everzwijn met pruimen in de Römertopf

everzwijn met pruimen in de Römertopf

ingrediënten - info everzwijnstoofvlees uien wortelen knolselder knoflook verse zilveruitjes rode wijn wildfond
Bestuif het stoofvlees met bloem en kruid met peper en zout. Snijd de uien op halve maantjes, de knolselder op dobbelsteentjes, de wortelen op schijfjes en plet de knoflookteentjes. Meng vlees en groenten met rode wijn, wildfond, gekneusde jeneverbessen, kruidnagel, laurier, rode peperbesjes, nootmuskaat, gedroogde pruimen en veenbessencompote. Vul er de Römertopf mee, die vooraf minstens een uurtje geweekt heeft in koud water, ook het deksel. Zet de pot afgedekt in een koude oven. Stel nu pas de oven in op 200°C en niet op hete lucht. Stel de timer in op 2 uur. Controleer na die tijd of het vlees voldoende gaar is en laat de pot dan nog een kwartiertje zonder deksel staan in de hete oven. Werk af met gehakte peterselie en dien op met frietjes. Je kan er individuele kommetjes gemengde salade bij serveren.
everzwijn met pruimen in de Römertopf 2 everzwijn met pruimen in de Römertopf 3
Foto: de bereiding goed mengen voor de Römertopf met deksel erop de oven ingaat.
Foto: de inhoud van de pot werd overgeschept in een ‘propere’ aardenwerk schaal.
vloeiende bloem jeneverbessen kruidnagel laurier rode peperbesjes nootmuskaat peper en zout uit de molen gedroogde pruimen veenbessen-compote
Creatief Koken de              passie kookvurige

everzwijn

met pruimen

in de Römertopf

ingrediënten - info everzwijnstoofvlees uien wortelen knolselder knoflook verse zilveruitjes rode wijn wildfond
Bestuif het stoofvlees met bloem en kruid met peper en zout. Snijd de uien op halve maantjes, de knolselder op dobbelsteentjes, de wortelen op schijfjes en plet de knoflookteentjes. Meng vlees en groenten met rode wijn, wildfond, gekneusde jeneverbessen, kruidnagel, laurier, rode peperbesjes, nootmuskaat, gedroogde pruimen en veenbessencompote. Vul er de Römertopf mee, die vooraf minstens een uurtje geweekt heeft in koud water, ook het deksel. Zet de pot afgedekt in een koude oven. Stel nu pas de oven in op 200°C en niet op hete lucht. Stel de timer in op 2 uur. Controleer na die tijd of het vlees voldoende gaar is en laat de pot dan nog een kwartiertje zonder deksel staan in de hete oven. Werk af met gehakte peterselie en dien op met frietjes. Je kan er individuele kommetjes gemengde salade bij serveren.
Bereiding Ingrediënten
vloeiende bloem jeneverbessen kruidnagel laurier rode peperbesjes nootmuskaat peper en zout uit de molen gedroogde pruimen veenbessen- compote
Foto: de bereiding goed mengen voor de Römertopf met deksel erop de oven ingaat.
Foto: de inhoud van de pot werd overgeschept in een ‘propere’ aardenwerk schaal.
de              passie Creatief Koken kookvurige
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige