everzwijn met pruimen in de Römertopf
Bestuif het stoofvlees met bloem en kruid met peper en zout.
Snijd de uien op halve maantjes, de knolselder op
dobbelsteentjes, de wortelen op schijfjes en plet de
knoflookteentjes.
Meng vlees en groenten met rode wijn, wildfond, gekneusde
jeneverbessen, kruidnagel, laurier, rode peperbesjes,
nootmuskaat, gedroogde pruimen en veenbessencompote.
Vul er de Römertopf mee, die vooraf minstens een uurtje
geweekt heeft in koud water, ook het deksel. Zet de pot
afgedekt in een koude oven. Stel nu pas de oven in op 200°C
en niet op hete lucht. Stel de timer in op 2 uur.
Controleer na die tijd of het vlees voldoende gaar is en laat de
pot dan nog een kwartiertje zonder deksel staan in de hete
oven.
Werk af met gehakte peterselie en dien op met frietjes. Je kan
er individuele kommetjes gemengde salade bij serveren.
Foto: de bereiding goed
mengen voor de Römertopf
met deksel erop de oven
ingaat.
Foto: de inhoud van de pot
werd overgeschept in een
‘propere’ aardenwerk schaal.
vloeiende bloem
jeneverbessen
kruidnagel
laurier
rode peperbesjes
nootmuskaat
peper en zout uit de molen
gedroogde pruimen
veenbessen-compote
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.