gemarineerd en gestoofd wild zwijn
ingrediënten - info
stoofvlees van wild zwijn
boter
vloeiende bloem
tomaten uit blik
peper en zout
wildfond
peperkoek
balsamico
ui
bleekselder
wortels
knoflook
laurier
salie
rozemarijn
tijm
jeneverbessen
kruidnagel
zwarte peperkorrels
rode wijn
rodekool met appeltjes
knolselder
peterselie
Verwijder de blaadjes en takjes van de kruiden. Breng de
marinade aan de kook en schuim af.
Wentel het vlees in de bloem. Bak het bruin in boter. Voeg
het vlees bij de gekookte marinade en voeg peperkoek,
wildfond en tomaten uit blik toe.
Breng op smaak met peper, zout en een scheutje
balsamico. Laat 1 tot 1 ½ uur sudderen tot het gaar is.
Dien op met rodekool met appeltjes, gebakken knolselder
met gefrituurde peterselie of een aardappelbereiding.
Maak een marinade van ui, selder, wortel, knoflook, laurier,
salie, rozemarijn, tijm, jeneverbessen, kruidnagel,
peperkorrels en rode wijn. Laat het vlees een uur marineren
en droog het dan met keukenpapier. Zeef en bewaar de
marinade.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.