leng met langoustines en zeevenkel

leng met langoustines en zeevenkel

Dit gerechtje van leng met langoustines en zeevenkel wordt als warm voorgerecht opgediend. In het bord: giet een spiegel van de saus in het bord. Schep een lepel venkelpuree in het midden en leg er een moot leng op. Werk af met een langoustinestaartje, zeevenkel, gesnipperde gedroogde tomaatjes (op olie) en een takje dille.
de              passie Creatief Koken kookvurige
tomatenpuree room paprikapoeder boter viskruiden prei venkel dragon gedroogde tomaten dille
De saus: Haal het staartvlees uit de rauwe langoustines en verwijder het darmkanaal. Snijd sjalot, wortel en knoflook fijn. Bak het afval van de langoustines en de groenten in olijfolie. Voeg kippenbouillon, Monbazillac (zoete witte wijn) en tomatenpuree toe. Laat 20 minuten sudderen. Zeef de saus en laat inkoken. Voeg room en zacht paprikapoeder toe. Laat nog even inkoken tot sausdikte of bind de saus. De vis: maak geklaarde boter en bak er de vismoten in. Kruid met viskruiden. Bak ook de rauwe langoustinestaartjes in de geklaarde boter. Groenten: snijd prei en venkel op blokjes, stoof in wat boter en voeg gesnipperde dragon toe. Pureer. Roerbak de zeevenkel in een wokpan in wat olijfolie. Dresseer de borden, bij voorkeur diepe sombreroborden, naar eigen inzicht en ervaring.
leng langoustines zeevenkel sjalot wortel knoflook olijfolie kippenbouillon monbazillac
print

leng

met langoustines

en zeevenkel

De saus: Haal het staartvlees uit de rauwe langoustines en verwijder het darmkanaal. Snijd sjalot, wortel en knoflook fijn. Bak het afval van de langoustines en de groenten in olijfolie. Voeg kippenbouillon, Monbazillac (zoete witte wijn) en tomatenpuree toe. Laat 20 minuten sudderen. Zeef de saus en laat inkoken. Voeg room en zacht paprikapoeder toe. Laat nog even inkoken tot sausdikte of bind de saus. De vis: maak geklaarde boter en bak er de vismoten in. Kruid met viskruiden. Bak ook de rauwe langoustinestaartjes in de geklaarde boter. Groenten: snijd prei en venkel op blokjes, stoof in wat boter en voeg gesnipperde dragon toe. Pureer. Roerbak de zeevenkel in een wokpan in wat olijfolie. Dresseer de borden, bij voorkeur diepe sombreroborden, naar eigen inzicht en ervaring.
Dit gerechtje van leng met langoustines en zeevenkel wordt als warm voorgerecht opgediend. In het bord: giet een spiegel van de saus in het bord. Schep een lepel venkelpuree in het midden en leg er een moot leng op. Werk af met een langoustinestaartje, zeevenkel, gesnipperde gedroogde tomaatjes (op olie) en een takje dille.
tomatenpuree room paprikapoeder boter viskruiden prei venkel dragon gedroogde tomaten dille
de              passie Creatief Koken kookvurige
leng langoustines zeevenkel sjalot wortel knoflook olijfolie kippenbouillon monbazillac
BEREIDING INFO @ RECEPT INGREDIËNTEN De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 leng langoustines (verse)  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
ander gerecht met leng: