patrijsfilet met calvadosroom

patrijsfilet met calvadosroom

De saus: begin met ingekookte kippenfond in een kookpotje. Voeg room toe. Breng op smaak met een paar draaien uit de pepermolen. Giet er een flinke scheut Calvados bij en bind de saus indien nodig met wat maïzena.
De peterseliewortel wordt geschild, in grove delen gesneden en 10 minuten gekookt in groentebouillon. Bak die daarna in een pan met boter. Kruid met peper en zout. Voeg een scheutje room toe en zet er de staafmixer in om te pureren. Frituur een paar plukjes peterselie voor de afwerking. Snijd geschilde zoete aardappelen in chips of in wafeltjes met de mandoline en frituur die zoals gewone aardappelchips. De patrijsfilets werden net voor het aan tafel gaan gebakken in een pan. Schroei de filets rondom dicht tot ze kleuren. Giet een paar eetlepels water in de pan, zet het deksel erop en laat een 6 à 8 minuutjes op laag vuur staan. Laat het vlees dan nog 5 minuten afgedekt rusten af het vuur. Op het bord: een ‘artistieke’ veeg balsamicocrème met aan het einde een lepeltje balsamicoparels (zo te koop in de winkel). Op de veeg een voorgesneden patrijsfilet, afgedekt met de chips. Daarnaast een potje saus en een ringetje peterseliewortel.
peterseliewortel boter peterselie zoete aardappelen patrijsfilets balsamicocrème balsamicoparels
Creatief Koken de              passie kookvurige
room groentebouillon peper en zout calvados maïzena kippenfond
print

patrijsfilet

met calvadosroom

De saus: begin met ingekookte kippenfond in een kookpotje. Voeg room toe. Breng op smaak met een paar draaien uit de pepermolen. Giet er een flinke scheut Calvados bij en bind de saus indien nodig met wat maïzena.
De peterseliewortel wordt geschild, in grove delen gesneden en 10 minuten gekookt in groentebouillon. Bak die daarna in een pan met boter. Kruid met peper en zout. Voeg een scheutje room toe en zet er de staafmixer in om te pureren. Frituur een paar plukjes peterselie voor de afwerking. Snijd geschilde zoete aardappelen in chips of in wafeltjes met de mandoline en frituur die zoals gewone aardappelchips. De patrijsfilets werden net voor het aan tafel gaan gebakken in een pan. Schroei de filets rondom dicht tot ze kleuren. Giet een paar eetlepels water in de pan, zet het deksel erop en laat een 6 à 8 minuutjes op laag vuur staan. Laat het vlees dan nog 5 minuten afgedekt rusten af het vuur. Op het bord: een ‘artistieke’ veeg balsamicocrème met aan het einde een lepeltje balsamicoparels (zo te koop in de winkel). Op de veeg een voorgesneden patrijsfilet, afgedekt met de chips. Daarnaast een potje saus en een ringetje peterseliewortel.
peterseliewortel boter peterselie zoete aardappelen patrijsfilets balsamicocrème balsamicoparels
de              passie Creatief Koken kookvurige
room groentebouillon peper en zout calvados maïzena kippenfond
BEREIDING INFO @ RECEPT INGREDIËNTEN De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 patrijs peterseliewortel  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 zoete aardappelen  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
kruimelpad:
meer recepten met wild:
meer recepten met patrijs :
patrijsfilet met calvadosroom