lotte lamsoor en Oosterscheldekreeft

lotte met lamsoor en Oosterscheldekreeft

Maak eerst de venkelpuree: hak een venkel in grove stukken, prei in ringen en ui in wiggen. Stoof de venkel en de prei 6 minuten in de microgolfoven, afgedekt zonder water. Het kan ook in de stoomoven. Fruit ondertussen de ui in boter. Voeg de venkel en prei toe en laat de groenten een paar minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Voeg dan een beetje room toe en evenveel groentebouillon. Laat de inkoken. Neem van het vuur en pureer. Voeg nu verse dragonblaadjes toe (niet laten meekoken). De lotte bak je eerst een paar minuten in olijfolie in een pan met wat peper en zout. Doe het visje dan in een ovenschotel en zet nog 8 à 10 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. Daarna afgedekt warm houden.
ingrediënten - info lotte (dit is zeeduivel of staartvis) venkel prei ui boter peper & zout room groentebouillon
We gaan er niet flauw over doen. Oosterscheldekreeft is gewoon de lekkerste kreeftensoort. Punt. Ik kan niet uitleggen of bewijzen waarom. Dat is een persoonlijke ervaring en die moet je -uiteraard- zelf meemaken. Het seizoen loopt van maart tot juli. Buiten deze periode mag de Oosterscheldekreeft nog wel aangeboden worden in restaurants, zolang de voorraad in hun homarium strekt.
De kreeft moet je eerst vers koken in court bouillon. Laat afkoelen tot lauw en haal het vlees uit de schaal. Bak het gehalveerde staartstuk in geklaarde boter en zet afgedekt warm weg. Lamsoor is eenvoudig te prepareren: gewoon in een hete pan met boter laten slinken. Dresseren kan met een gepocheerd eitje, foreleitjes, een takje koriander, gepelde grijze garnaaltjes, gesnipperde lente- uitjes en peterselie. Giet er desgewenst de rest van de geklaarde boter over.
dragon olijfolie kreeft court bouillon lamsoor ei foreleitjes koriander grijze garnaaltjes lente-ui peterselie
Creatief Koken de              passie kookvurige

lotte

met lamsoor en

Oosterscheldekreeft

ingrediënten - info lotte (dit is zeeduivel of staartvis) venkel prei ui boter peper & zout room groentebouillon
We gaan er niet flauw over doen. Oosterscheldekreeft is gewoon de lekkerste kreeftensoort. Punt. Ik kan niet uitleggen of bewijzen waarom. Dat is een persoonlijke ervaring en die moet je -uiteraard- zelf meemaken. Het seizoen loopt van maart tot juli. Buiten deze periode mag de Oosterscheldekreeft nog wel aangeboden worden in restaurants, zolang de voorraad in hun homarium strekt.
Maak eerst de venkelpuree: hak een venkel in grove stukken, prei in ringen en ui in wiggen. Stoof de venkel en de prei 6 minuten in de microgolfoven, afgedekt zonder water. Het kan ook in de stoomoven. Fruit ondertussen de ui in boter. Voeg de venkel en prei toe en laat de groenten een paar minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Voeg dan een beetje room toe en evenveel groentebouillon. Laat de inkoken. Neem van het vuur en pureer. Voeg nu verse dragonblaadjes toe (niet laten meekoken). De lotte bak je eerst een paar minuten in olijfolie in een pan met wat peper en zout. Doe het visje dan in een ovenschotel en zet nog 8 à 10 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. Daarna afgedekt warm houden.
De kreeft moet je eerst vers koken in court bouillon. Laat afkoelen tot lauw en haal het vlees uit de schaal. Bak het gehalveerde staartstuk in geklaarde boter en zet afgedekt warm weg. Lamsoor is eenvoudig te prepareren: gewoon in een hete pan met boter laten slinken. Dresseren kan met een gepocheerd eitje, foreleitjes, een takje koriander, gepelde grijze garnaaltjes, gesnipperde lente-uitjes en peterselie. Giet er desgewenst de rest van de geklaarde boter over.
Bereiding Ingrediënten
dragon olijfolie kreeft court bouillon lamsoor ei foreleitjes koriander grijze garnaaltjes lente-ui peterselie
de              passie Creatief Koken kookvurige
receptfiche receptfiche privacy beleid Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige