everzwijnsteak met
madeira-truffelsaus
Stoom de peterseliewortel een tiental
minuutjes. Bak ze daarna op hoog vuur in boter
tot ze bruin kleuren. Pureer met de handmixer.
Voeg een scheutje room toe en breng op
smaak met peper en zout. Werk dit onderdeel
op het bord af met kort gefrituurde peterselie.
De spruitjes worden eerst gestoomd en dan
gebakken in wat boter. Kruid met peper en
zout.
De gele trechterchantarellen worden
afgebakken in boter en gekruid met peper.
ingrediënten - info
everzwijnsteak
peterseliewortel
boter
room
peper & zout
peterselie
spruitjes
chantarellen
sjalot
De madeira-truffelsaus is de perfecte
begeleider van grof wild. De smaak ervan is
zacht-zoet met de typische truffelsmaak op
de achtergrond.
Het madeira-truffelsausje: sauteer fijngehakte
sjalotjes, geplet knoflook, gesneden
kastanjechampignons en zeer fijngehakte
wortelen in wat boter. Voeg peper, zout,
gedroogde tijm en laurierpoeder toe. Bestrooi
met bloem en leng aan met kalfsfond. Meng er
tomatenpuree onder. Laat een tiental minuutjes
sudderen. Mix de saus en zeef. Voeg er nu een
flinke scheut Madeirawijn aan toe samen met
fijngehakte truffel en truffelsap en laat even
koken. Laat de saus glanzen met toevoeging
van wat koude boter.
De everzwijnsteaks bak je zoals een gewone
biefstuk, maar liefst met een kerntemperatuur
van 72°C . Even laten rusten onder alufolie
voor het opdienen.
wortelen
knoflook
kastanjechampignon
s
vloeiende bloem
kalfsfond
tomatenpuree
gedroogde tijm
laurierpoeder
Madeira
truffel
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.