gemarineerd en
gestoofd wild zwijn
ingrediënten - info
stoofvlees van wild
zwijn
boter
vloeiende bloem
tomaten uit blik
peper en zout
wildfond
peperkoek
balsamico
ui
bleekselder
wortels
Verwijder de blaadjes en takjes van de kruiden.
Breng de marinade aan de kook en schuim af.
Wentel het vlees in de bloem. Bak het bruin in
boter. Voeg het vlees bij de gekookte marinade
en voeg peperkoek, wildfond en tomaten uit blik
toe.
Breng op smaak met peper, zout en een
scheutje balsamico. Laat 1 tot 1 ½ uur sudderen
tot het gaar is.
Dien op met rodekool met appeltjes, gebakken
knolselder met gefrituurde peterselie of een
aardappelbereiding.
knoflook
laurier
salie
rozemarijn
tijm
jeneverbessen
kruidnagel
zwarte peperkorrels
rode wijn
rodekool met
appeltjes
knolselder
peterselie
Maak een marinade van ui, selder, wortel,
knoflook, laurier, salie, rozemarijn, tijm,
jeneverbessen, kruidnagel, peperkorrels en
rode wijn. Laat het vlees een uur marineren en
droog het dan met keukenpapier. Zeef en
bewaar de marinade.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.