zeewolf met zeevenkel en tomatenconfituur

zeewolf met zeevenkel en tomatenconfituur

ingrediënten - info appel ui knoflook visfond witte balsamico-azijn peper & zout saffraan room witte wijn
De saus: meng in fijne blokjes gesneden appel met versnipperde ui en gekneusde knoflookteentjes en laat een paar minuten stoven. Voeg visfond en witte balsamico-azijn toe en een paar draaien uit de peper- en uit de zoutmolen. Laat inkoken. Zeef en voeg saffraan, room, een glas witte wijn en een flinke scheut Noilly Prat toe. Laat inkoken tot sausdikte of bind de saus indien nodig. De zeevenkel. Stoom deze zeegroente gaar. De pasta: kies voor een speciale variant, zoals dit artisanaal product gekleurd met inktvisinkt. Stoom de zeewolf en kook de mosseltjes. Op het bord: begin met een spiegel saffraansaus, een vismootje ingeborsteld met tomatenconfituur, scheutjes van radijs, zalmeitjes, plukjes kervel, in ringetjes gesneden minikomkommer, gesnipperde gedroogde kerstomaat en de zeevenkel.
De smaak van zeevenkel doet een beetje denken aan asperges met een ‘toets’ van venkel. De aanvoer van zeevenkel is beperkt en bijna uitsluitend verkrijgbaar in de maand mei. Perfect dus om te combineren met zeewolf, waarvan het seizoen loopt van april tot augustus. Tomatenconfituur geeft een zeer bijzonder accent aan dit gerecht.
Noilly Prat zeevenkel zwarte pasta zeewolf mosseltjes tomatenconfituur radijsscheutjes zalmeitjes kervel minikomkommer gedroogde kerstomaat
Creatief Koken de              passie kookvurige

zeewolf met

zeevenkel en

tomatenconfituur

De saus: meng in fijne blokjes gesneden appel met versnipperde ui en gekneusde knoflookteentjes en laat een paar minuten stoven. Voeg visfond en witte balsamico-azijn toe en een paar draaien uit de peper- en uit de zoutmolen. Laat inkoken. Zeef en voeg saffraan, room, een glas witte wijn en een flinke scheut Noilly Prat toe. Laat inkoken tot sausdikte of bind de saus indien nodig. De zeevenkel. Stoom deze zeegroente gaar. De pasta: kies voor een speciale variant, zoals dit artisanaal product gekleurd met inktvisinkt. Stoom de zeewolf en kook de mosseltjes. Op het bord: begin met een spiegel saffraansaus, een vismootje ingeborsteld met tomatenconfituur, scheutjes van radijs, zalmeitjes, plukjes kervel, in ringetjes gesneden minikomkommer, gesnipperde gedroogde kerstomaat en de zeevenkel.
ingrediënten - info appel ui knoflook visfond witte balsamico-azijn peper & zout saffraan room witte wijn
De smaak van zeevenkel doet een beetje denken aan asperges met een ‘toets’ van venkel. De aanvoer van zeevenkel is beperkt en bijna uitsluitend verkrijgbaar in de maand mei. Perfect dus om te combineren met zeewolf, waarvan het seizoen loopt van april tot augustus. Tomatenconfituur geeft een zeer bijzonder accent aan dit gerecht.
Bereiding Ingrediënten
Noilly Prat zeevenkel zwarte pasta zeewolf mosseltjes tomatenconfituur radijsscheutjes zalmeitjes kervel minikomkommer gedroogde kerstomaat
de              passie Creatief Koken kookvurige
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige