gourmetschotel met wild

gourmetschotel met wild

De samenstelling van de wildschotel kan je laten afhangen van de voorkeur van je gasten of van wat het aanbod van het moment is. Hier werd gekozen voor rendiergehakt, hindeburgertjes, everzwijn, patrijs, fazant en bosduif. Hazenrugfilet ontbreekt in dit rijtje, maar hoort er perfect bij. Als bijgerechtjes werd gekozen voor appeltjes gemarineerd en gestoofd in Sauternes, geschilde peertjes gepocheerd in rode wijn met kaneel met een snuifje suiker, veenbessencompote, gestoomde spruitjes, schijfjes gegaarde zoete aardappel, gebakken witloof en een mengeling van kastanje- champignons en bospadden-stoelen. De gasten kunnen kiezen om de reeds gegaarde groenten die warm opgediend worden nog even op de plaat te leggen of niet.
ingrediënten - info rendier hinde everzwijn patrijs fazant bosduif appeltjes Sauternes
peertjes rode wijn suiker veenbessen-compote spruitjes zoete aardappel witloof bospaddenstoelen kastanje-champignons
Als sausjes, de klassiekers voor wildgerechten: Grand Veneur, Fine Champagne en truffel-Madeira. Dien op met een aardappel-bereiding naar keuze, zoals gefrituurde krieltjes, frietjes of individuele potjes gratin. Ook leuk als bijgerecht is een individuele pompoenfondue.
Creatief Koken de              passie kookvurige

gourmetschotel

met wild

ingrediënten - info rendier hinde everzwijn patrijs fazant bosduif appeltjes Sauternes
De samenstelling van de wildschotel kan je laten afhangen van de voorkeur van je gasten of van wat het aanbod van het moment is. Hier werd gekozen voor rendiergehakt, hindeburgertjes, everzwijn, patrijs, fazant en bosduif. Hazenrugfilet ontbreekt in dit rijtje, maar hoort er perfect bij. Als bijgerechtjes werd gekozen voor appeltjes gemarineerd en gestoofd in Sauternes, geschilde peertjes gepocheerd in rode wijn met kaneel met een snuifje suiker, veenbessencompote, gestoomde spruitjes, schijfjes gegaarde zoete aardappel, gebakken witloof en een mengeling van kastanje- champignons en bospadden-stoelen. De gasten kunnen kiezen om de reeds gegaarde groenten die warm opgediend worden nog even op de plaat te leggen of niet.
Bereiding Ingrediënten
Als sausjes, de klassiekers voor wildgerechten: Grand Veneur, Fine Champagne en truffel- Madeira. Dien op met een aardappel-bereiding naar keuze, zoals gefrituurde krieltjes, frietjes of individuele potjes gratin. Ook leuk als bijgerecht is een individuele pompoenfondue.
peertjes rode wijn suiker veenbessen- compote spruitjes zoete aardappel witloof bospaddenstoelen kastanje- champignons
de              passie Creatief Koken kookvurige
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige