everzwijnsteak met madeira-truffelsaus
Stoom de peterseliewortel een tiental minuutjes. Bak ze
daarna op hoog vuur in boter tot ze bruin kleuren. Pureer met
de handmixer. Voeg een scheutje room toe en breng op
smaak met peper en zout. Werk dit onderdeel op het bord af
met kort gefrituurde peterselie.
De spruitjes worden eerst gestoomd en dan gebakken in wat
boter. Kruid met peper en zout.
De gele trechterchantarellen worden afgebakken in boter en
gekruid met peper.
ingrediënten - info
everzwijnsteak
peterseliewortel
boter
room
peper & zout
peterselie
spruitjes
chantarellen
sjalot
De madeira-truffelsaus is de perfecte begeleider van grof
wild. De smaak ervan is zacht-zoet met de typische
truffelsmaak op de achtergrond.
Het madeira-truffelsausje: sauteer fijngehakte sjalotjes,
geplet knoflook, gesneden kastanjechampignons en zeer
fijngehakte wortelen in wat boter. Voeg peper, zout, gedroogde
tijm en laurierpoeder toe. Bestrooi met bloem en leng aan met
kalfsfond. Meng er tomatenpuree onder. Laat een tiental
minuutjes sudderen. Mix de saus en zeef. Voeg er nu een
flinke scheut Madeirawijn aan toe samen met fijngehakte
truffel en truffelsap en laat even koken. Laat de saus glanzen
met toevoeging van wat koude boter.
De everzwijnsteaks bak je zoals een gewone biefstuk, maar
liefst met een kerntemperatuur van 72°C . Even laten rusten
onder alufolie voor het opdienen.
wortelen
knoflook
kastanjechampignons
vloeiende bloem
kalfsfond
tomatenpuree
gedroogde tijm
laurierpoeder
Madeira
truffel
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.