rodekool met appeltjes
Verwijder de harde witte kern en snijd de rest van de rode kool in fijne reepjes. Stoof gesnipperde ui in ruim wat boter tot glazig in een diepe kookpot. Doe er de rodekool bij. Kruid met peper, zout, geplette jeneverbessen, kruidnagel, laurier en steranijs. Meng en laat een kwartiertje stoven met toevoeging van een beetje water.

rodekool met appeltjes

bruine suiker jeneverbessen kruidnagel steranijs boter ui laurier peper & zout
Voeg daarna toe: afhankelijk van de hoeveelheid kool, één à twee glazen rode wijn, een paar eetlepels bruine suiker naar smaak en een flinke scheut rode balsamico. Meng goed en laat een half uurtje sudderen. Snijd ondertussen de geschilde appeltjes op partjes. Je kan indien gewenst ook geschilde en gesneden stoofpeertjes klaarzetten. Voeg na een half uur de appels, eventueel de stoofpeertjes en een redelijk grote hoeveelheid aalbessengelei toe. Meng en laat verder sudderen op laag vuur met halfgeopend deksel. Dat voor minstens een half uur, maar het mag ook veel langer zijn. De keuze van de tijdsduur hangt af van jouw smaak. Een kortere tijd geeft rodekool met meer ‘beet’.
Creatief Koken de              passie kookvurige
rodekool appeltjes stoofpeertjes rode wijn balsamico aalbessengelei
print

rodekool

met appeltjes

Verwijder de harde witte kern en snijd de rest van de rode kool in fijne reepjes. Stoof gesnipperde ui in ruim wat boter tot glazig in een diepe kookpot. Doe er de rodekool bij. Kruid met peper, zout, geplette jeneverbessen, kruidnagel, laurier en steranijs. Meng en laat een kwartiertje stoven met toevoeging van een beetje water.
bruine suiker jeneverbessen kruidnagel steranijs boter ui laurier peper & zout
Voeg daarna toe: afhankelijk van de hoeveelheid kool, één à twee glazen rode wijn, een paar eetlepels bruine suiker naar smaak en een flinke scheut rode balsamico. Meng goed en laat een half uurtje sudderen. Snijd ondertussen de geschilde appeltjes op partjes. Je kan indien gewenst ook geschilde en gesneden stoofpeertjes klaarzetten. Voeg na een half uur de appels, eventueel de stoofpeertjes en een redelijk grote hoeveelheid aalbessengelei toe. Meng en laat verder sudderen op laag vuur met halfgeopend deksel. Dat voor minstens een half uur, maar het mag ook veel langer zijn. De keuze van de tijdsduur hangt af van jouw smaak. Een kortere tijd geeft rodekool met meer ‘beet’.
INGREDIËNTEN BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 rodekool appel  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 peren
voorbeeld van toepassing:
kruimelpad:
de              passie Creatief Koken kookvurige
rodekool appeltjes stoofpeertjes rode wijn balsamico aalbessengelei