zeewolf met zeevenkel en tomatenconfituur
De saus: meng in fijne blokjes gesneden appel met
versnipperde ui en gekneusde knoflookteentjes en laat een
paar minuten stoven. Voeg visfond en witte balsamico-azijn
toe en een paar draaien uit de peper- en uit de zoutmolen.
Laat inkoken.
Zeef en voeg saffraan, room, een glas witte wijn en een flinke
scheut Noilly Prat toe. Laat inkoken tot sausdikte of bind de
saus indien nodig.
De zeevenkel. Stoom deze zeegroente gaar.
De pasta: kies voor een speciale variant, zoals dit artisanaal
product gekleurd met inktvisinkt.
Stoom de zeewolf en kook de mosseltjes.
Op het bord: begin met een spiegel saffraansaus, een
vismootje ingeborsteld met tomatenconfituur, scheutjes van
radijs, zalmeitjes, plukjes kervel, in ringetjes gesneden
minikomkommer, gesnipperde gedroogde kerstomaat en de
zeevenkel.
De smaak van zeevenkel doet een beetje denken aan
asperges met een ‘toets’ van venkel.
De aanvoer van zeevenkel is beperkt en bijna uitsluitend
verkrijgbaar in de maand mei.
Perfect dus om te combineren met zeewolf, waarvan het
seizoen loopt van april tot augustus.
Tomatenconfituur geeft een zeer bijzonder accent aan dit
gerecht.
Noilly Prat
zeevenkel
zwarte pasta
zeewolf
mosseltjes
tomatenconfituur
radijsscheutjes
zalmeitjes
kervel
minikomkommer
gedroogde kerstomaat
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.