everzwijn
met pruimen
in de Römertopf
Bestuif het stoofvlees met bloem en kruid met
peper en zout. Snijd de uien op halve maantjes,
de knolselder op dobbelsteentjes, de wortelen
op schijfjes en plet de knoflookteentjes.
Meng vlees en groenten met rode wijn,
wildfond, gekneusde jeneverbessen,
kruidnagel, laurier, rode peperbesjes,
nootmuskaat, gedroogde pruimen en
veenbessencompote.
Vul er de Römertopf mee, die vooraf minstens
een uurtje geweekt heeft in koud water, ook het
deksel. Zet de pot afgedekt in een koude oven.
Stel nu pas de oven in op 200°C en niet op
hete lucht. Stel de timer in op 2 uur.
Controleer na die tijd of het vlees voldoende
gaar is en laat de pot dan nog een kwartiertje
zonder deksel staan in de hete oven.
Werk af met gehakte peterselie en dien op met
frietjes. Je kan er individuele kommetjes
gemengde salade bij serveren.
vloeiende bloem
jeneverbessen
kruidnagel
laurier
rode peperbesjes
nootmuskaat
peper en zout uit de
molen
gedroogde pruimen
veenbessen-
compote
Foto: de bereiding goed mengen voor de
Römertopf met deksel erop de oven ingaat.
Foto: de inhoud van de pot werd overgeschept
in een ‘propere’ aardenwerk schaal.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.