeg balsamicocrème met aan het einde een lepeltje balsamicoparels (zo te koop in de winkel). Op de veeg een voorgesneden patrijsfilet, afgedekt met de chips. Daarnaast een potje saus en een ringetje peterseliewortel.
De saus: begin met ingekookte kippenfond in een kookpotje. Voeg room toe. Breng op smaak met een paar draaien uit de pepermolen. Giet er een flinke scheut Calvados bij en bind de saus indien nodig met wat maïzena.
De peterseliewortel wordt geschild, in grove delen gesneden en 10 minuten gekookt. Bak die daarna in een pan met boter. Kruid met peper en zout. Voeg een scheutje room toe en zet er de staafmixer in om te pureren. Frituur een paar plukjes peterselie voor de afwerking. Snijd geschilde zoete aardappelen in chips of in wafeltjes met de mandoline en frituur die zoals gewone aardappelchips. De patrijsfilets werden net voor het aan tafel gaan gebakken in een pan. Schroei de filets rondom dicht tot ze kleuren. giet een paar eetlepels water in de pan, zet het deksel erop en laat een 6 à 8 minuutjes op laag vuur staan. Laat het vlees dan nog 5 minuten afgedekt rusten af het vuur.. Op het bord: een ‘artistieke’ veeg balsamicocrème met aan het einde een lepeltje balsamicoparels (zo te koop in de winkel). Op de veeg een voorgesneden patrijsfilet, afgedekt met de chips. Daarnaast een potje saus en een ringetje peterseliewortel.