marmite
van heilbot
met tonijn en skrei
Voor heilbot en tonijn geldt het oppassen
geblazen bij aankoop.
Let op het duurzaamheidslabel want heilbot
en tonijn zijn bedreigde vissoorten.
De vangst ervan is beperkt tot bepaalde
quota, bepaalde streken en bepaalde
soorten.
Sauteer gesneden ui, prei, selder, wortel,
knoflook en puntpaprika in een beetje boter.
Voeg witte wijn en visfond toe. Breng aan de
kook. Voeg tomatenblokjes uit blik en
tomatenpuree toe. Kruid met peper, zout,
basilicum en dille. Voeg een scheutje
citroensap, een doosje saffraan en gehakte
peterselie toe.
Voeg nu de vis en zeevruchten toe, volgens de
vereiste gaartijd. De bouillon mag nu niet meer
koken.
In volgorde: mantelschelpnootjes,
tijgergarnalen, octopus (in ringetjes gesneden),
tonijn, heilbot en sluit af met de skrei of
kabeljauw.
Dien op met brood of aardappelpuree. En ook
met een potje rouille voor de liefhebbers van
een pikantere bereiding.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.