zeebaars met puree van gele wortel
ingrediënten - info
zeebaars
gele, oranje en rode
wortelen
cayennepeper
boter
peper en zout
aardappelpuree
Puree van gele wortel: kook of stoom de gele wortels gaar.
Draai ze door de passe-vite en meng met boter. Breng op
smaak met peper, zout en cayennepeper.
Spinaziestoemp: maak een aardappelpuree en meng die met
in boter gebakken bladspinazie tot een stoemp.
Vanaf september tot april is zeebaars op z’n best.
Bestuif de zeebaars met bloem en bak op vel.
Op het bord: beide pureebereidingen en daartussen de vis.
De afwerking gebeurt met gepofte kerstomaatjes, een
broccoliroosje, handgepelde grijze garnalen, preischeutjes en
postelein, gefrituurde julienne van oranje wortel, een
opgerolde sliert gekookte rode wortel en schijfjes gekookte
gele biet.
bladspinazie
vloeiende bloem
kerstomaatjes
broccoli
grijze garnalen
preischeutjes
postelein
gele biet
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.