gourmetschotel met wild

gourmetschotel met wild

De samenstelling van de wildschotel kan je laten afhangen van de voorkeur van je gasten of van wat het aanbod van het moment is. Hier werd gekozen voor rendiergehakt, hindeburgertjes, everzwijn, patrijs, fazant en bosduif. Hazenrugfilet ontbreekt in dit rijtje, maar hoort er perfect bij. Als bijgerechtjes werd gekozen voor appeltjes gemarineerd en gestoofd in Sauternes, geschilde peertjes gepocheerd in rode wijn met kaneel met een snuifje suiker, veenbessencompote, gestoomde spruitjes, schijfjes gegaarde zoete aardappel, gebakken witloof en een mengeling van kastanje- champignons en bospadden-stoelen. De gasten kunnen kiezen om de reeds gegaarde groenten die warm opgediend worden nog even op de plaat te leggen of niet.
peertjes rode wijn suiker veenbessen-compote spruitjes zoete aardappel witloof bospaddenstoelen kastanje-champignons
Als sausjes, de klassiekers voor wildgerechten: Grand Veneur, Fine Champagne en truffel-Madeira. Dien op met een aardappel-bereiding naar keuze, zoals gefrituurde krieltjes, frietjes of individuele potjes gratin. Ook leuk als bijgerecht is een individuele pompoenfondue.
Creatief Koken de              passie kookvurige
rendier hinde everzwijn patrijs fazant bosduif appeltjes sauternes
print

gourmetschotel

met wild

De samenstelling van de wildschotel kan je laten afhangen van de voorkeur van je gasten of van wat het aanbod van het moment is. Hier werd gekozen voor rendiergehakt, hindeburgertjes, everzwijn, patrijs, fazant en bosduif. Hazenrugfilet ontbreekt in dit rijtje, maar hoort er perfect bij. Als bijgerechtjes werd gekozen voor appeltjes gemarineerd en gestoofd in Sauternes, geschilde peertjes gepocheerd in rode wijn met kaneel met een snuifje suiker, veenbessencompote, gestoomde spruitjes, schijfjes gegaarde zoete aardappel, gebakken witloof en een mengeling van kastanje- champignons en bospadden-stoelen. De gasten kunnen kiezen om de reeds gegaarde groenten die warm opgediend worden nog even op de plaat te leggen of niet.
Als sausjes, de klassiekers voor wildgerechten: Grand Veneur, Fine Champagne en truffel- Madeira. Dien op met een aardappel-bereiding naar keuze, zoals gefrituurde krieltjes, frietjes of individuele potjes gratin. Ook leuk als bijgerecht is een individuele pompoenfondue.
peertjes rode wijn suiker veenbessen- compote spruitjes zoete aardappel witloof bospaddenstoelen kastanje- champignons
de              passie Creatief Koken kookvurige
rendier hinde everzwijn patrijs fazant bosduif appeltjes sauternes
BEREIDING INFO @ RECEPT INGREDIËNTEN De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten print recept print print print recept recept
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
alle haarwild en vederwild  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 spruitjes witloof  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 zoete aardappelen  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
bijpassende gerechten:
meer recepten met wild:
selectie
kruimelpad