patrijs met forestièresaus
Forestièresaus: stoof grof gesneden kastanjechampignons,
geplet knoflook en gesnipperde sjalotjes aan in boter. Voeg room
en kippenfond in poedervorm toe. Pureer en breng op smaak
met peper en zout.
Varianten zijn mogelijk met gebruik van bospaddenstoelen,
truffel, cognac of witte porto, gesnipperd bieslook, tomatenpuree
en veenbessengelei.
bospaddenstoelen
knoflook
sjalot
room
kippenfond
ui
boter
peper & zout
Fileer de patrijsjes en bak ze rondom bruin. Giet een scheutje
water in de pan en laat afgedekt een tiental minuutjes
sudderen op laag vuur.
Puree van groene kool met kervel. Blancheer de groene kool
die je in grove stukken gesneden hebt. Stoof een in wiggen
gesneden ui in wat boter. Doe de uitgelekte groene kool met de
gestoofde ui en een bussel verse kervel in de blender. Voeg
een paar eetlepels groentefond toe en pureer. Breng op smaak
met peper en zout.
Kuis een paar bospaddenstoelen en bak ze droog.
Op het bord: een streep puree, een patrijsfiletje oversaust en
afgewerkt met een lepeltje gebakken bospaddenstoelen.