Zeewolf asperges en daslooksaus
peterselie zeewolffilets ui knoflook boter witte wijn visbouillon peper en zout citroen
ingrediënten - info room daslook Noilly Prat peper en zout groene asperges witte asperges eieren
De saus: hak de ui fijn, plet een knoflookteentje. Stoof beiden samen in wat boter. Giet er nu een glas witte wijn bij en laat een paar minuten inkoken. Als alle vocht bijna verdampt is, giet er dan de room en visbouillon bij, met een scheut citroensap en een lepeltje gedroogde peterselie. Laat opnieuw inkoken, nu tot sausdikte. Ontdoe het daslook van de stelen, verwijder de nerven en hak fijn. Doe af het vuur het gehakte daslook in de saus en zet er kort de handmixer in. Werk de saus af met een glaasje Noilly Prat of andere droge vermouth. Niet meer laten koken!
De asperges: schil, halveer en stoom de beide soorten asperges 6 minuten. Laat even afkoelen, besproei met olijfolie en bak ze een tweetal minuutjes aan elke kant. Bak de zeewolffilet een paar minuten aan elke kant in hete boter. kruid met peper en zout. Hak verse peterselie, pocheer één eitje per bord. Dresseer volgens inspiratie.

zeewolf met gegrilde asperges en daslooksaus

Vanaf half maart is het daslook klaar voor de pluk. De jonge blaadjes hebben de geur en smaak van van bieslook en knoflook. De bloemen kunnen gebruikt worden ter decoratie van gerechten. Je kan het onbewerkt eten in gemengde sla, of zeer kort laten meestoven.
de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken

zeewolf met

gegrilde asperges

en daslooksaus

peterselie zeewolffilets ui knoflook boter witte wijn visbouillon peper en zout citroen
ingrediënten - info room daslook Noilly Prat peper en zout groene asperges witte asperges eieren
De saus: hak de ui fijn, plet een knoflookteentje. Stoof beiden samen in wat boter. Giet er nu een glas witte wijn bij en laat een paar minuten inkoken. Als alle vocht bijna verdampt is, giet er dan de room en visbouillon bij, met een scheut citroensap en een lepeltje gedroogde peterselie. Laat opnieuw inkoken, nu tot sausdikte. Ontdoe het daslook van de stelen, verwijder de nerven en hak fijn. Doe af het vuur het gehakte daslook in de saus en zet er kort de handmixer in. Werk de saus af met een glaasje Noilly Prat of andere droge vermouth. Niet meer laten koken!
De asperges: schil, halveer en stoom de beide soorten asperges 6 minuten. Laat even afkoelen, besproei met olijfolie en bak ze een tweetal minuutjes aan elke kant. Bak de zeewolffilet een paar minuten aan elke kant in hete boter. kruid met peper en zout. Hak verse peterselie, pocheer één eitje per bord. Dresseer volgens inspiratie.
Bereiding Ingrediënten de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken
Vanaf half maart is het daslook klaar voor de pluk. De jonge blaadjes hebben de geur en smaak van van bieslook en knoflook. De bloemen kunnen gebruikt worden ter decoratie van gerechten. Je kan het onbewerkt eten in gemengde sla, of zeer kort laten meestoven.
privacy beleid