zeewolf met
zeevenkel en
tomatenconfituur
De saus: meng in fijne blokjes gesneden appel
met versnipperde ui en gekneusde
knoflookteentjes en laat een paar minuten
stoven. Voeg visfond en witte balsamico-azijn
toe en een paar draaien uit de peper- en uit de
zoutmolen. Laat inkoken.
Zeef en voeg saffraan, room, een glas witte
wijn en een flinke scheut Noilly Prat toe. Laat
inkoken tot sausdikte of bind de saus indien
nodig.
De zeevenkel. Stoom deze zeegroente gaar.
De pasta: kies voor een speciale variant, zoals
dit artisanaal product gekleurd met inktvisinkt.
Stoom de zeewolf en kook de mosseltjes.
Op het bord: begin met een spiegel
saffraansaus, een vismootje ingeborsteld met
tomatenconfituur, scheutjes van radijs,
zalmeitjes, plukjes kervel, in ringetjes
gesneden minikomkommer, gesnipperde
gedroogde kerstomaat en de zeevenkel.
De smaak van zeevenkel doet een beetje
denken aan asperges met een ‘toets’ van
venkel.
De aanvoer van zeevenkel is beperkt en
bijna uitsluitend verkrijgbaar in de maand
mei.
Perfect dus om te combineren met zeewolf,
waarvan het seizoen loopt van april tot
augustus.
Tomatenconfituur geeft een zeer bijzonder
accent aan dit gerecht.
Noilly Prat
zeevenkel
zwarte pasta
zeewolf
mosseltjes
tomatenconfituur
radijsscheutjes
zalmeitjes
kervel
minikomkommer
gedroogde
kerstomaat