rodekool
met appeltjes
Verwijder de harde witte kern en snijd de rest
van de rode kool in fijne reepjes.
Stoof gesnipperde ui in ruim wat boter tot glazig
in een diepe kookpot.
Doe er de rodekool bij. Kruid met peper, zout,
geplette jeneverbessen, kruidnagel, laurier en
steranijs. Meng en laat een kwartiertje stoven
met toevoeging van een beetje water.
bruine suiker
jeneverbessen
kruidnagel
steranijs
boter
ui
laurier
peper & zout
Voeg daarna toe: afhankelijk van de
hoeveelheid kool, één à twee glazen rode wijn,
een paar eetlepels bruine suiker naar smaak
en een flinke scheut rode balsamico. Meng
goed en laat een half uurtje sudderen.
Snijd ondertussen de geschilde appeltjes op
partjes. Je kan indien gewenst ook geschilde
en gesneden stoofpeertjes klaarzetten.
Voeg na een half uur de appels, eventueel de
stoofpeertjes en een redelijk grote hoeveelheid
aalbessengelei toe. Meng en laat verder
sudderen op laag vuur met halfgeopend
deksel. Dat voor minstens een half uur, maar
het mag ook veel langer zijn. De keuze van de
tijdsduur hangt af van jouw smaak. Een kortere
tijd geeft rodekool met meer ‘beet’.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
voorbeeld van toepassing:
kruimelpad:
rodekool
appeltjes
stoofpeertjes
rode wijn
balsamico
aalbessengelei