Dit gerechtje van leng met langoustines en zeevenkel wordt als warm voorgerecht opgediend.In het bord: giet een spiegel van de saus in het bord. Schep een lepel venkelpuree in het midden en leg er een moot leng op. Werk af met een langoustinestaartje, zeevenkel, gesnipperde gedroogde tomaatjes (op olie) en een takje dille.
De saus: Haal het staartvlees uit de rauwe langoustines en verwijder het darmkanaal. Snijd sjalot, wortel en knoflook fijn. Bak het afval van de langoustines en de groenten in olijfolie. Voeg kippenbouillon, Monbazillac (zoete witte wijn) en tomatenpuree toe. Laat 20 minuten sudderen. Zeef de saus en laat inkoken. Voeg room en zacht paprikapoeder toe. Laat nog even inkoken tot sausdikte of bind de saus. De vis: maak geklaarde boter en bak er de vismoten in. Kruid met viskruiden. Bak ook de rauwe langoustinestaartjes in de geklaarde boter. Groenten: snijd prei en venkel op blokjes, stoof in wat boter en voeg gesnipperde dragon toe. Pureer. Roerbak de zeevenkel in een wokpan in wat olijfolie.Dresseer de borden, bij voorkeur diepe sombreroborden, naar eigen inzicht en ervaring.
Seizoensgebonden productenDe meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.
De saus: Haal het staartvlees uit de rauwe langoustines en verwijder het darmkanaal. Snijd sjalot, wortel en knoflook fijn. Bak het afval van de langoustines en de groenten in olijfolie. Voeg kippenbouillon, Monbazillac (zoete witte wijn) en tomatenpuree toe. Laat 20 minuten sudderen. Zeef de saus en laat inkoken. Voeg room en zacht paprikapoeder toe. Laat nog even inkoken tot sausdikte of bind de saus. De vis: maak geklaarde boter en bak er de vismoten in. Kruid met viskruiden. Bak ook de rauwe langoustinestaartjes in de geklaarde boter. Groenten: snijd prei en venkel op blokjes, stoof in wat boter en voeg gesnipperde dragon toe. Pureer. Roerbak de zeevenkel in een wokpan in wat olijfolie.Dresseer de borden, bij voorkeur diepe sombreroborden, naar eigen inzicht en ervaring.
Dit gerechtje van leng met langoustines en zeevenkel wordt als warm voorgerecht opgediend.In het bord: giet een spiegel van de saus in het bord. Schep een lepel venkelpuree in het midden en leg er een moot leng op. Werk af met een langoustinestaartje, zeevenkel, gesnipperde gedroogde tomaatjes (op olie) en een takje dille.
Hoeveelhedenvaningrediëntenworden slechtsvermeldalshetéchtnodigis.Zelf dejuistekeuzesmakenbijdeuitvoering vaneenrecept,metjouwpassievoorhet kookvuur, dat is creatief koken!