olijfolie ui prei knolselder groene kool venkel champignons
Kuis de groenten en hak ze grof. Smoor ze kort in een beetje olijfolie. Giet er een paar glazen witte wijn bij en laat inkoken. Maak ondertussen een kruidentuiltje van peterselie met stengels, laurierblaadjes en tijmtakjes. Doe de groenten en het kruidentuiltje in een diepe kookpot en vul aan met water. Breng de vloeistof tegen het kookpunt aan en kruid met peper. Schuim regelmatig af. Laat één uur trekken. Giet de inhoud van de kookpot door een grote puntzeef en daarna door een neteldoek. De groentebouillon is nu klaar voor onmiddellijk gebruik. Afgekoeld invriezen kan ook.

groentebouillon - groentefond

Laat de gezeefde en gefilterde bouillon verder inkoken voor een meer intense smaak.

basisrecepten

kervel tomaten peterselie tijm laurier witte wijn peper uit de molen

groentebouillon

groentefond

de              passie Creatief Koken kookvurige
olijfolie ui prei knolselder groene kool venkel champignons
Kuis de groenten en hak ze grof. Smoor ze kort in een beetje olijfolie. Giet er een paar glazen witte wijn bij en laat inkoken. Maak ondertussen een kruidentuiltje van peterselie met stengels, laurierblaadjes en tijmtakjes. Doe de groenten en het kruidentuiltje in een diepe kookpot en vul aan met water. Breng de vloeistof tegen het kookpunt aan en kruid met peper. Schuim regelmatig af. Laat één uur trekken. Giet de inhoud van de kookpot door een grote puntzeef en daarna door een neteldoek. De groentebouillon is nu klaar voor onmiddellijk gebruik. Afgekoeld invriezen kan ook.
Laat de gezeefde en gefilterde bouillon verder inkoken voor een meer intense smaak.

basisrecepten

kervel tomaten peterselie tijm laurier witte wijn peper uit de molen
bereiding ingrediënten

groentebouillon

groentefond

de              passie Creatief Koken kookvurige privacy beleid